Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi hak etmiş ve emekli olmuş kişiden yeniden rapor isteniyor. Neden?

ahmet07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar vergi indirimi için muracat ettim. %40 ve uzeri alırsam inşallah emekli oluyorum. benim anlamadıgım tekrar rapor istendi cümlesi. rapor ne icin isteniyor. 2. kez istenen raporun bir amacımı var? (sınavdır işdir vs) ben emekli olursam bendende istenecekmi?

tam olarak anlasılmıyor...senin sevk yazında mı tekrar rapor istendi yazıyor..sen defterdarlıga eski raporunla mı gitmistin...

daha onceki okudugum mesajlardan dolayı soruyorum ilgin icin teşekkur ederim. benden şu anda boyle bir şey istenmiyor

konuyu acarsan ben bu işlemleri yeni yaptım yardımcı ola bilirim

vergi indiriminden yararlanmak için başvuru yaptığınız mal müdürlüğüne yada ilgili kuruma ne için tekrar rapor istendiğini sorun,onların istediği maddeler var.
bende elimdeki mevcut raporşa müracaat ettim ankaradan rapro onaylanmadı bana bir kaç madde söylediler onları rapora işlettikten sonra kabul ettileri,maddeler aklımda değilk ama raporda var bi ara bakar yazarım...

atoksal sagol sorum şu raporu aldıkdan sonra iş bitiormu?

belli aralıklarla tekrar tekrar rapor tazeleniyormu?

Vergi indirimini hak ettiğiniz raporda bir süre belirtilmemişse, rapor "sürekli" ibareli ise, kurum bir kontrol muayenesi öngörmemiş ise, bir kez vergi indirim hakkı elde etmiş kişiden emeklilik zamanında yeniden rapor istenmez. Vergi indirim hakkı elde etmek demek, erken emeklilik hakkını da elde etmek demektir.

Not: Bu bilgiler 1 Ekim 2008 tarihinden önce sigortalı bir işe çaışmış olan SSK'lılar içindir.
Bu tarihten sonra ilk defa sigortalı olan hiç bir sigortalı vergi indirim hakkı elde etmiş olmakla emeklilik hakkı da elde etmiş sayılmaz. Bu kişiler emeklilik zamanı geldiğinde yeni rapor çıkartmak zorundalar.

ssk girişim 1983 2259 gun
bagkur 3276 15 ay
issizlikten sonra gecen ay iş bulup calışmaya başladım
sorrada vergi indirimi icin muract ettim.

Son 2520 günlük primin fazlası hangi statüde ise, o statüde emekli olunur. Eğer ssk (yeni adıyla 4a) statüsünde emekli olursanız, almış olduğunuz vergi indirim hakkı size emekliliği garantiler. Yok, bağkur'dan (yeni adıyla 4b) emekli olursanız, o zaman almış olduğunuz vergi indiriminin emekliliğinizle hiç bir ilgisi olmaz. Emeklilik zamanınız geldiğinde kurum tarafından hastaneye sevk edilirsiniz ve o zaman alacağınız rapor oranına göre emeklilik işleminiz gerçekleştirilir.

sayın oturan boga son kurum ssk kurum degiştirdigim icin1260 gun doldurmam gerektigini biliyorum. şu anda 773 gunum oldu bu durumda ssk dan emekli olamıyacagımmı?

ssk statüsünde emekli olabilmek için son 1261 günlük primin ssk statüsünde olması gerek.

Teşekkur oturanboga

aydınlattınız cok teşekkur ederim.

Üst Alt