Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi hak ettiğim tarihten itibaren maaşıma yansımadı..?

harput

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar

24 temmuz 2007 yıında işe yerleştim
06/12/2007 tairhinde vergi indirimi için rapor aldım ve bu tarihten itiberen ödeme yapılacağını biliyordum. böyle sanıyordum ama bana sadece 15/11/2008 tirihinden itibaren 2. derece sakaltlık indirimi sağlandı.

Ankara genel müdürlükten gelen yazıda 06/12/2007 tairihnden itibaren 193 sayılı Gelir Vewrgisi Kanunun 4842 sayılı kanunla değişik 31 inci maddesine göre ikinci derece sakatlar için uygulanan sakatlık indiriminden faydalanması gerekmektedir
Bilgi edinilmesini ve durumun ilgiliye bildirilmesini arz ederim.

şeklinde gelen bu yazıyı kurumun bağlı olduğu muhasebe müdürlüğü geçmişe dönük ödeme yapamayız kurumu ödüyorsa ödesin dedimişler muhtemete .
şimdi benim bu durumunda ne yapmam lazım yardımcı olursanız ve bilgi verirseniz sevinirim . çünkü ikna edici cevap alamıyorum kimsdseden ve birşey bilmiyolar buradakiler.
şimdiden tşk

Vergi indirimi Muhasebenin eline geçtiği günden itibaren sana fazlalıkları verilir. Geçmişe dönük vergileri almak istiyorsan dava açman gerekecek.

Re: Vergi İndiriminden hiç birşey anladım bu nasıl iş yaaaa

Kurumunuz 06/12/2007 tarihinden itibaren vergi indirimini size ödemek zorunda.

vergi indirimini

peki davayı kazana örnekler varmı veya emsaller

kurum mu ödeyecek muhasebemi anlamadım :(

Yalnız şöyle bir şey var hatırlatmakta yarar görüyorum.
Çoğumuz maaşlarımızı brüt üzerinden değil net üzerinden konuşur,anlaşırız.Dolayısıyla yıl sonuna doğru vergi matrahı arttığından brüt ücretimizde gittikçe yükselecektir. Ama biz yine de net maaşımızı alırız aksine işveren için her ay devlete bizim için daha fazla ödeme yapar.
Böyle bir durumda brüt artışları biz çalışanları ilgilendirmiyor ise vergi indiriminden sağlanan kazançlarda bizi ilgilendirmez diye düşünüyorum.
Yoksa iş veren brüt üzerinden anlaşalım dese yıl sonuna doğru elimize geçen net maaşımız azalır. O zamanda vergi indiriminiz neyse onuda verirler zaten.

ama muhasebe ödememiş kurumunuz ödüyorsa ödesin geçmişteki kısım toplu verilemz denmiş off bilmiyorum anlmıyorum ve anlayanda yok. :(

Dediğim gibi toplu verilmez
dilekçe yazar ayda dava ederseniz ancak alırsınız.
Mutamet cebinden verecek değil ya..
Dilekçe yazar ilgili tarihler arasınra alacağını istersiniz ve davaya kadar gidersiniz.

meo;toplu verilmek zorında.Raporu Ankara onayladıktan sonra ilgili vergi dairesine gönderir.Onaylanan yazıda ....../....../........tarihten itibaren .......sakatlık indiriminden yararlanması uygundur.yazılır.İşverenin ne yapması gerekir.İşveren eline geçen rapora göre geçerlilik tarihinden itibaren sakatlık indirimini hesaplayıp,ilgili kişiye gerekli ödemeyi yapar.Ödediği miktarıda vergiden düşürülmesi için vergi dairesine bildirir.

Üst Alt