Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi hakkı alamadım. Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim?

sera1

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar, ben siteye yeni üye oldum site çok güzel öncelikle emeği geçenlerin ellerine sağlık diyorum.

Arkadaşlar benim sorum şöyle; 1998 yılında ilk işe girer iken aldığım raporda %42, süreklidir ve işe girmek için ibareleri var.
02.09.2010 tarihinde emekli olmak için başvurduğumda ise verg. ind.bel. almam gerektiği için tekrar rapor almam gerektiği söylendi. Buna istinaden gittiğim hastane önceki rapora göre %42 verdi (sürekli yazdığı için) ancak Merkez sağlık kurulu raporu yazı ekinde tekrar gönderdi (bir karara bağlanamadığı için röntgen tahlil v.s. belgeleri de talep etti)
gelen yazı ve raporla hastaneye gittiğimde kurulda başka bir doktor vardı bu doktor ise %42 yerine %28 verdi ve Merkez sağlık kurulu %28 olarak onayladı.
02.09.2010 tarihinde aynı hastaneden özürlü kimliği alabileceğime dair raporum da var %42 oranlı yine,

şimdi nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim. iki
tane raporum var ama vergi indirimi yazmadığı için geçerli değil nasıl bir düzen anlamış değilim.
umarım beni aydınlatırsınız şimdiden teşekkür ederim.

Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alabileceğinizden emin olmadan yeni bir başvuru yapmanın bi anlamı yok maalesef. Aralık 2010'da yeni bir sakatlık oranı cetveli yayınlandı. Bu cetvelde durumunuzun hangi oranda rapor alamayı gerektirdiğini bulun önce... %40 ve üzeri ise, o zaman itiraz hakkınızı kullanırsınız...

oturan boğa teşekkür ederim cevabınız için, ancak rapor merkez sağlık kurulundan döndüğünde cetvel yeni değişmişti zaten 30 aralık'ta hastaneye gittim yani muhtemelen buna göre düzenlendi rapor, peki yeniden başvuru yapma hakkım var mı? var ise aradan belli bir süre geçmesi gerekir mi yeni başvuru için

Yazdığım gibi, önce %40 ve üzeri rapor verilmesi gerektiğinden emin olun... EMinseniz, il sağlık müdürlüğüne gidip hakem hastanesine sevk edilmeyi talep edin...

oranları çok düşürdükleri için emin değilim. 1998 tarihinde almış olduğum süreklidir raporunun bir anlamı yok mu yani işe giriş içindir dediği için bu rapora istinaden dava açma hakkı varmıdır

Degerli Arkadaşım Sera Vergi İndiriminden Yararlanabilmeniz İçin Bölgenize Baglı Hakem Heyeti Olan Bir Hastaneye Dilekce Yazarak Müracaat Ta Bulunmanız Gerekmektedir Daha Önceden Aldıgınız Raporların Arka Yüzünde Vergi İndirimi+Özürlü Kimlik Kartı Degerlendirildi İşaretliyse Vergi İndiriminden Yararlanabilirsiniz İşaretli Degil İse Yeni Bir Rapor Cıkartmalısınız İyi Günler Diler Sevgi Ve Saygılarımla

teşekkür ederim kazım yalnız ben yukarıda da açıkladığım gibi vergi indirimi için başvurdum ama %42 alamadım bu defa yani oranları çok düşürmüşler, daha önceki süreklidir raporumda sadece işe girmek içindir yazıyor sanırım bu da bir işe yaramıyor

Degerli Sera Arkadaşım Konuyla İlgili Hakem Heyeti Bulunan Bölgenizde Başka Bir Hastaneye Giderek Tekrar Heyet Raporu Verilmesi İçin Müracaat ta Bulunabilirsiniz İyi Günler Diler Sağlıklı Mutlu Günler Temenli Ederim

Üst Alt