Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi hakkım var, emekli olurken yeni rapor istenebilir mi?

osman-27

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Öncelikle yurdum insanına faydalı oluğunuz için teşekkür ederim
Sizin değerli fikirlerinizden faydalanmak istiyorum

Ben Osman ÇELİK; özel bir sektörde 12 saat çalışmaktayım

1997 yılından bu yana SSK lıyım
Sizden ricam
Ben tahmini 3 veya 4 sene sonra emekli olacağım
16 ARALIK 2010 Tarihinde yeni çıkan yasaya göre özür derecelerinden herhangi bir düşüş olabilirmi?
Ben emekli olacağım zaman devlet benden yeniden rapor istermi (( 2006 senesinde polio sekeli %40 vergi indirim raporum var ))
Ayrıca raporun üzerinde sürekli ibaresi işaretlenmemiş, ama rahatsızlığım 4 yaşından buyana devam etmektedir yani sürekli…

Kısaca ben nasıl emekli olabilirim

Osman bey;
Vergi ind.hakkınız olduğu için sizden yeniden rapor istenmez rahat olun süre ve prim şartlarını sağladığınız zaman emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz
İlk ssklı olduğunuz tarihde 19 yaşından gün almış olmak kaydı ile;
05.08.1997 tarihi ve öncesi ssklı olmuşsanız 17 yıl 3920 gün ile
06.08.1997 tarihi ve sonrası ssklı olmuş iseniz 18 yıl 4080 gün ile

teşekkür ederim
İLKER BEY ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN
Ben 03.04.1997 yılında ssk var
sizden bir konu daha arz edebilirmiyim
ankara ya göndediğim ve vergi indirimninden yararlandığım raporda sürekli ibaresi işaretlenmemiş bu sorun olurmu
ayrıca şimdi 1800 günde emekli (( malulen )) olan bir kişi emekli maşı ne kadar düşük olur
yani 3600 ile 1800 arasından emekli maaşı farkı olurmu

Bir sorun olmaz neden olsun ki sadece süre olanları işaretliyorlar rahat olun.
Fazla bir maaş farkı olmaz olsa bile çok cüz i bir rakamdır.

teşekkür ilker bey
size son bir sorum olabilir mi
benim yanımda bir arkadaş oda özürlü
% 70 derecede özürü var sene 2004 buya na ssk lı çalışıyor
bir özürlü malunen emekli olmak için özür durumu girdiği işten önce mi olmalı yoksa sonra mı
yani malulen emekli olmak içinde sakatlığı işe girdikten sonramı olmalı
yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim

Malulen emekli olabilmek için işe girdikten sonra olmalı özür durumu.

tekrar istenen raporlar hak

Merhabalar

Öncelikle yurdum insanına faydalı oluğunuz için teşekkür ederim
Sizlern değerli fikirlerinizden faydalanmak istiyorum

Ben Osman ÇELİK; özel bir sektörde çalışmaktayım

20.04.1997 yılından bu yana SSK lıyım
Sizden ricam
Ben emekli olacağım zaman devlet benden yeniden rapor istermi (( 2006 ve 2004 senesinde polio sekeli %40 vergi indirim raporum var ))
Ayrıca raporun üzerinde sürekli ibaresi işaretlenmemiş, ama rahatsızlığım 4 yaşından buyana devam etmektedir yani sürekli…

ben Gaziantep de bulunan ssk memurları bu konuyu sordugumda günün dolduğunda yine rapor isteneceğini beyan etdiler
bu gerçekten böylemidir acaba
yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim

sgk ya vergi indiriminiz olduğunu söyleceksiniz ve sizdeki maliye yazısı ve işyerinden alacağınız işten çıkş belgesi ile müracat edeceksiniz onlarda maliye ye ile yazışıp vergi indirminizin olup olmadığını teyit edecekler ve emekli olacaksınız tekrardan rapor almanıza gerek yok vergi indirimi olan birinden tekrardan rapor istenmez çalışma hayatında vergi indirimi bir kez alınır ve emekli olunur ayrıca vergi indirim raporunuzda herhangi bir süre kısıtlaması yoksa süresiz demektir hayat boyu geçerli işi bilmeyen memura denk gelmişsiniz ısrar edin veya amirine çıkın

Mehmet bey

ilginize teşekkür ederim
bu konu hakkında ssk müdürlüğüne 3 kez gittim hep aynı cevabı verdiler
emekli olmana yakın gel tekrar dan rapor al gibisinden söylediler benim 2 adet raporun var tekrardan sakatlık raporu istenirm acaba

rapor değil vergi indirminizin olduğunu söyleceksiniz ayrıca siz malulen değil engelli vergi indirmi ile emekli olacaksınız memur malulen emekli olacaksınız diye anlamış olabilir

Üst Alt