Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi hakkım var. Malulen emekli olacağım yeniden vergi indirimi istiyorlar?

feyz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben belediyeye 1999 tarihinde.işçi olarak girdim kulaklarımda işitme sorunu çıktı 2003 yılında yüzde 48 raporla vergi indiriminden faydalanmaya başladım devletin belediyede çalışan işçilere kadro yolu açtı yaklaşık 6 senedir kadrolu işçiyim kulaklarımdaki işitme kaybı çok ilerdi.o yüzden malülen emekli olmak için müracatta bulunmak istedim.

1: zaten vergi indiriminden faydalanıyorum yeniden bir daha vergi indirimi almak için müracat etmemi istiyorlar malülen emekli olabilmek için yeniden vergi indirimi almamız şartmı.

2: ilk işe giriş tarihim 01.09.1994 prim 4100 yeni raporum var yüzde 60 ağır özürlü raporum var emekli olmama yeterlimi .

3: malülen emekli olduğumuzda memurlar gibi emekli ikramiyemiz olurmu.

4: MALÜLEN EMEKLİ OLURSAM maaşım ne kadar olur çokmu düşük olur ne kadar alırım.primlerim asgeri ücret olarak yattı

yardımcı olursanız sevinirim

arkadaşım malülen emekli olmana gerek yok sigorta girişine göre emekliligi haketmişsin hemen gidip emekli dilekcesi verebilirsin zaten 3. dereceden vergi indirimin mevcut daha ne raporu çıkartacaksın
2008_oncesi.PNG
tabloyu incelersen anlarsın 17 yıl 3900 güne tabisin bu udrumda primde tamam olduguna göre önünde herhangi bir engel yok

Syn feyz sizin engeliniz malum teknoloji ilerledi düzelme şansı ameliyat vb. durumlar mevcut olduğu için rapor istenmiştir benim görüşümü sorarsan istenmesi doğru. ve belirtmek isterim baltazar formülü denen bir olay var belkide %30 dahi rapor alamayacaksınız. yapacağınız tek şey var rapor çıkarmak ve yine benim görüşüm emekliliğinizi unutun çalışmaya devam.

Yukarıda biri ''emekliliği unutun'' demiş,sebebi de söyleseydiniz bari !
Feyz Kardeşim;
eğer dediğiniz gibi vergi indirim hakkınız varsa,ne zaman almış olursanız olun şu an geçerlidir ve şartlarınız da oluşmuş durumda olduğundan hiçbir rapora falan gerek kalmaksızın vergi indirimi ile erken emekli olabilirsiniz.
Ha şurası var;
eğer vergi indirimi için vergi dairesine şahsen başvurmadı iseniz ve vergi indirimini çalıştığınız kurum kafadan uyguluyor ise (yapanlar var) o zaman durum değişir.Vergi dairesine şahsen muracatla,vergi dairesi üstyazısıyla alınmış vergi indirimi haricinde uygulanan vergi indirimleri yok hükmündedir,yasal değildir.

syn ufukalp syn olarak başladım lakin o şekilde devam etmeyeceğim zeka problemin yoksa yazdığımı okursan nedenide var içinde lakin anlamadıysan tekrarlayım senin için maksat gönlün hoş olsun
Malum baltazar formülü geldi birçok kurum ve kuruluş bu nedenle yeni raporlar istedi. İzmir galiba bu uygulamanın dışında o yüzden bilginiz yok
ikinci cevabıma ve nedenine gelirsek arkadaşın kulaklarında sorun var baltazar formülüne göre %40 alamaz emsallari var ha inşallah alır.

Barın,
Kişinin vergi indirim hakkı var ve bu hak kazanılmış bir haktır. Tekrar rapor istenmesi söz konusu bile olamaz ama arkadaş vergi indirim hakkı almasaydı (Vergi indirim hakkı almış ve kazanılmış bir hak var ortada)
Senin dediğine göre kişi rapor almış gitmiş ÖTV den faydalanmış araba almış diyelim yeni rapor yönetmeliği çıktı git yeni bir rapor al bakalım hak ediyon mu etmiyon mu? Etmiyor ise arabayı altından mı alacan...:)
Lütfen biraz dikkat
feyz kardeş kazanılmış bir vergi indirim hakkın var sakın ama sakın tekrar rapor alma. Sgk ya git vergi indirim hakkım var engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanarak erken emekli olmak istiyorum demen yeterli...

Arkadaşlar malülen emekliliğin şartları başka o yüzden kontrol muayenesi isteyebilirler tabloda belirtilen süreler normal engelli emekliliği için geçerli süreler

2003 yılından %48 raporu varmış vergi indiriminden yararlanıyormuş, yeni %60 rapor aldım diyor onun için istemiş olmasınlar yeni vergi indirimini

relax;
yukarıda İlker arkadaş gayet açıklayıcı anlatmış durumu,ekleyecek başka birşey yok.
Sadece seviyeyi korumanızı tavsiye ediyorum.
Serdaruz;
evet malulen emekliliğin şartları farklı,ancak arkadaşıun zaten vergi indirimi varmış ve erken emeklilik için şartları oluşmuş durumda olduğundan biz malulen emekliliği tavsiye etmiyor,vergi indirimi ile erken emekliliğe yönlendiriyoruz.

malülen emeklikik ayrı vergi indirimi ile erken emeklilik ayrımı oluyor hangisi daha iyi

vergi indirimi ile erken emeklilik daha iyi malulen olursan maaşın maalesef düşük oluyor diye biliyorum

Arkadaşlar, farkında mısınız yaptığınız eksik yanlış bilgilerle bu başlığı okuyan bir çok kişinin kafasını karıştırıyorsunuz.Bu forumu okuyan herkes aynı bilinçte,eğitim düzeyinde ve kapasitede olmayabilir.bu sebeple önemli konularda mevzuata hakim değilseniz kulaktan dolma bilgilerle insanları yanlış yönlendirmeyin.Zira buradaki insanların hayati meseleleriyle ilgili yorum yapıyorsunuz.

Başlığı açan arkadaşım, moderatör İlker Bey çok net anlatmış konuyu.Vergi indirimi hakkı süresiz raporla başkaca bir şart olmadan onaylandıysa bu hak kazanılmıştır ve geri dönüşü olmaz.Yani bu artık senin kazanılmış hakkındır.

Belirttiğin sgk başlangıç ve prim günü sayın ile erken yaşlılık emekliliği için işini bırakıp emekliliğini talep edebilirsin.

Vergi indirimine bağlı olarak erken emeklilik esasen normal emeklilikle aynı sayılır.Kanunen bu indirime sahip olanlara gerekli süre ve prim koşullarını yerine getirmeleri halinde yaşı beklemeden emeklilik hakkı tanınmıştır.Ayrıca bu yolla emekli olanlar SGDP primi ödenerek çalışma hayatına devam etme hakkına sahiptirler.

Malulen emeklilik ise çalışma gücü kayıp oranı 2/3 olma ve 10 yıl 1800 gün prim ödeme koşuluna tabii bir emeklilik şeklidir.Maaş anlamında önemli bir farklılık olmadığını biliyorum.Ancak malulen emeklilik halinde çalışmaya devam edilirse emekli maaşı kesilmektedir.

Bu bilgilerin ışığında erken emeklilik hakkı varken kullanmak daha mantıklıdır demek mümkündür.

total işitme kaybı var her dr.yüzde 52 rapor veriyor

ozaman benimki vergi indirimi ile erken emeklilikmi oluyor yoksa malülen emeklilikmi oluyor ben vergi indiriminden 11 yıldır faydalanıyorum halende faydalanıyorum

feyz;

eğer vergi indiriminiz maliye bakanlığınca sürekli olarak onaylandıysa yeniden rapor almanıza gerek yok.emeklilik dilekçenizi verin ve emekli olun..

malülen degil vergi indirimiyle emekli olursunuz 52 raporile malülen emeklilikte 60 ve üzeri olmalı oda iştmeden zor bazı arkadaşlar kafalarına göre yazmakta malülen az öbürü yüksek diye alakası yok baglanma oranı yatırılan pirim yüksektenmi asgaridenmi ona bakar yoksa ikisindede maaş fazla degişmez sadece bakıma muhtaclıkta varsa malülen emekli olan kişi %10 daha yüksek baglanır

benim vergi indirimim 3 derece sürekli olan yer işaretli ben emekli olsam tekrar bir işte çalışabilirimiyim vergi indirimiyle marta müracat edecem emekli olunca işe girersem emekliliğimi keserlermi ne olur cevap verin herçi gireceğim işyerim bilir

Karataş;
evet emekli olarak SGDP kapsamında tekrar çalışabilirsiniz,emekli maaşınıza da bişey olmaz,her iki maaşı da alırsınız.
Feyz kardeş;
yeterli raporun olsa bile,malulen emekli olmanı tavsiye etmememizin en büyük sebeplerinden biri bu durum işte.
Vergi indirimi ile erken emekli olanlar emekli maaşlarını da alarak tekrar çalışabildikleri halde,malulen emekliler için böyle bir avantaj söz konusu değil.

raporumla beraber ssk.ya.müracatta bulundum erken emekklilik için 25 gün oldu hala cevap gelmedi neden acaba arkadaşlar

vergi indiriminden faydalanabilir raporuyla ssk.ya. müracat ettim erken emeklilik için 25 gün oldu sonuç gelmedi.neden acaba

Burada herkes yazıyor VERGİ İNDİRİMİNİ SÜRESİZ RAPORLA ALINDIYSA geri dönüş yok SGK seni emekli eder.

Ama durum pek öyle değil SGK 2008 den önce alınan raporlarla vergi indirimden yararlanaları tekrar rapor istiyor, beynsenizde beynmesenizde durum BU.

Benim arkadaşım ocak ayında emeklilik için müracat etti fakat SGK'da görevli memur : Senin rapor 2008 önce alındığından dolayı tekrar rapor çıkartacaksın demişler ve arkadaş tekrar maliyeye müracat etti, hastaneye gönderdiler % 60 rapor aldı, şu anda rapor Ankarada cevap bekliyoruz.

Arkadaşımın raporu süresizdi ve 2002 de alındı aralıkta işten ayrıldı ve son gününe kadar vergi indiriminden yararlandı.

Üst Alt