Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi hakkım var. Yeni rapor aldım oranı düşürüldü. Emekli olamayacak mıyım?

fatmazehra

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benım % 50 raporum var % 40 vergı ındırımınede tabıyım ve 2000 ssk gırıslıyım. ben yenı bır rapor cıkarttırdım. daha dogrusu hastaneden eskı raporumun aslını yada fotokopisini istedıgımde eskı tarıhlı oldugunu yenı rapor çıkartmam gerektıgını söyledıler malesef yenı rapor cıkarttım ve rapor oranımı % 20 ye düşürdüler. şimdi kafam o kadar karıştıkı benım butun haklarım yandı gıttımı . yenı rapor oranım sıstemde görünüyor bu durmda ben engellı kadrosundan erken emeklılık hakkımı yıtırmışmı oluyorum. ayrıca rapora ıtıraz ettım . yoksa etmemelımıyım. çok canım sıkılıyor bana bu konuda fıkır verıp yardımcı olursanız çok sevınırım.

konu hakkında fıkrı yada deneyımı olan kımse yokmu

vergi indirimi bir kez alınır ve emekli oluncaya kadar geçerlidir isterse üzerinden 20 yıl geçsin emekli eder ve emeklilik zamanı gelince başka bir şey yapmanıza gerek yoktur vergi indiriminiz halen geçerlidir yeni rapor almamış gibi davranın derim sonuçta maliyede kaydınız var çalışmaya devam edin ve emeklilik zamanı gelince sgk maliye den sizin vergi indirim belgesini sorgulayacak ve emekli olacaksınız o kadar acaba vergi indiriminiz süreli mi süresiz mi

Hastanenin Maliye'ye yeni aldığınız raporu bildirmeyeceğini nereden biliyor sunun? Raporu ne amaç ile aldınız?

1 Ekim 2008'den önce sigortalı olup SSK (4a) statüsünde emekli olacak kişiler bir kez defterdarlıktan sakatlık indirimi elde etmişlerse, daha sonra alacakları rapordaki oranlar emeklilikleri açısından hiç bir etki yapmaz. Elde edilen sakatlık indirimi emekliliği de garantilemiş olur

Üst Alt