Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi hakkım varken kurumun mutemedi "yeni rapor alacakmışsınız" diyor...

Anti Oksidan

Aktif Üye
Konular
45
Reaksiyonlar
0
Vergi indirimi hakkım varken kurumun mutemedi "yeni rapor alacakmışsınız" diyor...

Vergi indirimi almadan emekli olamıyoruz, bunu biliyoruz.

Ben de 1999 yılında ilk kez devlet memuru olurken sakat statüsünde başladım vergi indirim hakkı elde ettim..

2003 yılında kurum değiştirdim, ama geçtiğim kurumda halen vergi indirimi almıyorum..

Kurumun dahili internet ağında özlük bilgilerime girdiğimde, "Statüsü: Özürlü, Rapor: Atamaya Esas %50" yazıyor.

Bu bilgilere istinaden mutemete gittim:

- "Ben özürlü kadrosunda mıyım?"

- "Öyle görünüyor",

- "O halde vergi indirimi almak istiyorum" dedim..

- "Merkeze sorup araştırmam lazım" dedi..

Aradan aylar geçti, dün bana diyor ki;

"Araştırdım, emeklilik ve vergi indirimi için yeni bir rapor almanız gerekiyormuş"

Oysa 1 yıl önce Defterdarlık ile yaptığım yazışmalara şu yanıtı almıştım;

T.C.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı
İnsan Kaynakları Grup Müdürlüğü
Bilgi Edinme Müdürlüğü

Sayı : .......................... 18/04/2011

Konu:

Sayın: ...................

...............@gmail.com

İlgi: 30.03.2011 tarihli e-postanız.

İlgide kayıtlı e-postanızda bahsetmiş olduğunuz konu hakkında Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğünden gelen cevabi yazıda;

“Adı geçenin Müdürlüğümüzde bulunan SKT-......no’lu dosyasının tetkikinden sakatlık indiriminden faydalanmak üzere ../../1999 tarihinde müracaatta bulunduğu, sevk edilmiş olduğu Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden almış olduğu Özürlü Sağlık Kurulu Raporunun Merkez Sağlık Kurulunca incelendiği ve çalışma gücünün % 50'sini (yüzde elli) kaybettiği tespit edilerek 3'üncü (üçüncü) derece sakatlık indiriminden faydalandırılması için çalışmakta olduğu İstanbul Üniversitesi .......Fakültesi Dekanlığına bildirildiği tespit edilmiştir.

Bu itibarla Merkez Sağlık Kurulunca çalışma gücü kayıp oranlarına ilişkin verilen kararlar kesin olup A... D.....'in rapor tarihi olan 15/10/1999 tarihinde üçüncü derece sakat hizmet erbabı için tespit edilmiş olan sakatlık indiriminden faydalanma hakkı devam etmektedir. Sakatlık indiriminden yararlanmak için tekrar başvuru yapmasına gerek bulunmamakta olup emeklilik ile ilgili sormuş olduğu hususlarda Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmesi gerekmektedir.” denilmektedir.

Bilgi edinilmesini rica ederim.

Serap SARUHAN
Müdür V.

Bir yıl içinde değişen bir şey yoksa bu yazıyı mutemete vermeyi düşünüyorum..

Görüşleriniz?

sayın avnı bu yazıyı o yetkılı sahsa verın hatta gozune sokun kı anlasın ne oldugunu vergı ındırım belgesı bır kez alınır 10 kez degıl

Fulya Hanım ilginiz için teşekkür ederim,

Yarın bu yazının bir çıktısını kendisine vermeyi düşünüyorum, bakalım ne diyecek.. :)

Kırmızı ile belirttiğim kısım önemli benim için..

zaten bende oyuzden dıyorum kazanılmıs hak gerı alınmaz saglık kurulu raporların yonetmelıgındekı maddelerıde alın cıktı olarak vergı ındırım belgesını soyle alabılırsınız tekarar 3.cu dereceden almıs ve hastalıgınız yada bır kaza sonucu durumunuz ılerledı bırıncı yada ıkıncı derece malul oldunuz emeklılıgınızede daha var ıse tekarar malıyeye gıdıp ankaadan vergı ındırımınızı onaylatabılırsınız avnı bey hıc vakıt kaybetmeyın verın hemen sızın ıcın guzel olucak

Fulya hanım;
8 ay sonra emekliliğe hak kazanıyorum,
Ama 1. dereceden emekli olmam için 1 yıl daha çalışmam lazım.

Yani 2014'te emeklilik başvurusu yapacağım ama öncelikle bu vergi indirimini halletmem gerekiyor..
Eğer vergi indirimi alırsam, maliyeye falan gitmeme de gerek kalmaz umarım..

yok avnı bey ben onu konuyu ornek verdım zaten vergı ındırım belgenız var elınızde gecmıste aldıgınız raporunuz yada vergı ındırım nosu varmı ılk zamanlar hangı vergı daıresıne gıtmıssenız raporunuz oradadır muhtemelen

arkadaşlar vergi indirimi için başvuru yaptım bu başvurumu netten nasıl takip edebilirim e devlette bulamadım bilgisi olan varsa sevinirim

Vergi Dairesinin hangisi olduğunu biliyorum..

Dosya numarasını da gönderdikleri mailde verdiler zaten..

SKT...... falan numaralı bir dosyaymış..

Ayrıca raporumun aslı bende, her yere aslını onaylatıp verdim..

Aslını elimden çıkarmam, o hatayı yapmam..

Yazıyı kurumun mutemedine verdim;

"Ben size yeni rapor alacaksınız demedim, yeni rapor isteniyormuş dedim" diyor..

Hey allahım bilmiyorsanız bilmiyorum deyin de biz rahat edelim..

Sonra anlattım, "Siz yazışmaları yapın benim vergi indirimim onaylansın"..

"Ben sözle hiçbir şey yapamam, mütalaa dilekçesi vermeniz lazım, o dilekçenin bana gelmesi lazım" diyor..

Emir kullarım benim, birisi emredecek yapın bunu diye onlar da yapacak.. :)

Abi mutemete kalırsan işin uzar gider.Önerim şuan ki iş yerinizden çalıştığınıza dair bir belge alın ve sizde bir dilekçe yazarak ( şu olabilir vergi indirim hakkımın yeni iş yerime bildirilmesi hususunda;) maliye ye verin. 15-20 gün içerisinde iş yerinize vergi indirim hakkınızı olduğunu belirten yazı gelecektir.
Bu iş yeri size vergi indirim hakkını uygulamamış ise geriye dönük alına bilir mi bilemiyorum ilgili birimlere sorarsanız size daha yardımcı olurlar.

İlker ilgin için teşekkür ederim..

Maliyeye gidip böyle bir yazıyı yeni işyerime göndermelerini istemek aklıma gelmemişti..

Eğer böyle bir şey olursa çok iyi olur tabiki..

Paşa paşa uygulamak zorunda kalırlar..

1999'da devlet memuru oldum, 2003'e kadar aldım..

Fakat 2003 yılında bu kuruma yatay geçiş yaptıktan sonra alamadım..

2003 Ocak - 2013 ocak, tam 10 yıl...

Geriye dönük alabiliyor muyum araştırmak lazım...

Avni Bey;
1999 yılında devlet memurluğuna engelli statüsünde başlamışsınız ve ''1.dereceden emekli olabilmek için....'' şeklindeki ifadenizden anladığım kadarıyla da kurum değiştirmiş olsanız da hala devlet memurusunuz.
Bildiğim kadarıyla devlet memurlarının erken emekliliği konusunda vergi indirimi şartı yoktur.15 yılı doldurduğunuzda vergi indirimi aranmadan emekli edilmeniz gerektiğini düşünüyorum.
Yok ben ücretime vergi indiriminin yansıtılmasını istiyorum derseniz,mutemetle şununla bununla hiç muhatap olmayınız,Yukarıda İlker Bey'in yazdıkları doğrultusunda hareket ederek vergi indiriminizin işyerine tebliğ edilmesini sağlayınız,işleyiş o şekilde zaten.

Ufukalp Bey;

İlginize teşekkür ederim,

Evet kurum değiştirdim ama halen devlet memuruyum..

31 Ağustos 1999 başlangıç olunca 2014'te emekli olmam gerekiyordu,

1 yıl 2 ay 15 gün SSK hizmetimi saydırınca önümüzdeki yıl 15 Haziran 2013'te emekliliği hak ediyorum..

Ama sizin de bildiğiniz gibi 1. derecenin 1. kademesinden emekli olunca daha yüksek emekli maaşı bağlanıyor..

Bu yüzden 2014 yılını bekleyeceğim..

Vergi indirimi konusuna gelice;

Burada çokça yazılanlardan okuduğum kadarı ile emekli olabilmek için mutlaka vergi indirimi almak gerekiyor diye biliyorum..

Bundan bir kaç yıl önce Ali Tezel'e mail ile sorduğumda, o da özet olarak senin gibi "15 yılı doldurduğunuzda emekli olursunuz" diye bir yanıt vermişti..

Ama bu sitede yazılanlar hep "vergi indiriminin şart olduğu" yönünde..

Maaşıma yansıyacak 25-30 liranın bir önemi yok, asıl derdim emeklilik zamanım geldiğinde sorunsuz emekli olabilmek.. :)

Avni abim,
5510 sayılı yasadan önce (30.09.2008 tarihinden önce) memur olduğun için 15 yıl hizmet sonun da kurumdan emekli olursunuz bunu hakkınız bakidir.Vergi indirim hakkı sadece 5510 sayılı yasadan önce ssk lı olarak çalışmaya başlayan ssk lılar içindir ve çok önemlidir bu hak , işçinin vergi indirim hakkı olmaz ise emekli olamaz..
Ama anılan kanundan sonra çalışma hayatına atılan ister memur,ister işçi ve bağ-kur lu olsun emeklilik şartlarını tamamladıktan sonra kuruma müracaatı sonrası yeniden rapor alması için yetkili hastaneye sevk edilecek 40% üzeri rapor alamaz ise emekli olamayacak.Yine bu yasadan sonra vergi indirim hakkı çalışanın talebine bağlanmıştır kişi derecesine göre maaşına katkı sağlayabilir.
Uzun lafın kısası seni gününde emekli etmeyen emekli sandığına ............................ :)

Sevgili İlker;

O kadar yazmışsın sonunu da hicivle bağlamışsın teşekkürler.. :)

Şu anda 2. derecenin 1. kademesinden maaş alıyorum, emekli müktesebim (intibak) 2. derecenin 2. kademesi..

Bundan sonra vergi indirimimin keyfiyetime bağlı olduğunu Ufukalp ve senden öğrenmiş bulunuyorum..

Verdiğiniz bilgiler ve emekleriniz için her ikinize de sevgilerimi sunuyorum...

Avni Bey;
siz devlet memurusunuz,vergi indirimi mecburiyeti 1 Ekim 2008 tarihinden önce sigortalı olan işçiler için geçerlidir.
Bu tarihten sonra sigortalı olanlar için de kalktı mecburiyet ama onlar emekli olacakları zaman hastaneye sevk edilecekleri ve sonuca göre işlem yapılacağı için kaldırılmasının bir cazibesi yoktur.
Sizin süreniz dolduğunda ne vergi indirimi,ne de hastaneye sevkle tekrar rapor istenmesi gibi birşey olmamalı,talebiniz halinde doğrudan emekli edilmelisiniz.

İlginiz için tekrar teşekkürler Ufukalp Bey,

O halde vergi indiriminden feragat edip emeklilik günümü bekliyorum.. :)

Arkadaşlar bu konuyu sizleri de bilgilendirmek için UP yapıyorum;

Sonuçta daha önce aldığım vergi indiriminin tekrar maaşıma yansıtılmasını istiyordum sizlerden aldığım yönlendirmelerle (İstanbul'da olan arkadaşlarım için yazıyorum) önce ilk kez vergi indirimi kaydımı alan Nuruosmaniye Vergi Dairesine gidip durumumu anlattım.

Onlar beni Cağaloğlu'ndaki Vergi Başkanlığına gönderdiler, oradan da "engelliler için" hizmet veren Cevizlibağ Yeşil Plaza'ya gitmem söylendi..

Cevizlibağ'daki Yeşil Plaza'ya gittim dosya numaramı verdim, oradaki memur hanım önce dosyamı buldu, sonra dilekçe örneği verdi.
Dilekçeyi doldurdum ve tebligat 1 - 1,5 ay sonra işyerime geldi.

Şu anda maaşıma aylık 28,5 TL kadar vergi indirim yansımaktadır.

Bana bilgi veren arkadaşlarıma tekrar teşekkür ederim.

Hayırlı olsun abi, Şimdi emekli olmak kaldı yani şimdiden hayırlı olsun diyorum emeklilik ve bu taraflara doğru bekliyorum...

Avni bey zorlu bi süreçten sonra nihayet.Bende bi maliye çalışanıyım ve sık sık bu tarz mutemetlerle karşılaşıp resmen sinir oluyoruz adam bilmiyor ve bilmediğinide kabul etmiyor.Size bi konuda daha bilgi vermek isterim geriye dönük 5 yıllık vergi indiriminizi talep edebiliyorsunuz bilginiz olsun.Ben sizin yerinizde olsam uğraşırdım.Dilekçe verip talep edin araştırıp yapmak zorunda bu mutemede az bile ...

Sevgili İlker,
Teşekkür ederim, 2 gün önce 15 yılım doldu ve emeklilik hakkımı elde ettim..
Ama 1. derecenin 1. kademesinden emekli olabilmem için 1 yıl daha beklemem gerekiyor..
Önümüzdeki yıl 15 Ağustos'ta emeklilik dilekçemi vereceğim..
Ben de artık şafak saymaya başladım.. :)

Sevgili yakamoz,
Aslında geçmişe dönük istemek aklıma gelmedi değil..
Çünkü arada kalan 10 yıl 4 ay vergi indirimi alamamıştım..
Siz "5 yılı alabilirsin" demişsiniz,
Dilekçe vermeyi düşünüyorum, ama bu işlem uzun sürer mi,
13 ay sonra emeklilik dilekçemi vereceğim..
Süreç 13 ayı geçerse dilekçeye gerek yok diye düşünüyorum..

13 ay çok uzun bi süre mutemedin becerisine bağlı ama 1 kaç ay içinde dilekçenize cevap vermek zorunda ben eşim için geriye dönük ödemeyi 7 ayda falan kabul ettirebildim ne veriyorlardı nede dilekçeye cevap veriyorlardı dava açacağımızı ve doğacak kamu zararınında ilgililere rücu edilmesini isteyeceğimizi söyledik ve 7 ayın sonunda kabul edip geriye dönük ödediler.

Sevgili yakamoz ben 657 sayılı kanuna tabi çalışan Devlet Memuruyum..
Dilekçemi işleme koymazlarsa açacağım dava devlete karşı açılmış bir dava olacak..
Devlete dava açıp kazanabileceğime de hiç ihtimal vermiyorum.. :)

Üst Alt