Vergi indirimi hakkım varken kurumun mutemedi "yeni rapor alacakmışsınız" diyor...
Vergi indirimi almadan emekli olamıyoruz, bunu biliyoruz.
Ben de 1999 yılında ilk kez devlet memuru olurken sakat statüsünde başladım vergi indirim hakkı elde ettim..
2003 yılında kurum değiştirdim, ama geçtiğim kurumda halen vergi indirimi almıyorum..
Kurumun dahili internet ağında özlük bilgilerime girdiğimde, "Statüsü: Özürlü, Rapor: Atamaya Esas %50" yazıyor.
Bu bilgilere istinaden mutemete gittim:
- "Ben özürlü kadrosunda mıyım?"
- "Öyle görünüyor",
- "O halde vergi indirimi almak istiyorum" dedim..
- "Merkeze sorup araştırmam lazım" dedi..
Aradan aylar geçti, dün bana diyor ki;
"Araştırdım, emeklilik ve vergi indirimi için yeni bir rapor almanız gerekiyormuş"
Oysa 1 yıl önce Defterdarlık ile yaptığım yazışmalara şu yanıtı almıştım;
T.C.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı
İnsan Kaynakları Grup Müdürlüğü
Bilgi Edinme Müdürlüğü
Sayı : .......................... 18/04/2011
Konu:
Sayın: ...................
...............@gmail.com
İlgi: 30.03.2011 tarihli e-postanız.
İlgide kayıtlı e-postanızda bahsetmiş olduğunuz konu hakkında Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğünden gelen cevabi yazıda;
“Adı geçenin Müdürlüğümüzde bulunan SKT-......no’lu dosyasının tetkikinden sakatlık indiriminden faydalanmak üzere ../../1999 tarihinde müracaatta bulunduğu, sevk edilmiş olduğu Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden almış olduğu Özürlü Sağlık Kurulu Raporunun Merkez Sağlık Kurulunca incelendiği ve çalışma gücünün % 50'sini (yüzde elli) kaybettiği tespit edilerek 3'üncü (üçüncü) derece sakatlık indiriminden faydalandırılması için çalışmakta olduğu İstanbul Üniversitesi .......Fakültesi Dekanlığına bildirildiği tespit edilmiştir.
Bu itibarla Merkez Sağlık Kurulunca çalışma gücü kayıp oranlarına ilişkin verilen kararlar kesin olup A... D.....'in rapor tarihi olan 15/10/1999 tarihinde üçüncü derece sakat hizmet erbabı için tespit edilmiş olan sakatlık indiriminden faydalanma hakkı devam etmektedir. Sakatlık indiriminden yararlanmak için tekrar başvuru yapmasına gerek bulunmamakta olup emeklilik ile ilgili sormuş olduğu hususlarda Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmesi gerekmektedir.” denilmektedir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.
Serap SARUHAN
Müdür V.
Bir yıl içinde değişen bir şey yoksa bu yazıyı mutemete vermeyi düşünüyorum..
Görüşleriniz?
Vergi indirimi almadan emekli olamıyoruz, bunu biliyoruz.
Ben de 1999 yılında ilk kez devlet memuru olurken sakat statüsünde başladım vergi indirim hakkı elde ettim..
2003 yılında kurum değiştirdim, ama geçtiğim kurumda halen vergi indirimi almıyorum..
Kurumun dahili internet ağında özlük bilgilerime girdiğimde, "Statüsü: Özürlü, Rapor: Atamaya Esas %50" yazıyor.
Bu bilgilere istinaden mutemete gittim:
- "Ben özürlü kadrosunda mıyım?"
- "Öyle görünüyor",
- "O halde vergi indirimi almak istiyorum" dedim..
- "Merkeze sorup araştırmam lazım" dedi..
Aradan aylar geçti, dün bana diyor ki;
"Araştırdım, emeklilik ve vergi indirimi için yeni bir rapor almanız gerekiyormuş"
Oysa 1 yıl önce Defterdarlık ile yaptığım yazışmalara şu yanıtı almıştım;
T.C.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı
İnsan Kaynakları Grup Müdürlüğü
Bilgi Edinme Müdürlüğü
Sayı : .......................... 18/04/2011
Konu:
Sayın: ...................
...............@gmail.com
İlgi: 30.03.2011 tarihli e-postanız.
İlgide kayıtlı e-postanızda bahsetmiş olduğunuz konu hakkında Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğünden gelen cevabi yazıda;
“Adı geçenin Müdürlüğümüzde bulunan SKT-......no’lu dosyasının tetkikinden sakatlık indiriminden faydalanmak üzere ../../1999 tarihinde müracaatta bulunduğu, sevk edilmiş olduğu Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden almış olduğu Özürlü Sağlık Kurulu Raporunun Merkez Sağlık Kurulunca incelendiği ve çalışma gücünün % 50'sini (yüzde elli) kaybettiği tespit edilerek 3'üncü (üçüncü) derece sakatlık indiriminden faydalandırılması için çalışmakta olduğu İstanbul Üniversitesi .......Fakültesi Dekanlığına bildirildiği tespit edilmiştir.
Bu itibarla Merkez Sağlık Kurulunca çalışma gücü kayıp oranlarına ilişkin verilen kararlar kesin olup A... D.....'in rapor tarihi olan 15/10/1999 tarihinde üçüncü derece sakat hizmet erbabı için tespit edilmiş olan sakatlık indiriminden faydalanma hakkı devam etmektedir. Sakatlık indiriminden yararlanmak için tekrar başvuru yapmasına gerek bulunmamakta olup emeklilik ile ilgili sormuş olduğu hususlarda Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmesi gerekmektedir.” denilmektedir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.
Serap SARUHAN
Müdür V.
Bir yıl içinde değişen bir şey yoksa bu yazıyı mutemete vermeyi düşünüyorum..
Görüşleriniz?