Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi hakkından yararlanmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekli?

KOKO1968

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
merhaba

2006 yılında (İst) numune hastanesinde mahkeme tarafınca istenmiş olan %40'lık raporum bulunmaktadır.

Bu raporumu işyerime verdim ve şu an çalışmaktayım. Daha önce açmış olduğum mahkemede indirim içindi konu yetersizliğinden red oldu.
Sorularım,
* Şimdi bu raporumla maliyeden vergi indiriminde bulunabilirmiyim ?
* İşyerimi gönderecek ben mi başvuracağım.
* Bu rapor haricinde başka rapor talep edilir mi ?
* Ve tüm işlemler bilhassa maliye kısmı ne kadar sürer ?

bu sorular hakkında bilgilere ihtiyacım bulunmaktadır.
İlgilenen herkese teşekkür ederim.

Korkut

* Elinizdeki rapor yeni ve güncel ise 16 aralık 2010 da çıkan yönetmeliğe uygun ise evet kullanabilirsiniz.
* İş yeriniz sadece size çalıştığınıza dair belge verecek ve siz maliye ye vergi ind. için müracaat edeceksiniz.
* Elinizdeki raporun tarihi eski olduğu için kurum sizi büyük ihtimal ile yeniden rapor almak için yetkili hastaneye sevk edecek
* Maliye de 10 dakikalık işiniz var

İlker bey,

Öncelikle teşekkür ederim.

* Raporun uygun olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?
* Kurum tekrar hastaneye gönderirse hastane eski rapor üzerinde işlem yapabilir mi ?
* maliyedeki süremden kastım raporun onaylanıp gelmesi ne kadar sürer anlamında id.

İlginiz için teşekkür ederim. Saygılarımla

* Raporunuzu hangi tarihte aldınız.
* Kurum sizi büyük ihtimal ile yeniden rapor almak için hastaneye sevk edecek 16 Aralık 2011 tarihinde yeni yönetmeliğe göre rapor almanızı isteyecek Hastane eski raporunuzu değerlendirmeye almaz sanırım..
* Maliye'ye müracaat sonrasında bu hakkı kazanıp kazanmadığınız 45 gün içerisinde iş yerinize bildirilir..

İlker Bey,

Kusura bakmayın Sizi sıkıyorum ama daha önce maliyede % 30 bulunan bir rapor var bu bana nasıl bir etki yapar.

Maliye'ye ne zaman müracaat etmiştiniz.

selam ilker bey hala maliye kafasına göre düşürüyormu yoksa artık karışmıyormu bende 10 gün evvel yeni raporla başvurdum vergi indirimine yüzde 43 raporumla sonuç ne olur bilemiyorum burda okadar okudugum yazılar varki insanın umudu kesiliyor vede bunu nasıl takip edebiliriz.

iler bey

1991 veya o yıllara yakın bir tarihte sonra emeklilikde 30 olduğunu öğrendiğimde dava açmıştım yanlış mahkeme olduğunda temyiz bozup vergi mahkemesine yönlendirdi. vergi mahkemesi kesin ve yürütme işlemi olmadığından davayı red etmiş.

asi prens,
Kimse kafasına göre rapor oranını düşüremez ilgili cetvele bakar ve karar verir..

koko1968,
Hiç bir etki yapmaz üzerinden bayagı bir zaman geçmiş siz Maliye ye vergi ind. için müracaat edin ve Rapor vermeye yetkili hastaneye sevk alın hastane raporunuzu direk maliyeye yollar.Maliye de 45 gün içerisinde iş yerinize yazı olarak bildirir bu hakkı kazanıp kazanmadığınızı...

peki nasıl oluyorda red ediliyor kabul etmiyorlar adaamın elli yok belli raporda adam haketmiş dimi bu raporu neye dayanarak düşürüyorlar zaten çogu kişide bundan magdur değilmii o zaman burda yazan arkadaşlar yalanmı söylüyorlar yada şöyle diyeyim adam bulup rapor alıyorlar ama bu ankaraya maliyeye gidince çakılıyormu ozaman anlatmak istediğin bumuy yoksa benmi yanlış anlıyorum tam anlayamadım sadece bunu çıkardım söylediğin lafa kusura bakma ilker bey

Haklısın ne diyebilirim ki Ankara rapor oranlarını düşürüyor.. Ama haklı iseniz bu hakkınızı yargı yolu ile alabilirsiniz...

saol yardıcı oldugun için evet yargıyla kazanan arkadaşımız bile var benim burda tanıdıgım biri var avrupa insanları mahkemesine verecem diye tuturdu verse kazanma ihtimali varmı sizce ilker bey

Bakın 16.Aralık.2010 tarihinde çıkan yönetmeliğe göre hastalığı/rahatsızlığı % 40 ve üzeri ise ama Ankara düşürmüş ise bu oranı evet konuyu yargıya taşıyarak hakkını kazanabilir...
Avrupa insanları mahkemesine gidebilmesi için şu linki incelemesini öneririm..
http://www.inhak-bb.adalet.gov.tr/aihm/basvuruaciklama.pdf

tamam saol yardımların için ilker bey

İlker bey,

Konuya devam etmek istiyorum.

Rapor tarihim 2008 şu an elimde. Bu raporu mahkeme (iş mahkemesi) maliye ile benim % 40 raporum arasında çelişki olduğundan yazı ile hastanede beliryeci ve net bir rapor istemişti. Oda yine iş gücü kaybı % 40 geldi.
Sorum bu raporla tekrar maliyeye başvurabilir miyim ?

Diğer bir sorumda tekrar rapor isterlerse hastaneye gittiğimde bu rapor ve daha önceki raporu sunduğumda kuruldan çıkmam kolay olur mu ?

İlker bey konu hakkında Sizi yoruyoruz destekleriniz için teşekkür ederim.

Evet Maliyeye vergi ind. hakkı için müracaat edebilirsiniz..Maliye elinizdeki raporu büyük ihtimal ile kabul etmeyecek ve sizi yetkili hastaneye sevk edecek ve yeni rapor almanızı isteyecek..
Hastane elinizdeki raporu inceler mi! bilemem ama siz yanınızda götürün yine..

Rapor için hastaneye giderken yakın zamanda yaptırılmış tetkikleri, eski raporlar vs. ne varsa yanınızda götürün. Doktorlardan imza alırken faydası dokunacaktır.

Üst Alt