Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi içim 4 yıl önce başvurmuş, olumsuz sonuç almıştım. Yeniden...

Selçuky83

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 2015 yıldında aldığım %43 raporum yine 2015 yılında ankara trafından 35 e düşürüldü. Raporda sürekli yazıyo. Şimdi engelli indiriminden yararlanmam için hangi yolları izlemeliyim tekrar rapor almam mi gerekiyo yada üzerinden 4 sene geçmiş bir karara itiraz ediliyor mu. Tekrar rapor alırsam diyelim 40 in altında kaldı. Hangi rapor geçerli olacak . Şimdiden teşekkür ederim.

Selçuky83 MRb isterseniz yetkili bir devlet
Hastanesine yeni bir başvuru yapın engellilik durumunuzda
Bir değişiklik varsa yeniden değerlendirilmesini isye bilirsiniz %40 ūzeri oranlı bir raporu çıkarsa vergi indirimine tekrar başvurursunuz itiraz sūrede biraz uzun
Ve meşakatlidir aldığınız son rapor geçerli olacaktır.

%40ın altında alırsam Elimdeki %43 sürekli rapor iptal mi olacak o zaman sonuçta bildiğim kadarıyla mevzuatta değişiklik oldu bende iyileşme yok

Vergi indirimi ile engelli raporunun ne ilgisi var anlayamadım.
Vergi indirimi kendi içinde bir değerlendirme, engelli raporu kendi içinde
Mantıklı olan bu olduğunu düşünüyorum

Selçuky83
Yeni bir rapor aldığınızda oranı kaç olursa olsun artık geçerli olan odur, eski raporun bir hükmü kalmaz. Birisiman
Demek istediğinizi aslında tam anlamadım ama vergi indirimi için esas alınan belge engelli sağlık kurulu raporudur. Rapor olmadan vergi indirimi de olmaz.

Selçuky83..hocam ilkinde yüzde 43 rapor 35 e düşürüldü demişiniz altta da sürekli yüzde 43 raporum var demişiniz hangisi doğru aklım karıştı benim de!!??..sürekli 43 olan raporunuz varsa neden değişiklik ihtiyacınız var başka rapora!??...eğer yüzde 35 varsa ve niyet emeklilik ise evet 6 ay geçmişse yeni başvuru yapabilirsiniz...ama durumunuzu tam net anlamadım açıkçası ben de??

deathless şimdi benim devletin ilgili hastanesinden aldığım sürekli yazan rapor halen elimde . Birçok haktan yararlanıyorom ücretsiz şehir içi ulaşım vb. Gibi . Ben bununla 2015 yılında vergi indirimi için başvurdum ankara kabul etmedi son karar merci orasıymış bende burayı anlamadım zaten. İkiside devletin bir kurumu bir kurum diğer kuruma güvenmiyor mu.ankara kabul etmedi ama diğer haklardan halen yararlanıyorum. Erken emekli olmam için vergi indirimi şart Birisiman bildiğim kadarıyla . Yanlışsam düzeltin lütfen. Teşekkürler

Son düzenleme:
Selçuky83 2008 yılı ve öncesi sgklı çalışan için
Erken emeklilik için
vergi indirimi almak şart.

Yanlış biliyorsam Lütfen düzeltin;
1- kişi tam teşekküllü devlet hastanesinde %50 engelli raporu aldı.
2- %50 engelli raporu ile vergi indirimi onayı için gelir idaresi sağlık kurulunabaşkanlığına başvurdu.

Kurulun vereceği 5 karar var;
A- aynı oranı onaylar.
B- oranı artırır.
C- oranı düşürür.
Ç- süresiz engelli raporu olsa dahi süreli vergi indirimi verebiliyor.
D- Süreli engelli raporunda, süresiz vergi indirimi verebiliyor.

Diyelim ki bunlardan birini karar ver di , engelli raporu oranı değişmez diye düşünüyorum.

Ancak;

Kişinin süresiz engelli raporu var oranını artırmak için yeniden tam teşekküllü devlet hastanesinde heyete girip oranı düşerse en son tarihli verilen yeni engelli raporu geçerlidir. Diye düşünüyorum.

Tabiki her zaman ki gibi en doğru bilgiyi bilgi edinme yasası çerçevesinde ; sağlık bakanlığına cimer sorularak öğrenilebilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Birisiman şimdi benim normal hastaneden aldığım rapor da bir düşüş yok yanlış mı anlattım acaba . O raporu halen kullanıyorum. Vergi indirimi için başvurduğum vergi dairesi düşürdü ankarada ama o dediğim gibi vergi indirimi için olan. Şimdi diyorlar başka bir rapor getir . Bende diyorum mevzuatlar değişti tekrar tam teşekküllü hastaneden rapor alırsam ya 40 in altında olursa hangisi geçerli olacak. Yada elimdeki %43 lük sürekli yazan rapor ile nasıl bir yol izlemem gerekir vergi indiriminden dolayısı ile erken emekli olmam için..

Üst Alt