Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için %99 rapor verildi. Emeklilik şartlarım ne olur?

mahirekici

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba vergi indiriminden yararlanmak ve emekli olmak için maliyeye baş vurdum hastaneye yönlendirdiler yüzde 99 sakatlık raporu verdiler. Görme problemi ve kısmı felç var. Maliye iş yerine raporları göndermiş. (hastaneden gelen rapor vs)

İş yeri sahibi tereddüt ediyor. Maliye İlerde bana 100 de 99 hasta birini nasıl çalıştırdın diye soruşturma açarsa diye.(maliyeden biri kafasını karıştırmışlar )

Şu anda raporlar ve belgeler iş yeri sahibinde . Ne yapmam gerekiyor. Büyük ihtimal işden çıkaracaklar. Pirim 3600 den fazla. Daha evvel defalarca malul emekliliği için başvuru yaptım olmadı hep red geldi. görme bozukluğu doğuştan olduğu için.

Maliyeye emekli işlemleri başlatmak için raporlarla iş yeri sahibi mi başvuru yapıyor yoksa bizzat bizmi yapacağız.

Veya isteğe bağlı tarım sigortasına geçsek 1 ay kadar yatırırsak işlemleri tekrar başlatabilir miyiz.

2016 vergi indirimden emekli olanlar ne kadar alır ?

Cevaplayaca arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum...

işyeri için sorun olmaz her kim karıştırdı ise fena karıştırmış yaptığın işi bilmiuorum ama 99 engelli olan biri yaptığın iş ne iş onu bilmek gerekir telefonlara bakan biri olarak örneğin işyerinin bu birinci derece vergi indrimini uygulaması gerekiyor mecbur uygulamak zorunda esas uygulamaz ise ceza alır
işten sizi çıkartır ise de ihbar tazminatınız kıdem tazminatınızı alırsınız

ama sizden istediğim bilgiler var siz ilk ne zaman sgk ya girdiniz yaşınız kaç ne kadar prim gününüz var bunları bilelimki iş veren sizi işten çıkartmadan vergi indirimbnden emekli olma durumunuz olabilir

mahirekici

Raporda çalıştırılamayacağı alanlara dair bir değerlendirme varsa ve işyeri buna rağmen o işlerde çalıştırıyorsa, o zaman işyeri açısından sıkıntı doğar. Onun dışında rapor oranı yüksek diye kimse çalışanı ya da işvereni suçlayamaz.

Siz hastaneye defterdarlık sevki ile gitmişseniz zaten hastane raporu maliye'ywe gönderir ve maliye de sonucu işyerinize yazılı olarak gönderir. Eğer hastaneye kişisel başvuru yapmış ve rapor almışsanız, o zaman raporunuzla birlikte defterdarlığa gidip sakatlık indirimine başvurmanız gerek.
Sakatlık indirimi için defterdarlığa başvurulmuşsa sonrasında işten çıksanız da süreç işler. Siz işten çıksanız da sakatlık indirim başvurunuzun sonucu işyerinize iletilir. Oradan takip edip sonrasında emekliilğe başvurabilirsiniz (emekliliğe başvuru esnasında da çalışıyor olmaya gerek yok)

Süreç sonunda 1. derece sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

Not: son 2520 primin ssk statüsünde olduğunu varsayarak cevapladım.

@OturanBoğa çok teşekkür ediyorum cevap için. 1. dereceden vergi indiriminden emekli olunduğu takdirde takriben ne kadar maaş alırız. Birde vergi indirimden emekli ola n kişiler normal emekli haklarına sahip olabiliyorlar mı? (mesela emekli maaslarına zam)

Merhaba cevap için teşekkürler @hilal72.

Yaş 54 . daha evvel 10 senelik bağkur var sonrasında dondurduk. Sonrasında bir senelik SSK şuan devam etmektedir. ilk bağkur başlangıcı 1997. Toplam pirim sayısı 3800... İkinci olarak maliyeye vergi indirimi için başvuru yaptığımız tarih 1 ocak 2016 (bu tarihte bizi rapor almak için hastaneye sevk ettiler ). İşyerine vergi indirimine başvuru yapabilirsiniz diye rapor gelmiş. İşveri sahibi vergi indirimi için başvuru yaptığını söyledi yeni öğrendim. Maliyeden vergi indriimi başlamıştır raporu ne zaman gelir. Bir de vergi indirimi başladığı anda emeklilik için başvuru yapmamız gerekiyor değil mi.

çok fazla sürmez bir ay gibi kısa bir sürede cevabınız gelir yalnız dikkat etmeniz gereken bağkurdan sonra ssk lı 1260 gününüzün olması gerekiyor bir sene oldu ise şu zamanlarda ssk dan vergi indirim ile emekli olmazsınız 1260 gününüz dolduğunuzda dilekçenizi verebilirsiniz diğer gereken şartları taşıyorsunuz zaten iş yeride sizi işten çıkarmaz çıkartmasını gerektiren bir durum yok

Üst Alt