Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için alacağım rapor oranı yüzde kaç olur?

ziya58

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba

2 sene içerisinde üst üste gelen sağlık sorunları nedeniyle vergi indiriminden yararlanmak için sağlık kuruluna girmeye karar verdim.

1997 yilindan beri ozel bir banka da calisiyorum. Sağlık sorunlarım gelecek olursak,

- epilepsi (tegretol gunluk 800 mg)
- faktör 5 leiden heterezigot, mthfr a1298c varyasyonu, mthfr c677t varyasyonu
- Derin ven trombozu akciğer embolisi attı. (xarelto 20 mg)
- Hiper Tansiyon (karvazide 150/12, 5 mg+beloc Zoc 50 mg
- anksiyete bozukluğu F41 (tranko-buskas, paxera 20 mg)

Heyete girdiğim takdirde sizce oran ne olur.

Değerli görüşleriniz benim için çok önemli.

Sevgiler Saygilar

çok rahat % 40 alırsın ve sonuçla da emekli olursun ki günün doluysa yada
enaz 4080 vb. gün lazım! bu arada ben derimki direk bireysel başvur Heyet'e!
yani vergi dairesine gitme sakın ben gittim 5 ay oldu büroksasi nedenlerle süründürüyorlar!
hem hastahane çok çabuk ye hemen yada engeç 10 gün içinde raporunu verirler!
verilen o raporla hemen SGK'ya baş vur, emeklilik işlemin bitsin ve yine o rapor'unla
ulaşım için belediye (VAPUR İETT-METRO) vb. ücretsiz binersin kart kalınca..
sonra da istersen vergi dairesine verirsin.. ama 25-30 tl. indirim için değmez vergi işlemleriyle uğraşmaya.. DERİM..

Cihan kardeşim yanıt için teşekkür ederim.

Sağlık kurulu raporunu vergi dairesine verdikten sonra mı 5 ay beklediniz?

Sevgili Arkadaşlar,

Hastalıklarımla ilgili olan epikriz raporları test sonuçları vb. tüm bilgi/belgeler özel hastaneden (Kadıköy Florance Nightingale) Bu raporların bir gireceğim heyette bir etkisi olur mu? Devlet hastanesi doktorları bu belgeleri dikkate alırlar mı?

Bilgileriniz için teşekkür ederim.

Doktorların en azından bir fikir edinmeleri için tetkiklerinizi götürün siz faydası olur zararı olmaz.

Ufuk Hocam,

Rahatsızlıklarıma baktığınızda sizin yorumunuz ne olur vergi indirimi konusunda.

Teşekkür ederim.

O konuda yorum yapamam malesef.

Herkese Günaydın,

Sağlık kuruluna Göztepe Hastanesi (Medeniyet üniversitesi) polikliniklerinde girmeyi düşünüyorum. Adresime en yakın yer burası olduğu için. Son zamanlarda buradan heyet raporu alan arkadaşım var mı? Süreç çok uzuyor mu?

Teşekkürler.

Vergi dairesinin sevki ile yetkili hastaneden heyete gidip rapor al en Az %40 ve üzeri rapor alırsanız, çalışma süresi ve prim sayısı yeterli ise erken emekli olursunuz.Yakın bir arkadaşım malüllük için direk baş vurdu s.g.k. na malullüğü kabul olmadı demekki %60 ın altına düştü işin saçma tarfı yüzde kaç verdiler oda yazmıyor.bir kaç ay sonra vergi dairesi sevki ile hastaneye başvurdu %80 verdiler şu an ankaranın onayını beklemekte.gülermisin ağlarmısın çoğu arkadaşlar bilmiyor bu emeklilik olayını vergi dairesi (defterdarlık) değince aklına fiş ,fatura geliyor ne alakası var diyorlar.Arkadaş benım yönlendirmem sayesinde bana tatlı ısmarlayacak :) en başta dua ediyor tabiki.

faruk34 bilgi için teşekkür ederim. Bende öncelikle vergi dairesine başvurup oradan sevk alarak hastaneye başvurmayı düşünüyorum. Inşallah %40 => üzerinde bir oran alabilirim. Işin açıkçası tek gözümü korkutan hastanedeki süreç

Hastane süreci tetkik istenmezse kısa sürüyor, ben 3 tetkik için 1 ay uğraşmıştım.45 günde Ankaradan gelecek indirimi bekledim.%60 sürekli rapor ile finali tamamlayıp emekli oldum.Tetkikler hastalığın tapusu gibi olması gerekenler, yavaş olsun garanti olsun.

Bugün sağlık kurulana girdim

Merhaba

Bugün haydarpasa numune hastanesinde sağlık kuruluna engelli raporu almam için girdim

Verilen oranlar
Göz %10
Sinir sistemi %40
Iç hastalıkları %10
Kas iskelet sistemi %8+%8

raporumun toplanan saglik kuruluna girmesi ve cikmasi 10 dk surdu. Önümüzdeki hafta salı günü raporu almaya gideceğim. Muhtemelen %40 oranı aldım

Oldukça yorucu bir ismis arkadaşlar....

Merhaba arkadaşlar

Bugün sağlık kurulu raporunu aldım. Bekledigiminde üzerinde bir oran aldım %68 ve sürekli yazıyor. 2022 sayılı yasadan yararlanır ve özürlü kimliği alır yazıyor. Sosyal yardım ve engelli kimlik kartı alanlarını da isaretlemisler

Sağlık raporunda Faktör V leiden, hipertansiyon, hiperlipidemi ve şeker için tek bir oran yazmışlar. oda %35
ancak heyete girerken yapılan doktor kontrolünde 1 kez emboli attığı için %10 vermişti

%68 sürekli raporumla vergi indirimi

Merhabalar,

2 gün önce İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden %68 ve sürekli "Engelli Sağlık Kurulu" raporumu aldım. Vergi indirimi için işyerimin bağlı bulunduğu Büyük Mükellefler Vergi Dairesine başvuruda bulunacağım. Rapor oranımda düşüş yaşamaktan korkuyorum. Raporum %40 altına düşer mi sizce?

Değerli görüşlerinizi rica ediyorum.

Teşekkürler

Maliye merkez sağlık kurulu, raporların özür oran cetveline uygunluğunu denetler, cetvele ve usulüne uygun verilmiş raporlar aynen onaylanır, aksi durumda gerekli düzeltme yapılır, bu düşürme de olabilir artırma da.
Bir miktar düzeltme olsa da %68 den %40 altına düşecek kadar oynama olacağına ihtimal vermiyorum.

Epilepsi hakkında bılgı

merhaba

Ankara merkez saglik kurulundan epilepsi için bazı tetkikler istendi.bunlardan biride eeg. eeg nin temiz cikmasi rapor sonucunu olumsuz yönde etkiler mi? benim eeg temiz. ancak ayda 3-4 kere nöbet geçiriyorum. tegratol 400 (3,5×1) ve Keppra 250 (2×1) kullanmıyorum.

bilgilerinizi rica ediyorum.

çok teşekkürler.

stres yapma bazı değerleri senin hastaneden aldığın rapora girmeyi unutmuşlardır.emin olmak için istiyordur sağlık kurulu.

erdinc1972

benim raporda zaten diğer hastalıklar için de hiç bir değer yazmamislardi. yalnızca hastalıkların adı yazıyor. merkez saglik kurulu sadece epilepsi için eeg, ayda geçirilen nöbet sayısı, kullanılan ilaçlar ve kandaki ilaç düzeyini istemis

kronik hastalıklarda böyle değerlendirme isteyebilirler .sıkıntı yapma.biraz işin uzayacak en fazla 1 ay.

Epilepsi de nöbet sayısına göre oran değişiyor sanıyorum ki ankara bu açıklamayı istemiş. ona göre oranın doğruluğuna karar verilecektir. sıkıntı yapmayın sadece süre uzamış olacak.

ziya58
o zaman ya tansiyon ya da hiperlipidemi için oran alamamışsın. sanırım hiperlipidemi için oran vermemişler. ama Faktör V leiden mutasyonu ve emboli varsa bence oran %60 olmalı. doktor düşük vermiş sana %10

tanerbudak

merkez saglik kurulunun hastaneye yazdığı yazının üzerine doktor gerekli açıklamaları yazdı. ama öncesinde epilepsi için hangi doktorun takibinde isen git o doktordan epikriz al dedi. sonra epikriz yazısını maliye yazısına ek yaptı. biraz evvel eeg de çektirdim numune hastanesinde. öğleden sonra onuda alacağım. sonrasında sağlık kurulu bu belgeleri maliye sağlık kuruluna üst yazı ile gönderecek.

hipertansiyon, dislipidemi ve faktör 5 için toplamda %35 aldım. merkez sağlık kurulu bu hastalıklar için bir şey istemedi. yalnızca epilepsi için bazı tetkikler istediye.

merkez saglik kurulundan gelen yazı üzerine nöroloji doktorunun yazdığı yazı kafamı karıştırdı. günlük aktiviteyi engellemeyen sık nöbet yazmış. ozurluluk cetvelinde böyle bir şey yazmıyor. ayrıca doktor %40 vermiş. sizce bir sorun olur mu? %40 oranı günlük aktiviteyi engelleyen sık nöbet için geçerli bir oran. bir çelişki var yazdıklarında. sizce sorun olurmuş

boşuna endişelenmisim.evrakta yazan bilgi doğruymuş. "günlük aktiviteyi engelleyen"ibaresi hiç bir iş yapamayacak düzeyde olanlar için ekleniyormuş. bugün doktor ile görüştüm bu bilgiyi aldım.

Merhaba

Ankara maliyenin istediği ilave tetkik ve tahlilleri yaptırıp evrakları 14.10.2016 da hastaneye teslim ettim. Sizce ne zaman yanıt gelir.

Teşekkürler.

Üst Alt