Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için aldığım %40 oranındaki raporumun oranı neden %20'ye düşürülüyor?

mengenli bülent

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selamun aleyküm sevgili arkadaşlar benim sorum 3 yıl önce geçirdiğim ameliyat sonra sı düşük ayak sonucu sinir felci 3defa ankara numune hast. 3de husran ama benim sorum poliklinik dr.ları (ortopedi ve fizikj) raporu baltazar takvimi ile hesapladı ve % 40rapor tamam ama kurul bunu %20 ye düşürüyor nasıl oluyor anlayamıyorum madem o poliklinik dr.o %40hesaplıyor kurulda başka işler oluyor bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim

sakatlık oranı cetveli'ne göre engellerinizin oranı %40 ise ki bunu tekrar bir doktora teyit ettirirsiniz.. maliye sağlık kuruluna itiraz edersiniz..

Rapor için il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz edin. Onlar sizi başka hastaneye sevk edecekler...

oturan boğaya teşekkür

öncelikle duyarlı olduğun için sağol benim sorunum sonda başta değil ben ankara numune hast.gibi bir hast.de poliklinik dr.ları tarafından balthazar takvimi hesabına göre %40 buluyorumda neden kurulda bu oran %20ye düşürülüyor badem o dr. lara güveniniz yok o zaman onlara hesap yaptırmayın

Ben başka bir hastaneye sevk edilsem de birşey değişmeyeceğini düşünüyorum onlar da takvim hesbına değilde kafalarının hesabına uyacaktır

mademki kanunlar balthazar takvimi ile uygılama yapacaksın diyor neden o zaman klinikşefi beyefendiler gözleri ile görünce hemen bütün acılarına , zorluklarına, maddiyatına, meşakatine rağmen çektirdiğim EMG ,RÖNTGEN,ve tahlilleri bir hiçe sayıyor
ben bunları niye yazıyorum olurya bir duyarlı sesimi biyerlere taşır. yoksa bir şey olacağını sanmıyorum ..y

ine de ilgin için çok teşekkür ederim...

Ben bana verilen bilgiye istinaden cevaplamaya çalışayım.Alt ekstermideki engelleri artık tablo 3.4 le veriyorlar bu tabloya hiç bir şekilde alt ekstermideki başka özür eklenmiyor.Birleştirilmiyor.Yürüyüş bozukluğuna (şekline)yani senin bir yerden bir yere gidişteki kullandığın yönteme göre puanlıyorlar.Bacak varmış yokmuş kısaymış açılmıyormuş katlanmıyormuş peşinden sürüklüyorsun vs vs hiç bir şekilde dikkate alınmıyor.Tüm alt ekstermide ki özürler tablo 3.4 e göre düzenleniyor.(Daha düşük puan yok çünkü). Hastanedeki doktorlar tüm rahatsızlıklarını dikkate alıp değerlendirse bile Ankara tablo 3.4 ısrar ederek raporu tabloya göre değerlendirilmesi talebiyle geri yolluyor yada puanı düşürüyor.
Eğer başka bir bölgenizde veya rapora dahil edilecek (tansiyon-şeker vs) gibi rahatsızlıklarınız varsa bu rahatsızlıklara balthazar uygulanarak tablo 3.4 teki puanınıza ekleniyor.
Hastanelere bu konuda kesin talimat var.Alt bölgedeki engeller Tablo 3.4 e göre değerlendirilsin diye.Tüm tetkikler yapılarak engel onaylanıyor fakat değerlendirme yürüyüş şekline göre yapılıyor.Hastane başka türlü değerlendirdiğinde rapor oran tabloya göre düzeltilip geri gönderiliyor.Son kanunla alt ekstermideki tablo 3.4 teki puanları biraz yükselttiler.

Haklısınız. Ama işte, bizde kamu çalışanı değil devlet görevlisi mantığı olduğu için, ceberrutluk yapıp "devleti vatandaştan korrumayı" birinci görev sayıyorlar.

İtiraz etmmek, gerekirse dava açmak gerek. Başka yolu yok.

bu nasıl bir acımasızlık

değerli adaşım Bülent bey bu nasıl bir acımasızlık bir anlam veremedim 2007 şubat ayında Doğuştan kalça çıktığım vardı ameliyat oldum sabah dr.geldi sol ayak düşmüş pranoel siyatik sinir kesisi yaşanmış operasyon da bu arada 3kez ankara numune hastanesinde vergi indirimi için baş vurdum sonuç lar şok edici bu gün rapor larımı toplayıp kontrol ettim birde baktım birinde yanlız total kalça operesi sonuç%20 diğeri ise sol diz patella çıkığı operesi sol siyatik sinir zedelenmesi sonucu daimi duyu kaybı sonuç %31 (ilk rapor um.2009 ikinci raporum 2010) ben şimdi derdimi kime anlatayım...bana bir akıl ver can arkadaşım...2 sindede sunduğum belgeler EMG ,kalça röntgeni ve fiziksel kayıplar ı içeren belge ler raporlarda fizkten dr %19 verdiği halde ondan hiç bahsedilmemiş lütfen cevap yazarsan...

Yürüyüşe dair değerlendirme şu tabloya göre yapılıyor Bülent bey. Maalesef buna uygun olacak şekilde rapor almaktan başka bir yol yok:

Tablo_3.4.png

böyle bir düzenleme yapan insanları kınıyorum yazıklar olsun diyorum hakkımı helal etmiyorum :( böyle rezil bir düzenleme olurmu ALLAH aşkına ben 2000 yılında aldığım heyet kurulu raporunda % 40 oran verildi bana işe grmek için tabi bende için bilincinde olmadığım için 2006 yılna kadar bir müracat tapmadım gelirler idaresine vergi indirimi için tabi şimdi hiç bir şansım yok gibi görünüyor böyle rezalet bir düzenlme olalmaz olmamalı bunun bir çıkar tarafı olmalı böyle sacma sapan bir düzenlme olmaz :(

uzun bir aradan sonra tekrar sizlerleyim eski raporlarıma itiraz ettim il sağlık Müdürlüğü ne ankara Atatürk hastanesi ne sevk ettiler iki gündür koşturup duruyorum sonuç çıkınca yazarım inşallah ama pek umudum yok çünkü bunlar da daha bir değişik dr la b unlar numune hastanesinde kiler gibi değil oran yazmıyor fakat hem afo hem baston la gittim adama söylüyorum tınlamıyor bakalım ne olacak birde boynumda ağrı oluyor fıtık olabilir diye varsa ondanda oran alabilir sem ne mutlu bana Allaha emanet olun...

s.a. Bugün ankara Atatürk hastanesi sağlık kurulu na rapor u teslim ettim hafta ya perşembe günü kurula gireceğim dua edin ALLAH için.

İnşallah sonuç istediğiniz gibi olmuştur?

Rabbime hamdolsun sonsunca sonunda oldu.

Bu gün aldım raporumu sonuç T, sevgili adaşım bülent bey ben il sağlık (ankara) müdürlüğüne 2009 ve 2010 raporlarıma itirazda bulunmuştum başka bir hast. Sevk ettiler 13/3/2013 tarihinde, hast.deki sekreter bana 3 nusha verdi il sağlık müdürlüğüne biz göndereceğiz dedi ,şimdi ben bekleyimmi yoksa il sağlık ta araştırayımmı.

Arkadaşlar Bende çocuk felci var, sol alt ekstremitede. 8,5 cm kısalıkta var. 3 yıl önce %39 rapor verdiler, bu yıl %12. Bende değişen bir şey yok (kalp kapağı gevşekliğinden başka), ama oranda değişen çok şey var. Bana akıl fikir ve tavsiyede bulunacak b irileri yok mu? Ne yapmalıyım. Korkuyorum bir daha rapor almaya (sağlamsın diyecekler bu kez) :)))

hangi hastaneden aldın raporu her hastane aynı olmuyor birde başka hastanede dene ben iki.sefer numune de denedim drlar hiç bakmadan özürüm aynı olmasına rağmen birinde 31 birinde 20 verdi bende il sağlık Müdürlüğü ne itiraz ettim başka bir hastaneye gönderdi Rabbime şükürler olsun rapoumu aldım başka bir hastane de dene derim Rabbim yardımcımız olsun...

Bekleyin, güzel haber size ulaşacaktır 1 aya kadar. Cevap gelmezse, gider bakarsınız...

Erkan, korkunun ecele faydası yok :)

Üst Alt