Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için aldığım rapor oranım düşürüldü. İşten çıkmam mı gerekecek?

Nazi666

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar şimdi benim gözümden %40 oranın da özürlü raporum var işe başladım sgk girişimi yaptırdım vergi dairesi başkanlıgına raporum sundum sonra hastaneye sevkim gercekleşti ve sonuc olarak iş kaybımnın %22 olduguna kanatta getirmişler

şimdi ne yapmam lazım işten ayrılacaz herhal zaten zor iş bulduk şimdi de bu cıktı başımıza

sizden yardımlarınız bekliyorum herkese saygılar ....

Hayır işten çıkmana gerek yok özürlü statüsünde daha önceki almış olduğun raporla çalışabilirsin.
Vergi indiriminin sana sağladığı avantajlardan faydalanamazsın.Erken emeklilik ve maaşının belli bir oranı vergiden muaf olmaz.

Vergi indirimi alamayacağı için erken emeklilik hakkında faydalanamaz.

İşvereni ilgilendiren tek şey işe girişte kendisine %40 ve üzerinde rapor beyan edilipi edilmediğidir. Vergi indirimi apayrı bir süreçtir. Ne alınması ya da uygulanması zorunludur ne de hak edip etmemenin çalışma yaşamı açısından bir önemi vardır.

vilanjik;

Suistimale açık bu konu.. Sağlam adamlara çakma rapor alıp çalıştırırlar. Böyle saçmalık olmaz... Denetleme yapılmalı. Vergi indirimi alamayan özürlü nasıl olur? Rapor oranı hakkıyla %40 ve üzeri olanlara lafım yoktur.
O zaman özürlü kavramınıda kaldıralım.
Başı ağrıyanla uzvu olmayan yürüyemeyen bir olurmu hiç

saww;

bende bunu acıklamaya calışıyorum benim elimde devletin bana vermiş oldugu bi rapor var ve bu rapora göre hareket ediyoruz biz şimdi vergi dairesi başkanlıgı ise böle yazı göndermiş benim % 22 iş kaybımın olduguna dair ben şimdi buna nasıl itiraz edip vergi indiriminde yararlanbilirim saygılar emeginiz içinde teşekkür ederim ....

O %22 bildirimini elinize alıp defterdarlığa gitmeli ve yeniden değerlendirilmesi talebiyle karara itiraz etmelisiniz.

Tabii, sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alacağınızı düşünüyorsanız bunu yapın. Aksi halde boşuna zahmet çekmiş olursunuz.

tabi ki düşünüyorum ki bunu üstüne basarak söylüyorum ki gözümden raporluyum ben sag gözümde görme kaybı %80 sol gözde %20 korena incelemesi var gerekirse tekrardan kontrole girebilirim ama ne gibi itirazda bulunma gerekli bu gün muhsabeci ile konuştum sgk indiriminden yararlanıyorum ama vergi indirimi için sadece itiraz edecem ama nasıl itiraz edecegimi bilmedigim için buraya yazdım neden imalı bi şekilde gercekten % 40 alabilecegime inanmıyorsunuz bunu anlamadım ben kafadan gidip başkaları gibi kafama göre rapor almadım rahatsızlıgımız ne ise onu ilgili rapor aldım saygılar arkadaşlar gerekli itirazı yaptıktan sonra buraya sonucu yazacagım kolay gelsin ...

Yok yok, neden bir imada bulunayım yahu, aşkolsun. Ben sadece seni düşündüğüm için yazdım o sözü. Rapor çıkartma işinin ne kadar zahmetli olduğunu düşününce, %40 ve üzeri alamayacaksan zahmete girme dedim.

o zaman şöle yazayım size efendim evet rapor cıkarmak cok zor gercekten ama kurulun verdigi rapora vergi dairesi başkanlıgı böle bi kanıya nerden vardıgıdır ve bu beni cok huzursuz ediyor eger ki raporumda % 40 yazıyorsa nerden anladılar iş kaybının % 22 oldugunu onu anlamış deilim işlerimi sebebi ile hala itirazda bulunmadım ama bulanacam en yakın zaman burada ben yanlış anlamışım kusura bakmayın gerekli itirazı yaptıktan sonra burada paylaşacam tabi ki saygılar ..

bu gün muhasebeci ile konuştum erken emeklilik için benim vergi dairesindeki karar ihtiyacım yokmuş cünkü sgkdan emekli olacakmış muhasebeci ile konuştugum yazıyor arkadaşlar şuanlık 27 liralık indirimden yararlanamıyorum sadece durum bu arkadaşlar saygılar daha bilgisi olan varsa yardımcı olursa iyi burada hüseyin bey hastalıgımın tanısı keratakonus hastalık isimi bu şekilde saygılar herkese .

nasıl yani anlamdım vergi indirimi olmadan vergi indirimi uygulanabiliyor mu ??
Bende 2008 de kamuda engelli olarak işe başladım.Raporum %75 İdi (2003 tarihli) .Daha sonra vergi indirimi için tekrar başvurdum.
(2009 da) Sonuç %38 geldi . Yani Kurum Benim eski raporumu baz alarak bana vergi indirimi uygulayabilir mi ?? tabi erken emeklilik
şansım yok....

Kurumlar ya da işverenler defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmeyen kişiye vergi indirimi uygulayamazlar aslında. Ama muhasebeciler bunu bilmeden, işe girişte beyan edilen rapora karşılık vergi indirimi uyguluyor. Bunun bir denetimi de olmadığında, sorun çıkmıyor sanırım.

Ama, resmi olarak defterdarlıktan bu hak elde edilmeden kimse vergi indiriminden yararlanamaz

Ve, tabii, 1 ekim 2008 öncesi sigortalı olan ve SSK (4a) statüsünde emekli olacak ve/fakat vergi indirim hakkını defterdarlıktan kazanmayan kişiler erken emekli de olamaz.

İşveren sadece kendisine beyan edilen rapordaki orana bakar... Kendisine %40 ve üzeri rapor beyan eden kişiyi sakat statüsünde çalıştırır... Vergi indirimi ile sakat statüsünde çalışmanın hiç bir ilgisi kurulamaz. Aksini iddia eden işverene şunu sorarlar: "madem öyle, bugüne dek vergi indirimi almamıştım, nasıl oldu da sakat statüsünd eçalıştırdınız beni?".

YURTİÇİNDE İŞE YERLEŞTİRME HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK bu konuda nettir. Sakatlık indirimine dair hiç bir şart söz konusu değildir.

Üst Alt