Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için aldığım raporla araç alabilir miyim?

Gürkan80

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba; %42 engelli raporu aldım, vergi indirimi için başvurdum, sonrasında emeklilik... Sorum şu; vergi indirimi için başvurdum ama araç için ne yapmalıyım? Engellilik için başvururken ÖTV indirimi kısmını işaretlemedim, yani sadece engelli kimlik kartı, sosyal haklar, istihdam vs. Sorun olur mu?

Bildiğim kadarıyla raporda ÖTV'den muaftır ibaresi olmadan araç alamazsınız.

Peki tekrar rapor mu almaliyim hastaneden? Ne yapmalıyım, nasıl yol izlemeliyim?

önce ehliyet almalısın engeline göre ayak veya elinde problem varsa ona uygun tertibatlı araç kullanabilir.42 raporu vergi dairesinin sevk ettiği hastanemi verdiyse vergi indirimi alırsın.ötv indirimi ile bunun alakası yok.ötv siz araç alman için vergi indirimi alman gerekmiyor vergi indirimi erken emeklilik için gecerli.42 raporun normal hastaneden aldıysan vergi indiriminede geçmez.Bir çok çeşit rapor var iş raporu. ehliyet raporu . sağlık raporu . vergi indirim raporu . raporla öyle çokki bacağı olmayan bir kişi defalarca raporunu yeniletiyor sanki bacak büyücek manyak manyak işler . engelliye eziyet zaman kaybı.

B ehliyetim mevcut... Şeker, tansiyon, kolesterol + göz 'den raporum var. Hastaneye kendim başvuru yaptım sevk edilmedim ve engelli raporu aldım. Araç için ne yapacağım bilmiyorum, bilgi de yok hiç bir yerde.

hocam kısacası %90 engelli oranını geçmeden bu hastalıklarla (ortapedik rahatsızlığın yoksa) araç alman mümkün değil %87 de kalan biri olarak söylüyorum bunu

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. İnternette %40 üzeri araç alabilir ama %90 oranında ki gibi fazla indirim sağlanmaz yazıyor. %89 sonrası indirim oranı çok daha fazla görünüyor.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. İnternette %40 üzeri araç alabilir ama %90 oranında ki gibi fazla indirim sağlanmaz yazıyor. %89 sonrası indirim oranı çok daha fazla görünüyor.

90 için de aynı altı için de aynı araçların fiyatı belli ÖTV oranları da belli 90 üzeri daha fazla diye bir şey yok yanlış bilgi

Yüzde 40 engelli raporu ÖTV indirimi ne kadar?
Engel derecesi %40 ve %89 arasında olan kişiler sıfır kilometre bir araç almak istediklerinde %26,3'lük ÖTV indiriminden yararlanabiliyor. Engel derecesi %90 ve üzerinde olan vatandaşlar ise beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisapları özel tüketim vergisinden tamamen muaf tutuluyor.

Gürkan80

Yüzdenin önemi yok internette okuduğunuz bilgiler doğru değil ötv oranı arabanın fiyatı ile alakalıdır. Arabanın fabrika çıkış fiyatına göre belirlenir örnek 400.000 TL lik bir aracın ötv oranı %50 600.000 TL lik aracın %60 800.000 TL üzeri de %80 dir fiyatları afaki yazdım yani ötv indiriminin engel oranı ile hiç alakası yoktur. Ben %52 engelliyim ortopedik engellim var yeni araç aldım. aracın ötv indirimi %80 oldu o haberler yalan.

Teşekkürler Mümin bey. Yani bende %42 engel oranıyla alabilirim, ben bunu çıkardım, doğru mu? Ama benim engelim ortopedi vs değil. Şeker tansiyon kolesterol...

Son düzenleme:
Gürkan80

Hayır alamazsın %90 altı raporlarda araç sürmene engel bir uzuv kaybı yada kısıtlama olmalı bunlar sende yok o nedenle alamazsın.

selam, ortopedik engelde orana bakılmaz ama ortopedi ve başka rahatsızlıklar var ise mesela oran 50 ama içinde ortopedik oran var ise yine bakılmıyordur diye tahmin ediyorum. Aksi durumda %90 gerekiyor diye biliyorum.

Üst Alt