Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için aldığım raporla nereye başvurmam gerekiyor?

buzluçay

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar vergi indirimi için müracat ettik ve %40 ve üzeri raporu aldık
bu raporu sosyal güvenlik kurumuna gidip bak ben vergi indirimi için rapor aldım benim kaydımı vergi indirimi için yapınmı diyoruz yoksa defterdarlı kmı bildiriyor sosyal güvenlik kurumuna veya biz çalıştıgımız her kuruma kendimiz mi bildiriyoruz
bak kardeşim benim vergi indirimi için raporum var diye

bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarlarsa sevinirim .

arkadaşım ben raporu %40 ve üzeri aldıktan sonra diyorum sgk ya kayıt yaptırıyormuyuz bak ben vergi indirimi için istenilen oranı aldım beni kaydet diyormuyuz ben bunu ögrenmek istiyorum

zaten onu sana defterdarlık yolluyor orda bir fotokopisi olur işyerine gelmedimi sanamı geldi sgk ya başvur günlerini toplar şartlar uyarsa emeklisin çalışıyorsan emekliliğine daha varsa işyerine uygulamasını söyle maşında 25.30 lira gibi bir artış olur maasına göre

metin kardeş yani sgk ya gidip kayıt yaptırma gibi bi durum yok diyorsun emeklilik günü gelince gidebiliriz yani ben böyle anladım

sen raporu hastaneden aldıktan sonra neler yaptın söylermisin

eğer defterlık sevkiyle aldıysan ve çalışıyorsan iş yerine gelir ve günlern dolduğunda emeklilik için sgk ya sen başvurup emeklilik isteyeceksin

Anlaşılan siz sevksiz olarak kendiniz hastaneye gidip rapor aldınız.
İşyerinden alacağınız çalışma belgesi ile defterdarlığa ya da ilçede iseniz ve vergi dairesi varsa oraya başvurunuz.
Raporu kabul ederlerse alır işleme korlar,onaydan sonra işyerine tebliğ edilmesini beklersiniz.
Ama sevksiz aldığınız raporu kabul etmeyecek olurlarsa (ki böyle sorunlar çıkaranlar mevcut) o zaman sizi hastaneye sevk ederler,süreç silbaştan işler.

Emeklilik zamanınız geldiğinde sgk'ya gidip "benim vergi indirim hakkım var" demeniz yeterli. sgk maliye'ye yazar ve gerekli bilgiyi onlardan alır. Emeklilik işlemleri de o minvalde başlar...

çok sagol bülent abi şimdi anladım sende olmasan işimiz harap allah seni başımızdan eksik etmesin

Üst Alt