Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için alınan raporda da oran yazılmayacak mı artık!?

M.Goktas

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bende 5 haziranda kurula girdim herhangibir oran yazmadılar sadece rahatsızlıklarım ve tetkikleri eklediler oranı ise ankaraya bırakıyorlarmış.öyle dediler bugün 7 temmuz vergi dairesine gittim bırakın ankaraya gitmeyi hastahaneden vergi dairesine daha rapor gitmemiş hastahane ile vergi dairesi arası 500 metre.vergi dairesine sordum evet biz hastahanenin oran verme yetkisini ellerinden aldık dediler onlar raporu hazırlayıp bize gönderiyorlar bizde Ankaraya gönderiyoruz Ankara ise raporun bir nushasını işyerinize bir nushasınıda bize gönderiyorlar dedi.peki nekadar sürüyor dedim 5 ile 7 ay arasında sürüyor dedi.İşin Garip yanı oranımıda bilmiyorum saldım çayıra mevlam kayıra misali.zannedersem beni yaşadığımı hiç yaşayan olmadı çünkü genelde kurula girenler oranlarını öğrenerek bir beklenti içine giriyor ben ise hiç bir bilgim yok.6 adet rahatsızlığım var sayfalarca rapor hazırladılar ancak hiç bir oran yazmamışlar.Ben Gaziantepte yaşıyorum Gaziantepteki bütün hastahanelere sordum aynı şeyi söylediler.Acaba gaziantep ayrı bir devletmi:) kanunları farklımı :)konu hakkında bilgisi olan yada ne yapmam gerektiğini bilen varsa lütfen yardımcı olsun teşekürler.
Rahatsızlıklarım;
1-Ağır Dereceli Uyku Apnesi
2-Derin ven yetmezliği
3-Şeker Akş 180 250 arası Tkş 250-350 arası 3 yıldan eri ilaç kullanıyorum
4-Hiper tansiyon
5-Ellerimde sinir sıkışması var bir madeeyi 5 dakika tutamıyorum
6-Göbek fıtığım var birinci ameliyatı 8 yıl önce oldum ve başka bir bölgede yeni fıtık nuksetti

Uygulama sadece Gaziantep'e has değil Türkiye'nin her ilinde aynı uygulama mevcut ama hastanenin raporu göndermesi çok uzun zaman olmuş bence hastaneye gidip bir hatırlatın ben olsam direk başhekime veya yetkiliye giderdim 1 aydır gönderilmeyen evrak hakkında şikayette bulunurdum.

Oran yazılmayacak ifadesi ne zaman ve hangi genelge ile verildi ? Ben böyle bir şey duymadım.. Ve 2 gün önce vergi indirimi için müracaat eden arkadaşımın hastane evraklarında oranları da yazıyordu ?

Arkadaşlar haklısınız ancak dediğim gibi konyada beyhekim hastahanesinde rapor alan arkadaşımın rapor sonucu elimde var örneğini gösterdiğim halde yine aynı şeyi söyledier biz oran vermiyoruz biz tahlil ve tetkik yapıyoruz oranı ankara belirliyor dediler elimdeki konyanın verdiği raporun geçersiz olduğunu söylediler.ben ise arkadaşımın özürlü kimliğini çıkartığını emeklilik için ankaraya evraklarının gönderildiğini söyledim olmaz öyle şey dediler.Bekleyeceksiz kardeşim bu işler uzun sürer 6 - 7 ayı bulur dediler yaaltı yedi ay sonra red gelirse oranımıda bilmiyorum ne yapacağım dedim onlarda demekki vergi indirimi yada emeklilik iin yeterli değilsin demekki dediler.Nasıl bir yöntem uygulamalıyım bilemiyorum bilen varsa tecrübelerini benimle paylaşırsa memnun olurum teşekürler

M.Goktas;

Böyle rapor olmaz arkadaşım.. Rapor düzenleme esas ve yönetmeliği var.. Hastane sallamış.. Yok öyle bir olay.. Derhal İl sağlık müdürlüğüne yazılı şikayette bulun ve hastanenin oransız verdiği raporu da ekle itiraz et.. Oransız rapor mu olur ? Rapor ve oran vermeye yetkili sağlık kurum ve kuruluşları her yıl bakanlık tarafından açıklanır ve resmi gazetede yayımlanır.. Bunun dışındakilerin hiçbiri asıl değil dikkat et... Oyalama taktiği de olabilir dikkatli ol..

benım raporum gelelı hemen hemen 15 gun oldu oranım yazıyor...

evet 25 aralıktan aldım.ancak aldımmı almadımmı bilmiyorum.

kardeş bende ordan aldım takma sanırsam o hastane vermiyor oranları ama çarşıdaki devlet hastanesi veriyor bide defterdarlıktaki bunak bi memur var konuşmasını bilmiyor 3 ayda sonuçlanır hayırlısıyla

Teşekürler kardeş büyük moral oldu.Allah razı olsun.Yani şunumu anlamalıyım;25 aralık oran vermiyor (ancak eğer hak etmişsen tahlil ve tetkiklere göre ankaramı onaylıyor)olarak algılamalıyım bunu yoksa fiyaskomu çıkıyor yeniden ayrı bir hakem hastahanemi seçiyoruz.

aynen kardeş ankaraya kalmış bi durum raporun düşük gelirsede itiraz edersin seni hakem hastanesine sevkederler

Hastane oranı ister yazsın ister yazmasın vergi indirimi için oran belirleme yetkisi Ankara'nındır.
Oran yazılsa bile Ankara o oranı onaylayacak diye bir kural yok.Tetkik ve tahliller incelenerek oran Ankara tarafından belirlenir.

M.Goktas;

10 gün önce bende vergi indirimi için vergi dairesi baskanlıgına gittim beni hastahaneye sevk etti ve dosya takip numarası verdi dosyamın ne durumda ve nerde oldugunu takib edebilmem icin hastahene den raporumuda aldım %40 raporda oran yazılmayacak hastahanelerin elinden onu aldilar diye birşey yok arkadaşım engelli vergi indirimi sorgulama servisine girip dosya no nu ve tc kimlik nonu yazıyorsun dosyan hastahaneden rapor sonucunu beklemede mi veya ankarada mı ogreniyorsun.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı internet adresi girip inceleyebilirsiniz . burdan dosyanızın akıbetini öğreniyorsunuz.

Dosya No
TC Kimlik No
Ad SoyadMURAT ALTUNTAŞ
AçıklamaHASTANEYE SEVK EDİLMİŞ RAPOR BEKLENİYOR

BAŞVURU DURUMUNUZ
24.06.2013Hastaneden rapor bekleniyor

bana verdikleri dosya nosunda girdigimde sorgulamam bu şekilde arkadaslar. raporun bir nushasını bana verdiler gerci onladiğer işlerimi halledecem

kuzey61x bu sadece istanbulda olanlar için biz antepteyiz hatırlatayım...:)

İşlemler bütün SGK il Müdürlüklerinde aynı şekilde yapılıyor.. Gaziantep bu sisteme geçmediyse bunu bilemem.. Kii bu sistem uzun süredir çalışıyor ve tüm hastanelerde var.. Ayrıca sistem ve işleyiş aynen oluyor.. Hiçbir hastane diğerinden farklı uygulama yapamaz. Eğer yapıldığını iddia eden varsa ALO 170'i arayın ve şikayetinizi en üst makama yapacağınızı bildirin. 3 iş günü içinde cevap alıyorsunuz..

Arkadaşlar ben dün vergi dairesine gittim raporum hastahaneden gelmiş (oransız olarak) onlarda ankaraya göndermişler ancak takip numarası vermiyorlarmış 4 ay sonra gel sonucunu öğrenirsin şeklinde cevap veriler.Herhalde artık beklemekten başka çaremiz yok.

Bülent bey merhaba derin bilgilerinizden çok istifade ediyoruz teşekür ederim ancak yaşadıklarımı üç konu başlığı altında forum mesajı olarak görüşlerinize vede sizin gibi değerli arkadaşlarımızın bilgilerine sundum Allah Razı olsun konuyu gören bilgisi olan hiç bir arkadaşım bilgisini esirgememiş Ancak benim bunların tümü başıma geldi ve dediğim gibi hastahanede rapor oransız gelmiş vergi daireside ayen ankaraya göndermiş (vergi dairesinin ve gaziantepte bulunan Cengiz gökçek ve 25 Aralık hastahanelerinin sağlık kurullarına sordum oranı biz belirlemiyoruz dediler aynende dedikleri gibi yaptılar şimdi herhalde beklemekten başka yapacak bir şey yok)

HAstane personeli yanlış uygulama yapıyorü, bu kadar basit. Sağlık bakanlığı'Nın yönetmeliğini hiçe sayıyorlar. Bu bir idari sorumsuzluktur ve cezayı gerektirir.

mustafa bey ne yaptınız sonuçlandı mı? Çok şükür benimki onaylandı

Benimle durumumu paylaşan ve yardımcı olan morel veren bütün arkadaşlara sonsuz teşekürler raporum geldi % 55

Sayin M.Goktas hayirli olsun.aslinda doktorlari dolasirken ,doktorlarin imzalayip kaseledikleri ve sizinle ilgili tetkik ve tahlil sonuclarini yazdiklari ve teshisi belrttikleri form var.oraya genelde parentez icinde yaziyorlar ve bazen onun puan oldugu dahi anlasilmiyor.daha sonra kurulun toplanip komple birlikte imzaladigi ve bizede genelde bir nushasi verilen ve ozet gibi yazilan bilgisayar kagidi var en sagda oran belirtilen.engelli saglik kurulu raporu diye geciyor.benimde hep merak ettigim o ilk form doktor dolasirkenki o da hastane tarafindan maliyeye gidiyormu?? Bilen varmi?

kuzey61x

Ben geçen hafta %46 rapor aldım özürlü kimlik kartı için yazıyor raportda. yarın vergi dairesine gidip vergi indirimi için müraacat edecğim. burapor kabul edilirmi acaba

Bülent Bey

şişli etfal den özürlü kimlik kartı için yeni aldığım %46 özürlü raporum var. Bununla vergi dairesine gidip vergi idirimi için başvuru yapacağım. bu rapor kabul edilirmi acaba ?
bu rapor ankaraya gönderilse oranda düşme oluyormu öyle bi duyuma aldım doğrumudur.

teşekürler ahmet kardeş senin dediğin gibi çıktı desteğin için çok sağol.

ben daha 1 gün oldu hem raporda hemde maliyeden gelen yazıda oran yazıyor:

Üst Alt