Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için barkodlu rapor ile nereye ve nasıl başvuru yapacağım?

dizayn

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba, %40 üzeri olarak engelli raporumu geçtiğimiz gün e devlette sonuçlandı. vergi indirim belgesi için başvuruda bulunacağım. başvuru sırasında edevletten indirip baskı aldığım barkodlu raporu teslim etmem yeterli midir? yoksa hastaneye gidip kaşeli imzalı bir rapor mu almalıyım? anladığım kadarıyla hastanedekiler de raporlar zaten barkadlu, bu yüzden kaşeye gerek yok diyerek insanları geri çeviriyorlar. bilgisi olan var mı?

diğer bir konu da, ben şirketimin bulunduğu şehirden farklı bir şehirde ikamet ediyorum. salgın sebebiyle uzaktan çalışılıyor. kendi ikamet ettiğim şehrin vergi dairesine başvuru yapabiliyor muyum? yoksa illa şirketimin olduğu şehirdeki, şirketin bağlı bulunduğu vergi dairesine mi gitmem gerekiyor? malum vakaların arttığı bu zamanlarda uzak mesafe yolculuklar çok riskli oluyor. bilgi verebilecek var ise sevinirim.

teşekkürler.

raporu alırken formda 2 seçenek vardı. ötv indirimi ve 2022 SAYILI YASA VE TÜM ENGELLİ HAKLARINDAN YARARLANMA olarak. engelli haklarından yararlanma olarak seçtim. zaten hastalıklarımın ötv indirimine uygun olmadığını söylediler.
raporumda da yukarıdaki ifade geçiyor. merak ettiğim vergi dairesine evrak teslim eden arkadaşlar hastaneden kaşe imzalı rapor mu alıp verdiler. yoksa barkodlu rapor verilmesi yeterli mi?

Üst Alt