Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvurabilir miyim?

rnk_38

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Nisan 2014den beri iş görememezlik parası alıyorum halen tedavim devam ediyor .vergi indirimi içiin başvurabilirmiyim ve bu sonuçlandıgında rapor paramda artış olurmu . Konuyla ilgili bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler.

rnk_38

Vergi indirimine başvurmakla sürekli ya da geçici iş göremezlik geliri arasında hiç bir ilgi yok. Vergi indirim hakkı elde ettiğinizde iş göremezlik gelirinize bir etki etmeyecek. Sadece, çalışırken alacağınız maaşta (2. derece vergi indirim hakkı elde edeceğinizi varsayarsak) 50 tl bir artış olur.

anladım peki bu durumda başvuru yapabilirmiyim vergi indirimden yararlanmak için

çok teşekkür ederim .bir sorum daha olacak 3 senedir geçiçi iş görememezlik alıyorum . tedavim bittiğinde sürekli iş görememezlik için başvurabilirmiyim . daha doğrusu benim hastalığım lösemi iş kazası olarak geçermi çalışırken hastalandım

rnk_38

geçici iş göremezlik zaten meslek hastalığı ya da iş kazası söz konusu olduğunda bağlanır. Yani aldığınız geçici iş göremezlik geliridir. Rahatsızlığınızın düzelme olasılığı yoksa, bunun sürekli olarak bağlanması içimn sigorta müdürlüğüne başvurmanızı öneririm

Bir de, bu kadar zaman nasıl rapor alabildiniz? Doktorun çoktan sürekli rapora yönlendirmesi gerekirdi.

valla o konuda bi bilgim yok bu gittiğimde doktorumla bi görüşeyim o zaman yaklaşık 1 sene daha devam edecek bu rapor .sürekli olarak %70 devlet hastanesinden raporumda var. hastalığım düzelme aşamasında ama iş gücü kaybım iç hastalığımdan dolayı çok oldu .

Üst Alt