Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvuracağım. Rapor oranım düşürülür mü?

selalmaz

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Öncelikle Merhabalar

Ben durumumu şöyle kısaca özetliyim . Engelli kadrosunda vakıfbank iş başı yaptım .. Vergi indiriminden yararlanmak istiyorum Raporumu 09.01.2014 te aldım .. korkum şu başvurmam halinde rapor düşürülme gibi bir söz konusu olurmu böyle durumda iş yeriyle sıkıntı yaşıyabilirim birde ..

Resmi gazetede yayımlanan..

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Vergi indirimine esas raporlar
MADDE 15 – (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır. gibi bir madde var internetteki arastırmamda .

Böyle acıklamalar var

Not: 30 Mart 2013′te yayımlanan “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” ile artık raporlar Merkez Sağlık Kurulu’na gönderilmeyecek olup yapılacak işlemlerde rapordaki oran esas alınacaktır.
Engelli kişinin verdiği rapor ve şartları sağlayıp sağlamadığı kontrol edilerek bir karar verilecektir. Verilen karar ücretlilerde işverene, serbest meslek erbapları ve basit usulde vergilendirilenlerde kişinin kendisine tebliğ edilecektir. Verilen karara itirazlar bir itiraz dilekçesi ile başvurulan vergi dairesi müdürlüğüne yapılabilecektir.

Şimdi ben alalı 1 ay oldu başvurmam halinde sanırsam hastanenin vermiş olduğu rapor geçerli sayılıyor . tekrar ankara falan gönderilmiyor eğer düşündügüm gibiyse raporum I düşürülür die korkuyorum ..

Her şeyden önce vergi indirimi hak etmek ile sakat statüsünde çalışmak arasında hiç bir bağ yok. Yani, sakat statüsünde çalışırken ne vergi indirimi için başvuru yapma zorunluluğunuz var; ne de olası bir vergi indirimi başvurusunda rapor oranınızın düşürülmesi halinde işten çıkartılmanız söz konusu. Yani:

1- Vergi indirimine başvurmak zorunda değilsiniz
2- Vergi indirim h akkı elde edemzseniz de sakat statüsünde çalışmaya devam edersiniz (çünkü işveren için sizin ona sunduğunuz % 40 ve üzeri rapor yeterlidi)
3- Eğer yakın zamanda alınan raporda şeklen bir hata yoksa, rapor Ankara tarafından onaylanacaktır (ama her halukarda son karar mercii Ankara'dır)

Şöyle birşey sorucam // 2- Vergi indirim hakkı elde edemzseniz de sakat statüsünde çalışmaya devam edersiniz (çünkü işveren için sizin ona sunduğunuz % 40 ve üzeri rapor yeterlidi) .. ben raporu yeni aldım herhangi bir sıkıntı olurmu basvuru yapsam bizim ordaki kişi engelli statüsünde bendne 150 tl fazla alıyor vergi ind sayesinde sindi baswursam oranım düşermi korkuom

bende

Proteinürü %20
Bronşektezi hafif fonksiyon %20
Hiper tansiyon % 20

baltazar hesaplamasına göre %49 düşüncem ve sorum su hocam aceba girersem vergi indirime oranım farzedelim % 39a düştü cıkarırlar die korkuom :S

çıkartma işi yok işinize devam edersiniz sadece vergi indiriminiz olmadıgı için 40tl az maaş alırsınız iş maaşa yansıyan bölüm degil erken emekli lik hakkı kazanırsınız vergi indirimiyle

vergi indirimi almazsan engelli raporuna bişi olmaz? sadece vergi indirimi alamazsın. diye biliyorum

Öyle fakat bizim arkadasta benle aynı statüde vergi muafiyeti yapmıs benden 150 tl fazla maas oluyor iş yerinden belge almıs götürmüş sonra iş yerine geri vermiş .

? Net bilgisi olan yokmu

150tl fazla maaş alması mümkün değil. 3. derece indirim 30 TL fark yaratır o kadar.

Vergi İndirimi İçin Vurulan Başvuru Hakkında

15.05.2014 TARİHİNDE BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİNE VERGİ MUAFİYETİ İÇİN BAŞVURDUM ..

-- BANA VERİLEN RAPOR SÜRELİ Mİ ?
-- İŞ YERİ YAZISI GÖNDERİLDİ DİYOR FAKAT HALA RAPOR GELMEDİ

** NASIL BİR YOL İZLEMEM GEREKMEKTE .

[SIZE=3]TC Kimlik/Vergi No[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE]--------------
Ad Soyad[SIZE=3] HÜSEYİN YILMAZ [/SIZE]
Evrak Geliş Tarihi
15.05.2014​
Evrak Çıkış tarihi
22.05.2014​
Başvuru Durumu
RAPOR BAKANLIĞA GÖNDERİLDİ CEVAP BEKLENİYOR​
Hastane Raporu Oranı
49​
Engellilik Oranı
Engellilik Derecesi
[SIZE=3] TC Kimlik/Vergi No[/SIZE] [SIZE=3] -------------- [/SIZE]
Ad Soyad[SIZE=3] HÜSEYİN YILMAZ [/SIZE]
Evrak Geliş Tarihi
19.06.2014​
Evrak Çıkış tarihi
24.06.2014​
Başvuru Durumu
İŞ YERİ MERKEZİNE VERGİ İNDİRİMİ YAZISI VE RAPORU GÖNDERİLDİ​
Hastane Raporu Oranı
Engellilik Oranı
49​
Engellilik Derecesi
3​

Yazı raporla birlikte işyerinize gelecektir. Bazen postada kaybolabiliyor, inşallah böyle bir şey olmamıştır diyelim.

onu nerden sorgulatabilirim .. nerden ögrenebilirim ne durumda oldugunu

Şansınızı deneyin: Ankara Maliye 0312 310 77 27

Merhaba arkadaşlar 01.10.2014 de heyete girdim ortopedi doktoru perthez sekeliden %36 yazmıştı hipertansiyon ve lomber diskel hernisi yazmılar rapor derecem ne olur acababilgisi olan varmı

heyete girerken verdikleri kağıdın üzerinde toplam engellilik ORANI yazıyo bir fotoğrafını çekseydin
Perthez sekeli 36 +hipertansiyon %10 verse = 46 yapar Buda balthazard ile 42 ye düşer KARDEŞ sanırım
Gerçi burdaki adminler ve tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir. Bende onların yardımıyla hallettim işimi

sadece ortepedi doktoru %36 yazdı hipertansiyon ve lomberdiskel herni dahiliye ve beyincerrahı yazdı oran yoktu heyete girdim 15 gün sonra belli olur dediler daha sonuçlanmamış itiraz etmiştim il sağlık müdürlüğüne 2007 de aldığım rapor kabul olmuyomuş 2008 olsaymış olurmuş dedeiler yeniden girdim bakalım ne olacak

Arkadaslar %48 raporum var ben
Vergi indirimi icin başvurmak istiyorum 2007 de aldım raporum oranım düser diye korkuyorum benım raporum surekli ibaresi var tekrar hastaneye sevk olur mu oranım düser mi?şimdiden cevaplar için tesekkurler

sinan67,
raporunuz kabul edilmez, yeniden hastaneye sevk ederler. Rahatsızlığınız neydi?

Arkadaslar %48 raporum var 2007 yılında aldıgım raporum da sürekli ibaresi var beni tekrar hastaneye sevk ederler mi oranım düşer mi?oranım düser diye korkuyorum olan duserse işten cıkarılırmıyım haklarımızı ksybedermiyim?

Sekonder anksiyete nevruz %25göz hastalıkları %10 kbb hastalıkları%25 toplam olan balkanlar%48 neden tekrar sevk ediliyor oranım düşmesin?

Neden kabul edilmiyor anlamadım?

Rapor tarihiniz çok eski olduğu için kabul edilmez, rapor oranı ile sakat statüsünde çalışıyor olsanız dahi ikisi birbirinden farklı şeyler çıkaramazlar yani sizi. Yeni raporunuzu işyerinize vermeniz gerekmiyor.

Merhaba arkadaşlar

(fizik+nöroloji :sol ayak uzun bacak yürüme cihazı ve tek kanedyen ile fas 4 ambule sol abdf- ehl ve abpf:2/5 diğer sol a.e. De kas gücü:0/5 sol a.e.dtr alınamadı.ü.e ve sağ a.e kas gücü tam dtr: normoaktif patalojik refleks yok.tablo 3.4 e göre hastanın tüm vücüt özürlülüğü %42 dir.)

bu rapor oranı düşermi arkadaşlar maliyeye verdim 03.06 da aldım raporu.
ama biz genelde sevk ediyoruz dediler ama bakalım inş ilerde sorun cıkmaz.ankara bunu düşürürmü?

Raporum sürekli bu arada

2010 yolında alınan %18 rapora itiraz ettim il saglık müd tarafından sevkli bu raporum

Bu arada 17.06 tarihinde maliyeye verdim 22.06 da işten çıksam sıkıntı olurmu.teşekkürler

Öncelikle herkese selamlar aranıza yeni katılan yeni raporlu özürlülerden birisiyim.Bende bu vergi indirimi hakkında oldukça fazla araştırma yaptım sayılır hatta buradaki yazıları ezberledim diyebilirim.Anladığım o ki vergi indirimi için maliyeye başvurduğumuzda kimse zannetmesin 150-200 TL alacağım,alacağınız rakam ancak 30-35 TL civarında ama şu var ki sorulan soruların arkasında gizli emeklilik var ve emekli olduktan sonra çalışma isteği :) Arkadaşlarım lütfen bunca işsiz varken birde bu yaşta sizler yapmayın ben çok işsizlik çektiğim için biliyorum ne acı olduğunu.Halimize şükür edemesek de çalıştığımız yer ile konuşup en azından o 35-40 TL yi alabiliriz umudundayım.Aldığımız ücretler gerçekten çok düşük biliyorum ama unutmayalım evde ekmek bekleyenlerimiz var.Bir de ekmek götüremeyenler.
Herkese saygılar sunarım.

Arkadaşlar il sağlık Müdürlüğü kendi sevkettigi Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesinin %45 verdiği rapora Haydarpaşa Numune Hastanesinin verdiği raporla celisiyor diye kartal lütfu Kırdar eğitim araştırma hastanesine hakem hastaneye sevketti orada da heyete girdim Orası da ortopedi %36 iç hastalıkları %10 beyin cerrahı %20 oran yazmış şimdi hakim hastane raporu kabul olacakmı gene surunmem mi gerecek

ha bu arada hakem hastane bütün tetkikleri delilli ispatlı yaptı Mr ndan emg sine rontgenine kullandığım ilaçların sistemden çıktısını na kadar aldi

% 54 civarı hesapladım ben.Hakem hastane ne dediyse artık o rakam geçerlidir.Hayırlı olsun 1991 öncesi girişin varsa 15 yıl sigorta girişi ve 3600 gün ile 5400 gün üzerinden emekli olursun :D

2000 yılı 1 ayında ilk prim ödemeye başlandı giriş 96 ama staj sayılmıyor 2005 yılından beri işkur da engelli çalışan olarak kayıtlıyım birde birşey soracam hakem hastane sonucu defterdarlığa yollarmı tekrar bizmi götürecez

Vergi indiriminden bende yaralanabilimiyim ben devlet kurumlarında çalişmiyorum hiç biryerde çalişmiyorum 2015 engelli kamu personelde kurarda ismim çıkmadı ve raporum vardır benim zihinsel engelliyim %50 ve raporum düşermı yine aynımı olur ve bir etkisi olurmu raporum düşmesin ve engelli maaşi artırılırmı benim yoksa artılmazmı düşermı engelli maaşim az mı olur yine aynımı 3 aydan 3 ara aynı engelli maaşimi annem alır değilmi bir farklılık olmaz değilmi bu vergi nedir zihinsel engelliler için 1 faydası varmıdır bilgi verin lütfen

taha_4
Vergi indirimi sadece çalışanları kapsayan bir uygulamadır.

Mrb arkadaşlar 17.06 vergi dairesine verdigim rapor ankaraya ulaşmışmıdır.int evrak takibi yapabilirmiyiz.

Arkadaşlar benim sigorta mı engelli eleman olarak giriş yapmamışlar ama ben raporumu maşiyeye verdim bi sorun olurmu?bu çok önemli lütfen fikri veya bilgisi olan arkadaşlar yazsın teşekkürler

ALİRİZA
Engelli kontenjanında olup olmamanızın vergi indirimi ile hiç bir ilgisi yoktur, rahat olun.

Üst Alt