Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvurdu, rapor oranını düşürdüler..?

adnan0577

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, çalıştığım şirkette engelli kadrosunda çalışan bir arkadaşım %40 engelli olarak vergi indirimi almak için vergi dairesine başvurdu.vergi dairesi onu hastahaneye sevketti hastahaneden %55 rapor aldı.bu rapor çalışma bakanlığına gidince bir kaç zaman zaman sonra çalıştığımız şirkete cevap geldi .raporunuz %22 olmuştur ve vergi indiriminden yararlanamassınız diye.bu durumda ne yapsın.vergi indirimi için itiaz hakkını kullanıp hakem hastahaneye gözüksün mü? ne yapması lazım nasıl bir yol izlesin.
şimdiden teşekkürler

1)Rapor Çalışma Bakanlığınamı yoksa Maliye Bakanlığınamı gitti?
2)Vergi indirimli eski raporu mevcutmu?

daha önce vergi indirimli raporu yok.ilk defa başvurdu.sadece vergi indirimi olayın yok.rapor %22 diye yazmışlar.ne yapsın bu arkadaş şimdi.

Defterdarlığa itiraz etsin ve hakem hastanesine sevk istesin.

... Defterdarlığı'na,

... tarihinde ... kayıt numarası ile kurumunuza yapmış olduğum sakatlık indirimi başvurum, ... hastanesinin vermiş olduğu %55 oranındaki sağlık kurulu raporuna rağmen kurumunuz tarafından reddedilmiştir. İlgili komisyonun vermiş olduğu %22 işgücü kaybı oranının bende varolan işgücü kaybını karşılamadığını düşünüyorum. Bu sebeple bir hakem hastanesine sevkimi ve sonucunda vergi indirim başvurumun yeniden değerlendirilmesini arz ederim.

adın soyadın
tc kimlik no
iletişim bilgilerin
varsa %55'lik raporun
işyerine gönderilen red yazısı.

tamam bülent bey

arkadaşa söyledim.ona demişlerki sen şimdi hakem hastahanesine başvurursan rapor alma ve vergi indirimine başvurma hakkını kaybedersin demişler.ne kadar doğru.arkadaşta %55 raporu iş yerine gönderilen red yazısı da varmış
ilk yapacağı bu dilekçeyi yazmak.sizce ne olur durum.oda benim gibi polyo sekeli sol ayak kısalığı var.allahtan ben 1998 de almışım.benimde 4200 günüm oldu.heralde 2013 de emekliyim.1996 ssk başlangıcım var.arkadaşta halletse iyi olacak.

cevap alamadım

bülent bey arkadaş cevap bekliyo.ona göre hareket edecek.

Zaten hakkını kaybetmiş arkadaşın. Şu anda kaybedecek bir şeyi yok ki. Ne kaybedeilir daha?
Vergi indirim hakkını elde etmeden hiç bir avantajı olamaz. O yüzden derhal defterdarlığa itiraz etsin.

tamamda

bir daha red olursa o hakkı tamamen kaybetmişmi olur.sorumuza cevap tam olarak alamadık.arkadaş ona göre davranacak dilekçesini hazırladı sizin yazdığınız gibi.

6 aylığına başvuru hakkını kaybetmiş olur.
Ama dediğim gibi, zaten şu anda bir emeklilik hakkınız yok ki. Yani hiç bir şey kaybetmiş olmayacaksınız.

ok

şimdi bu arkadaşın raporunu %22 ye düşürdülerya.şimdi artık bumu gözükecek.%40 tıya.işçi bulmada yarda şirkette ne olarak gözüküyodur.bu vergi indirimine başvurup düşmesi oraları etkiliyomu

Üst Alt