Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvurduğumuz zaman yeniden mi rapor almamız gerekiyor?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
vergi indirimi için başvurduğumuz zaman yenidenmi rapor almamız gerekiyor

Vergi indirimine başvururken yanında raporunun aslı gibidir'ini götürüp verirsen yeniden hastaneye sevk etmiyorlar.

rapor oranı %42 vergi indiriminden faydalanıyım derken oranı düşürebilermi raporu yeni aldığım için vergi indirimi ne demek bilmiyorum örneğin ben 1 bin maaş alıyorum üçüncü derecede engelliyiz nasıl sonuçlanır vergi indirimi

geçmiş olsun emre.raporu aldım vergi indirimi için muraçat yaptım raporum daimiydi.vergi indiriminden bir yıl yararlandım.bir yıl sonra raporumu memur hiçe saydı.tekrar rapor istendi.malesef raporum düşürüldü.benim raporumda pskiyatri vardı.

ancak rahatsızlığım ilerliyordu

Kardeşim raporunun aslı gibidiri yaptır kaydını oluştur. Ama aslınına götür bazı personeller sorun yaratıyor defterdrlık senden yeni rapor istemez ama bakanlık isteyebilir isterse de adrese dilekçe yolluyorlar

düşürme ihtimali varsa vergi indiriminden yararlanmamak dahamı doğru olur oran %42 çok yüksek deil düşürürler diye içimde bişey var müracaat etmezsek normal insan gibi 60 yaşındamı emekli olucaz yada vergi indirimi belgesi almadan erken emeklilikten yararlanabilirmiyiz

Son düzenleme:
İlk sigortalılık 1 ekim 2008'den önce ise ve olası emeklilik de ssk (4a) statüsünde olacaksa, sakat statüsünde erken emekli olabilmek için defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmek şart.

Bu hakkı ister bugün elde edin, ister emekliliğe bir gün kala. Fark etmez. Yani, bugünden sakatlık indirimine başvurma zorunluluğu yok.

Vergi indirimi için yeniden rapor almamız mı gerekir?

vergi indirimi için yeniden rapor almamızmı gerekir başvurduğumuz zaman bizden yeni bir rapormu isterler

elinizdeki rapor 16 aralık 2010 tarihinden önceyse rapor isterler
rapor bu tarihten sonraysa yeni rapor istemezler

1-İş yerinizden çalıştığınıza dair belge
2-Rapor aslı (Aslı gibidir kabul etmezler)
3-Kimlik fotokopinizi
ile bulunduğunuz ilin Maliye ''Mükellef Hizmetle Birimine'' müracaat edebilirsiniz. Raporunuz yeni olduğu için yeniden sevk yapılmaz.

Aslını vermenize gerek yok, Noter onaylı kabul ediliyor, ben yeni aldım vergi indirimini oran düşürülmedi aynen onaylandı.

Üst Alt