Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvurdum. Başvurumu iptal ettirebilir miyim?

serhat_92

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba arkadaşlar bu konu çok önemli lütfen cevaplayın.Konu %85 raporum var bi hastanede bilgi işlem olarak başladım ve 2. ayında vergi indirimi için başvurdum bugün bana bir evrak verdiler. Evrakta Balıkesir Devlet Hastanesinde hakem heyeti tarafından tekrardan görülcekmişim yanlız evrakla ilgili bazı kuşkularım var sizlerle paylaşıp yardım etmenizi bekliyorum. yazı şöyle...

BURSA Devlet Hastanesince SERHAT ŞİMŞEK adına düzenlenen06.10.2011 tarih 4386 sayılı Sağlık kuruluraporu, gelir idaresi başkanlınca incelenmiş, alınan 14.01.2013 tarih ve B.07.1GİB.0.06.46/120.08.01-247567/2677 sayılı yazıda, raporda çelişki olduğundan kesin bir karara varılamadığı belirterek merkez sağlık kurulunca adı geçenin özürlülük derecesinin tespit edilebilmesi için; 14.01.2012 tarih ve28173 sayılı resmi gazete de yayımlana yönetmelik hükümleri gereğince (laboratuar bulguları, klinik muayene bulguları ve özürlülük bulguları ile konulan teşhisin rapora açık, kesin ve ayrıntılı bir şekilde yazılmak suretiyle durumunun kesin olarak belirlenebilmesi amacıyla) 27.12.2012 tarihli merkez sağlık kurulu kararına göre hastanenizce sağlık kurulu raporu düzenlenmesi gerektiği bildirilmiştir.

Bu itibarla, serhat şimşek in 193 sayılı gelir vergisi kanunun 31 inci maddesinde yer alan özürlülerde vergi indiriminden yararlanıp yararlanmamasına esas olacak sağlık kurulu raporunun düzenlenmesinde, ilişik 27.12.2012 tarihli merkez sağlık kurulu raporunun başkanlığımıza gönderilmesi hususunda
bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

1.bu yazılanlar neyi ifade eder.
2.rapor oranım düşer mi...Eğer düşerse vazgeçme gibi bir şansım var mıdır.?
3. vergi indirimi almaktan tamamen vazgeçip eskisi gibi rapor oranım kalır mı son olarak vergi indiriminden faydalanmadan erken emeklilikten faydalanabiliyor muyuz.Lütfen yardımlarınızı bekliyorum çok acill bi konu akıl alabileceğim başka bir yer yok...

Raporunuzun,oran verme açısından kesin bulgular içermediğini,Gerekli tüm tetkiklerin yapılarak kesin bulguların işlendiği yeni bir rapor alınması isteniyor.
İşinize 2 ay önce başlamışsınız ama daha önceden sigortanız var mı bilmiyorum.
Eğer ilk sigorta başlangıcınız Ekim 2008 den önce ise erken emekli olabilmek için vergi indirimi şart,yok ilk sigorta tarihiniz bu tarihten sonra ise vergi indirimine gerek olmaksızın şartlar oluştuğunda başvurunuzu yaparsınız,hastaneye sevkedilir ve uygun bulunduğunda emekli edilirsiniz.
Şayet sigortalılığınız anılan tarihten önce ise başvurunuzu geri çekmeyi falan düşünmeyin,o oranda rapor ne kadar düşebilir ki? % 40 ve üzerinde 3. dereceden bile alsanız emeklilik açısından büyük avantaj.

Ufuk sgk kaydim ilk olarak istege bagli 13 gun 2009 da yaptırdık daha sonrada 2012 de ise basladım suandada dewamxediyorum birde balıkesir hastanesine gittigimi varsayarsak bn bu rapor icin bir hafta boyunca ugrastım almak icin oraya gittigimde sadece heyete mi gozukucem yoksa silbastan aynisi mi eger boylese isin yipranma kismini gectim isin maddi durumuda var cunku balikesirde tanidik kimse yok yaninda konaklamak icin

Ekim 2008 den sonra sgk çalışanı olduğunuz için vergi indirim hakkı alsanız bile prim ve yıl şartını tamamladıktan sonra tekrar rapor alacaksınız 40% ve üzerinde rapor alır iseniz emekli olacaksınız.
Siz şu tabloya göre emeklilik hesabı yapacaksınız;

2008_sonrasi.PNG

Officeryukarda sordugum soruya cevabını alamadım ki ama... balıkesir hastanesine gittigimi varsayarsak bn bu rapor icin bir hafta boyunca ugrastım almak icin oraya gittigimde sadece heyete mi gozukucem yoksa silbastan aynisi mi eger boylese isin yipranma kismini gectim isin maddi durumuda var cunku balikesirde tanidik kimse yok yaninda konaklamak icin

Gittiğinizde sadece heyete gireceğinizi sanmam. Tüm kontrolleri yeniden yaptıracaklardır diye düşünüyorum. Maalesef!

Dilerseniz gitmez, süreci sonlandırırsınız. Vergi indirimi almamış olursunuz.

Elinizdeki % 85 oranlı raporun tarihi nedir? O rapor iş bulmak vs. açısındna geçerli olmaya devam eder. Sadece, vergi indirimi ve emeklilk için ille de yeni rapor diye tuttururlar o kadar.

Ben süreci anlatayım çünkü aynı yazıyı bende aldım.

1- Hakem hastaneye sevk edecekler
2- Tüm kontrollerini baştan yapıcaksın sıraya gireceksin, tutacaklar ekoya, holtere gün verecekler :p
3- Sinir olacaksın ama yapacak birşeyin olmayacak. Çünkü prosedür böyle.
4- Doktorun biri sana diyecek ki bu tetkikleri hepsini burada yapmana gerek, dışarıdanda yapabilirsin. Sen gidip tetkikleri yaparsın, sonra doktor gelir derki hayır bizim hastanenin tetkik sonuçlar olacak, hop bir daha sıraya gir ve tetkik bekle.
5- Tetkikler biter rapor için beklersin, kurula girersen pat hiç yüzüne bakmazlar, SEN ÜST YAZIYLA GELMİŞİN BİZ YAZAR GÖNDERİRİZ DERLER,

Alacağın herşeye lanet edip bırakasın gelir ama bırakamassın işte.

Ve sonuca gelince ta 7. ayda SGK işyerine sana gönderdiği raporu bana gönderdi.

12. ayda hastane işlerim bitti.

Ve 2 aydır sonuç kağıdını bekliyorum.

Durum bundan ibaret.

Üst Alt