Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvurdum, hastane düşük oran verdi. Nasıl itiraz etmeliyim?

BALÇİÇEK

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Ben 2003 yılında %40 işitme kaybına dayalı özürlü raporu almıştım. Ancak 2008 yılından bu yana çok iyi bir şirkette (özürlü pozisyonunda) memur olarak çalışmaktayım.
Bu vergi indiriminden yararlanabilmem için tekrar raporumun yenilenmesi gerketiğinden Haseki hastanesinden heyete çıktım ancak %40'lık raporumu %34'e düşürdüle
r şuan 2 kulağımdanda işitme sorunum var ancak işitme cihazı kullanarak duyabiliyorum. Sanırım bu durumumdan dolayı yüzdeyi düşürdüler, doğal olarak itiraz etmek istiyorum bu konuda ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum.

Yardımlarınızı rica ederim.

iyi çalışmalar

aynı konu

bende aynı konudan yakınan biri olarak size sunulan çözümü benle de paylaşmanızı rica ederim.
inşallah en kısa zamanda sorununuz çözülmüş olur:)

Ya evet ama ben her 2 kulağımdan da 2 şer defa radikal mastoidektomi ameliyatları oldum.Yani işitme cihazı kullanmazsam zaten duyumu tamamen kaybetme ihitimalimde var bunu göz önünde bulundurmaları gerekmezmiydi. Yani itiraz etmeden de tekrar istediğim hastaneden rapor çıkartsam olmazmı malum.Taktir edersiniz ki çalışanlar için bu tür prosedürler oldukça zaman ve mesai gerektiriyor.

Hımm ..evet ama şuan yanımda değil..Ya açıkcası benim cevap beklediğim Soru tekrar istediğim hastaneden rapor alabiliyormuyum.Yani itiraz etme işleriyle uğraşmadan...:(

KRAL; Link olarak koymuş olduğunuz Danıştay kararını bilgisayarım açamıyor.Tekrar gönderebilirmisiniz. Lütfen

dilekçeyle itiraz et (Danıştay kararının da çıktısını al ve dilekçeye ekle):
....'na

tarih​

... tarihinde sakatlıktan dolayı vergi indiriminden yararlanmak için kurumunuza yapmış olduğum başvuru, yetkili hastanenin vermiş olduğu %40 oranındaki işgücü kaybı oranını gösterir rapora rağmen reddedilmiştir.

Yetkili hastanenin %40 olarak belirlediği işgücü kaybı oranımın Kurumca %36'ya düşürülmesinin, halen yürürlükte olan 16 Temmuz 2006 tarihli Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'le bağdaşmadığı, iş bu sebeple vergi indirim başvurumun Merkez Sağlık Kurulu'nca yeniden değerlendirilmesini ve %40 işgücü kaybı oranımın onanmasını; %36 işgücü kaybı oranı olduğunda ısrar edilmesi halinde ise Hakem Hastanesine sevkimin yapılmasını; aksi halde "Sakatlık Oranının Tesbitinde Uygulanacak Usul"üne ilişkin olarak Danıştay'ın (EK 1) vermiş olduğu, "Adı geçen Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren alınacak olan sağlık kurulu raporlarında, bu Yönetmelik hükümlerinin esas alınacağı açıktır. Anılan Yönetmelik ise özür oranının yüzde olarak belirleme yetkisini Ek listede yer alan hastane sağlık kurullarına tanımış olup, sağlık kurulu raporlarında belirtilen teşhise göre özür oranının yüzde olarak belirleme konusunda Merkez Sağlık Kuruluna bir yetki vermemiştir." kararı çerçevesinde hukuki sürece başvurmak durumunda kalacağımı arz ederim

EK 1: Danıştay Kararı (4. DAİRE - E. 2000/3457 - K. 2000/4508 - T. 06.11.2000)

adın soyadın
imzan
tc kimlik numaran
adresin
telefonun

Raporu hastane mi düşürdü yoksa Maliye sapğlık kurulu mu?
Rapor için defterdarlık sevki söz konusu muydu?

Son araştırmalarıma göre itiraz hakkıma ilişkin sürem dolmuş.:( Bu yüzden tekrar sıfırdan rapor çıkartmak için başvuruda bulunmam gerekiyormuş..
Ne yapalım artık başa gelen çekilir.....:(

Üst Alt