Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvurdum. İkinci defa hastaneye sevk ettiler..?

endaze

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ankaraya göndermiş olduğum raporum onay almadan iade edildi tetkikler yeniden istendi , rapor yeni rapor , sürekli ibaresi ve çalışmayacağı işler tek tek yazılı , nasıl olduda karar veremediler anlayamadım, kontrol gerektiren bir durumumda yok hastalık sürekli olduğu için raporun süreside yok anlamadım gitti bu işten , rapor B sınırdayım yani bi düşerse ne yaparım diye düşünüyorum , ayrıca ankara sağlık kurulunun raporları değerlendirme gibi bi yetkiside yokmuş hastanenin verdiği ölçüyü kabul etmesi gerekiyormuş bununla alakalı danıştay kararları var , bu ankara bizlerle niye böyle uğraşıyor anlamadım gitti , bende yeni tetkikleri yolladım tekarardan ama düşürürler diye endişem va , şayet düşürürlerse hangi süreci başlatmalıyım bu konuda görüşlerinize yada bununla karşılaşan arkadaşlar var ise hangi sürci takip etmişler bana yardımcı olurlar ise sevinirim tüm forum üyelerine ve yöneticilerine selam olsun şimdiden teşekkür ediyorum sizlere cevaplarınızı bekliyorum....

Kardeş aynı durumdayız.Hastaneye sevk ettiler tekrardan nasıl yol izleriz bende bilmiyorum bende korkuyorum düşürürler diye

aldığınız rapor ve oranları kanuna kitaba uygunsa korkmayın. onaylanır gelir.

vergi indirimi için başvurduğum hastaneden saygı değer çok bilmiş Dr.lar bana %39 rapor verdi ankara ya gönderdiler bu işe yaramayan raporu gereksiz yere zaman kaybı bende ankaraya itiraz dilekçesini yazarak Dr.ların tam değerlendirmediklerini maadur ettiklerini yeniden değerlendirmek üzere gerekirse heyete girmek istediğimi yazdım ankara bunu uygun görerek yeniden heyet dedi, gidim bu sefer dinleme nezaketi sösterdiler hakkım olanı vermekten kurtulamadılar mecbur kaldılar % 58 çıktı heyetten ankaraya gönderildi tam "çok şükür bitti çile hakkımızı aldık" derken bugün ankara yı aradım akibetini öğrenmek için ne deseler beğenirsiiniz... rapor eksik falan filan V.D.ne geri gönderilmiş tamamlanması içinböyle bir rezalet, bu kadar zaman kaybı ,eziyet nereye kadar böyle devam edecek rapor istiyorlar bunu biz yazmıyoruz onların Dr.u onların hastanesi vermiş bu sonucu vatandaşın faydasına verilmişse rapor ankara beğenmiyor anlaşılanhadi vatandaşa güvenmiyor bunlar kendi dr.una kendi hastanesinede mi güvenmiyor ? peki ne olacak bu haksızlık hep böylemi devam edecek git gel ,git gel nereye kadar bu eziyet yeter artık yaa yeterr... dr.u ayrı bir dert memuru ayrı bir dert ankarası ayrı bir dert neye göre kabul etmiyorsun hastayı görmeden olur veya olmaz o günkü ruh haline bağlı beylerinn ...

Endaze kardeş aynı uygulamayı banada yaptılar. özürlü raporunda özür oranını belirleyen doktorların rahatsızlıkla alakalı detaylı açıklamaları yazmaları gerekiyor. hastanenin açıklamalı olarak gönderdiği rapor, maliye tarafından onaylanıyor.

Ankara rapor oranımı düşürdü..!

8 ay önce istihdam için aldığım yüzde 42 olan raporumu ankara sağlık kurulu yüzde 23 e düşürdü , ilk gönderdiğimde bilgiler eksik diye geri yolladı raporu ve tetkik istedi yapıp gönderdik , sonuç olarakta yüzde 23 vermişler, hakem hastaneye veya raporu yenile diye bir şeyde söylemediler, ben şimdi neyapmalıyım? Rahatsızlığım astım orta derece kulak işitme kaybı orta derece, rapor süreklidir, çalışamıyacağı işler kısmındada tozlu dumanlı gazlı ortamlarda ve tam duymayı gerektiren işlerde çalışamaz diye ayrıntı var , benim sorum şu ben hangi yolu izlemeliyim , mahkemeyemi vereyim bunları ? Arkadaşlar bana bi çözüm sunun. Son bi soru bu rapor 23 e düştüğüne göre ben sınavada giremicem dimi şimdi of ya mahvettiler hayatım , bana akıl fikir verebilecek arkadaşlardan yardım talep ediyorum

arkadaşım sen vergi indirimine başvurmuşun kabul edilmemiş ama hala özürlüsün raporun geçerli üzülme sınava girebilirsin.yani etki edemez sadece erken emeklilik için alınır vergi indirimi

bende erken emeklilik için başvuruda bulundum zaten ayrıca vergi indirimi içinde . ama sonuç yok neyacam hiç bilmiyorum

kardeşim sendeki yüzde 42 rapor la sınava girebilirsin yine özürlü olarak çalışabilirsin onu demek istedim

E-devlet şifresi olan benzer durumdaki arkadaşlar !!!

Benzer durumda şikayetleri olan ve hakları gasp edilen arkadaşlar hiç çekinmeden e-devlet şifrenizle giriş yaparak şikayet ve mağduriyetlerinizi, T.C. Cumhurbaşkanı Sn;Abdullah GÜL' e mesaj yoluyla iletiniz. Özellikle özürlü kişilere eziyet çektiren kurumları belirtiniz. Eminim geri dönüşü faydalı olacaktır... Sn; Cumhurbaşkanımız bu konuda duyarlı bir kişiliğe sahiptir...

Oranı düşüren maliye'ye ikinci bir itirazda bulunup, yine reddedilirse dava açın:
Usulüne uygun olarak yetkili xxx hastanesinden alınmış % XX oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporum Kurum sağlık kurulu tarafından % XX'e düşürüldü ve sakatlık indiriminden yararlanamayacağım tarafıma bildirildi (xx tarih ve sayılı yazınız).

Bilindiği üzere 14.01.2012 tarihli Resmi Gazete'de (Sayısı: 28173) yayınlanarak yürürlüğe giren ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK'in 15. maddesi "Vergi indirimine esas raporlar"a dairdir: "193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır."

İş bu gerekçe ile aynı yönetmeliğin İtiraz'ı düzenleyen 10. maddesi gereğince sakatlık indirimi başvurumun yeniden değerlendirilmesini ve % XX raporumun onaylanarak X. dereceden sakatlık indirimi hakkımın tanınmasını arz ve talep ederim

Üst Alt