Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvurdum, Maliye rapor oranımı düşürdü..?

serıfe2

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
1996 yılında almış olduğum %40 raporum mali indirimden geçersiz oldu.yeni rapor aldım yüzde 55 oldu raporum ankaraya gönderdik ama vererek mali indirimden yararlanamadım neden?konuya bilgili olan arkadaşlar lütfen cevap yazarak beni bilgilendirirlerse sevinirim...
sayın bülent bey(oturan boğa) bilgilendirirseniz sevinirim....

temmuz 2011 almıştım %55 raporumu şimdi başvursam olurmu...bu süreç uzun mu sürüyormahkemeye başvurduğumda.... mahkeme sonucu olumlu olurmu yani...tşk.ederim...çok canım sıkılıyor bu haksızlıklara....

Almış olduğunuz yeni raporunuz Maliye veya Deftardarlık tarafından sevk edildiğiniz Devlet hastanesi tarafından alınmış ise ve % 55 oranında Ankara'danda onaylanmışsa Vergi indirimi için kanuni hiç bir engeliniz YOK.
Ancak kendi başvurunuza istinaden alınan raporların vergi indiriminde hiçbir geçerliliği olmuyor.
Bilginize ..

Oranı düşürdüğünde maliye'ye itiraz ettiniz mi? İtiraz edip "yeniden değerlendirin" dediniz mi? Önce bunu yapın, yine sonuç olumsuz olursa, o zaman dava yoluna gidersiniz...

Usulüne uygun olarak yetkili xxx hastanesinden alınmış % XX oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporum Kurum sağlık kurulu tarafından % XX'e düşürüldü ve sakatlık indiriminden yararlanamayacağım tarafıma bildirildi (xx tarih ve sayılı yazınız).

Bilindiği üzere 14.01.2012 tarihli Resmi Gazete'de (Sayısı: 28173) yayınlanarak yürürlüğe giren ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK'in 15. maddesi "Vergi indirimine esas raporlar"a dairdir: "193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır."

İş bu gerekçe ile aynı yönetmeliğin İtiraz'ı düzenleyen 10. maddesi gereğince sakatlık indirimi başvurumun yeniden değerlendirilmesini ve % XX raporumun onaylanarak X. dereceden sakatlık indirimi hakkımın tanınmasını arz ve talep ederim

tşk.ederim bilgileriniz için...tekrardan başvursam yeni rapormu isterler....

yüksel yıldız;

Hayır 2008 tarihinden (Yeni yönetmelikten) sonra alınmış ve sağlık raporu vermeye yetkili hastanelerce düzenlenmiş raporlar kabul ediliyor. Ben bu konuyla ilgili 2 gün önce vergi dairesiyle görüştüm, baktıkları tek şey sadece rapor şeklinin örnek evraklarda gösterilenin aynısı olmasıdır.

vergi indirim belgem olup olmadığını nasıl öğrenebilirim..

slm. arkadaşlar...öncelikle umarım herkez beklediği güzel sonucu ÖSMM alır.....benim aklıma takılan bir sorunu sizinle paylaşmak istedim....beni bilgilendirirseniz sevinirim....1999 yılında işe girdim %40 raporumla iş yerim benim vergi indirimde göstermişti ki maaşıma ücretlenmesi yansıyordu...bununla beraberinde 2011 yılına kadar %40lık raporunu kullandım...2011 de vergi indirimin de yeni rapor isteyerek %55 raporumla vergi indiriminden ankaradan gelen onayla yararlanamadım...iş yerimde engelli açılımda çalışarak ama vergi indirimden yararlanamıyorum:(

şimdi sormak istediğim 1999 yılında vergi indiriminden yararlandıgıma nerden ulaşabilirim?

şu an için o vergi indirimini baza alaraktan emekli olabilirmiyim? yani faydası olur mu emekli olmamada....

lütfen bilgilerinize ve yönlendirmenize ihtiyacım var tşk.ederimmm...

yüksel yıldız;

anlamadım arkadaşım ben 15 09 2011 de normal olarak gidip kendime özürlü raporumu çıkardım çalıştıgım yerden vergi indirimi için başvurdum kabul edildi nasıl geçerliliği olmuyor arkadaşım lürfen yorumlarınızı yaparken dikkatlice yapın.şimdi ben bu vergiindirim raporunu yırtıp atayımı.

serife, 99 yılında şahsen defterdarlığa gidip sakatlık indiirmi için başvuru yapmış ve o hakkı elde etmiş miydin? Evetse, o zaman başvuru yaptığın defterdarlığa gidip sakatlık indiriminden yararlandığına dair yazı alabilirsin.

Ama 99'da bu başvuruyu yapmamışsan, o zaman firmanız sizi usulsüz olarak vergi indiriminden yararlandırmış demektir. Bu durumda emeklilik mümkün değil. Yapmanız gereken şey, bir şekilde yeni rapor almak ya da red kararaına itiraz etmek ve sakatlık indirim hakkı elde etmek...

Hatırladığım kadarıyla defterdarlığa gidip sakatlık indiirmi için başvuru yapmadım açıkcası....galiba dediğiniz gibi firmam beni usulsüz vergi indiriminden yararlandırmış...
2011 de yeni rapor aldım %55 raporum geçersiz mi?yani tekrar almam mı gerekir?itiraz hakkı ne kadar süre içinde olur?nerdeyse bir yıl olcak.... :(

O red kararına bu saaatten sonra itiraz mümkün değil. Ya yeni rapor alıp onunla başvurmak lazım, ya da 2011'deki raporla yeniden başvurmalı.

Çok zor değilse, yeni rapor almak çok daha iyi tabii.

çok tşk ederim bülent bey...yok zor değil....ama stresi ve koşuşturması zor...
ve anlamadığım eskiden rapor alım günü heyete girilirdi,şimdi ise 1 ay kadar atıyor yani neden uzatıyorlar anlamıyorum....

Asi Prens ;
Almış olduğunuz rapor öncelikle maliye veya defterdarlık tarafından onaylandımı ?
Eğer onaylandıysa sorun YOK.
Ancak aksi durumda sizin çalıştığınız işyerinizde vergi indiriminden yararlanıyor olmanızın ileride erken emeklilik için hiçbir geçerliliği olmayacaktır.Emekli olurken SGK kişinin vergi indiriminin olup olmadığının onayını maliyeden ister.Çalıştığınız işyerinizden değil.
Ha bu arada raporunuzu yırtıp yırtmamak size kalmış bir şey.

yüksel yıldız;

arkadaşım belirtiğim gibi gidip normal özürlü raporu çıkardım ve bu raporu işyerimin yazısıyla vergi dairesinden ankaraya gönderdim ve yüzde 42 olarak kabul edildi geldi vergi indirimim benim söylemek istediğim maliye hastaneye sevk etmeden alınan vergi indiriminin birşeye yaramadıgı anlamında anladım.kusura bakma yoksa burda tartışmak anlamında söylemedim.

vergi indirim hakkında

slm arkdşlar...lütfen bana yazdığım konuya bilgisi olan acil cevap yazsın...U eng.rap.var.vergi inrimi alamadım ank.onay çıkmadı.1 yıl oldu. tekrar başvursam nasıl ve ne yapmalıyım ve almak istiyorum eğer alırsam 3 yıl sonra prim günüm dolup emekli olmak istiyorum.....

serife ,%55 raporunuz kaç yılında alınmış bir rapor,2006 öncesi raporları kabul etmiyorlar yeniyse ;baltazara göre yanlış hesaplanmış raporları düşürüyorlar,senin yapacağın 6 ay geçtiği için yeni rapor alabilirsin ama senin raporunun sonuçlanmama nedeni ne tam olarak yazmamışsın sana göre doğru oranlarda verilmişse eminsen belirli bir süre içerisinde itiraz etmen gerekirdi .Sanırım o süreyi de geçirmişsiniz bu durumda yeniden vergi dairesinden sevk ile hastaneden yeni rapor alıp başvuruda bulunabilirsiniz.

sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurun, onların sevki ile hastaneye gidip rapor alın... En temiz yol bu.

asi pirens senin vergi indirimin geçerli .maliye sevk etmesine gerek yok .çünkü iş yerinden aldınız yazıyla deftarlıga müracat etmişsiniz.

benim raporum 21eylülde ankaraya gitti sonucu nasıl öğrene bilirim ankaranın tlf numarası kaçtır yardımcı olursanız sevinirim

hastanede aldığım vergi indirim raporum %40 acaba ankara bu oranı düşürürmü

Ömer bey bu karardan sonra sizi bir hakem hastaneye sevkettiler mi ?

yok beni hastaneye sevk yapmadılar eski raporumu kabul ettiler

Gülseren 123 ;

0312 415 32 06 ve 0312 415 27 05

Bu numaralardan rapor sonucunu öğrenebilirsin

Merhaba Arkadaşlar,
bir arkadaşımız kendi vergi indiriminin olup olmadığın bilmiyor. iş yerinde söylediği vakiti, iş yeri olduğunu söyleyip geçiveriyor. bu durumda önereceğiniz bir yer var mı öğrenmesi için. hani bir site olur da arkadaşım kimlik numarasını yazıpta vergi indiriminin olup olmadığını öğrenebilir mi? teşekkürler

Arkadaşınız hangi vergi dairesine başvurmuştu?

ankara artık düsürmüyor raporlari bu seferde saglik kurulundaki doktorlara atmislar topu ha hasan ha kara hasan ;)

Amasya - suluova vergi dairesi eyüp bey..

selam oturan boga ben bişey sormak istiyorum benim % 42 raporum var işci bulmada ve o raporla işe başladım calsıyorum bundan 3 veya dort yıl once vergi indirimi icin basvuru yaptım ve aldıgım raporla ankaraya gonderdim benim raporumu %26 dusurmusler ama iş yerinde halen engelli sutatusunde çalısıyorum o raporoda itiraz etmöedim ben emekli olacagım zaman tekrardan basvuru yapabiliyorum demi
veya şimdi ne yapmak gerekiyor tekrar vergi indirimi icin vergi dairesinie basvursam olurmu yoksa emekli olurken mi tekrar vergi indirimi alayım deyişen bişey olurmu

tüm haklarını vermezler benim bildiğim sonuçlanır ondan sonra verirler iş mahkemeleride böyledir mahkeme biter karşı taraf temyize giderse sonuçlanana kadar kuruş almassın

Üst Alt