Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvurdum. Oranı nasıl öğrenebilirim?

marto1

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
93
Merhaba Arkadaşlar

8 ocakta vergi indirimi için heyete girdim hastane önce vergi dairesine sonrada ankaraya yolluyor arada baya süre var en azından rapor oranını nasıl öğrenebilirm bunun bi yolu yordamı varmı bilgisi olan var mı?

hastane kesinlikle söylemiyor bu konuda yapabilceğim bir şey varmı yoksa beklemek zorundamıyım derdim en azından oranı teyit ettirmek ona görede hazırlık yapmak

teşekkürler

Sağlık kurulu kalem servisinden raporun bir nüshasını alabilirsiniz ben aldım.Yalnız vergidairesi sevki ile gitmedim önce raporumu alıp kendim elden vergi dairesine verdim ve onaylanıp geldi

cevap için teşekkürler ama hastane bana rapor oranın söylememekte ısrarcı bende böyle bir kanun yada yönetmelik varmı diye söyleyince cevap veremiyolar ben rapor istemiyorum sadece oranı öğrenmek istiyorum dedim benim anladığım burda bir iş güzarlık söz konusu kurumlar arası ama sadece vergi indiriminde olan bir işgüzarlık

bana sadece bu yönde bir yönetmelik yada kanun varmı bunu öğrenmek istiyorum bilen arkadaşlar varmı kesin olarak? ona göre başekimle konuşacağım olmadı il sağlık müdürlüğü 2-3 ay beklemek mantıklı değil normal değil diceksiniz ne normal ki haklısınız ben uğraşmayı seven bir tipim:)

Size bir nüsha vermeleri lazım:

Özürlü sağlık kurulu raporunun onaylanması ve verilişi

MADDE 14 – (1) Raporların usulüne uygun olarak düzenlenip düzenlenmediği, formdaki bilgilerin tam olarak doldurulup doldurulmadığı kontrol edilerek, gerekiyorsa eksik ve yanlışlıklar düzeltildikten sonra raporlar; kurum müracaatı ise üç nüsha, kişisel müracaatlarda ise iki nüsha olarak düzenlenir ve başhekim tarafından onaylanır.

(2) Özürlü sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün yararlanabileceği hakları sayısınca veya talep ettiği sayıda çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir. Kurum müracaatlarında ise raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma gönderilir.

(3) Raporun bir nüshası, gerektiğinde belgelendirilmesi amacıyla raporu veren sağlık kurumunda saklanır. Raporların saklanma usul ve esasları; sağlık kurumlarının bağlı bulunduğu kurumların ilgili mevzuatına tabidir.

(4) Özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kurumları, özürlü sağlık kurulu raporlarına ait bilgileri Sağlık Bakanlığı veri tabanına aktarır. Sağlık Bakanlığı, veri tabanındaki bu bilgileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının belirlediği veri yapısında Ulusal Özürlüler Veri tabanına aktarılmak üzere her ayın ilk haftası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına elektronik ortamda gönderir. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı bu bilgilerin Ulusal Özürlüler Veri tabanına aktarılması amacıyla uygun servisler hazırlar. Özürlülük bilgilerinin Ulusal Özürlüler Veri tabanına aktarılmasına yönelik teknik yöntem ile özürlülük bilgilerinin elektronik ortamda alınmasına ilişkin usul ve esaslar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenir.

Sayın oturanboğa

ilginize teşekkür ederim ilgili mevzuatı gösterip rapor bir nüshasını ve oranını bir şekilde öğrenebilirsem çok sevincem

şimdi tekrardan hastaneye gidip sağlık kuruluna bu belgenin çıktısını göstericem yine mırın kırın ederlerse başhekim göstericem umarım iş güzarlık etmezler

Üst Alt