Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indirimi için başvurdum, oranımı düşürdüler! Nasıl itiraz ederim?
Selamlar, Benim Sağ gözüm yok yerinde protez var Sol gözümdede hafif problem var %43 sürekli raporu verildi vergi indirimi için başvurdum rapor %27 oldu bu durumu nasıl düzelte bilirim konu hakkında yardım bekliyorum.
Erdem, oranı Maliye düşürdü sanırım? Öyleyse, şöyle bir dilekçe yaz senin başvurunu reddeden kuruma:
Usulüne uygun olarak yetkili xxx hastanesinden alınmış %XX oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporum Kurum sağlık kurulu tarafından %XX'e düşürüldü ve sakatlık indiriminden yararlanamayacağım tarafıma bildirildi (xx tarih ve sayılı yazınız).
Oysa sağlık kurulu raporumda da görüleceği üzere bir gözümün protez olması ve diğer gözümde görme kaybı bulunması %40'ın üzerinde rapor verilmesini gerektirmektedir.
İş bu nedenle konuyu düzenleyen yönetmeliğin İtiraz'ı düzenleyen maddesi gereğince bu işlemin yeniden değerlendirilmesini ve %XX raporumun onaylanarak X. dereceden sakatlık indirimi hakkımın tanınmasını arz ve talep ederim.