Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvurdum rapor düşüyor. Ne yapmam gerek?

radikal52

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim yüzde doksan raporum var. hem ankara gata dan askerlik için alınmış olan hem de devlet hastanesinden alınmış olan rapor var.
ben sağlıklı insanın 10 metrede gördüğünü 1 metreden görüyorum ve aydınlıkta hiç görmüyorum.

vergi indirimi için başvurdum heyete girdim ve doktor en fazla yüzde allibeş alırsın diyo.
bu mümkün mü arkadaşlar?
neymiş gözü görmeyen altına kaçırana yüzde seksenbeş veriyolarmış.
benim ne yapmam lazım?

işgücü kaybı cetveli ne diyorsa o... Cetvelde öngörülenden düşük bir oransa, itiraz etme hakkın var.

%65 oran işini görmüyor mu?

en fazla yüzde 55 alırsın diyo bana yüzd seksen lazım ve aydınlıkta hiçbirşey görmüyorum. renk körlüğü de var yeşil-mavi lacivert-siyah ayırt edemiyorum. gündüz iett otobüslerinin hat numaralarını göremiyorum. bir de okumak için uzun süre kalıyorum. örneğin bir yazıyı sağlıklı biri 10 metreden 5 saniyede okuyosa ben de 1 metreden 15 saniyede okuyorum.
epey bi problem var aslında onlar hangi problemden bakıyo bilimiyorum

arkadaşlar malisef gözde rapor oranları çok düşük veriliyor her 2 gözün hiç görmemesi 100 de 85 her 2 gözün görme işlem bozuklugu 10 0 de 6 olursa rapor 57 bu oran bir göz 100 de 8 ya diger göz 100 de 4 de ollursa rapor yine 100 57 veya bir göz 100 de 10 diger göz 100 de 2 gölürse yine 100 de 57 rapor veliliyor muhtemeden senin gözünün gib bir göz 100 de 7 diger göz 100 de 7 veya bir göz 100 de 9 diger göz 100 de 5 gibi düşünülmüş çünkü her 2 göz 100 de 6 gölürse rapor oranı 100 de 53.7 arkadaşlar dahada örnekleri çogaltmak gerekirse bir kişinin görme fonsiyon kaybını 100/90 sayalım bu kişi ancak 2 gözüde 1000/8 gölür ve tüm vucut fonsiyon kaybı 100/78 dir yine bir kişnin görme fonsiyon kaybı 100/90 olan bir kişi her 2gözüyle 1000/4 gölür ve rapor oranı 100/81.5 dir görme fonsiyon kaybı 100/50 altında olanların saglık raporu tüm vucut fonsiyon kaybına eşttir ne garip degirmi 100/40 rapor almak için ancak bir gözün 10/1 diger gözün 10/ 2.5 100/50 üzerinde rapor almak için ancak 1000 delerle bir kişinin görememesi gerekiyor bırakın bir insanın hiç görememesine 100/85 rapor velirmemesini eleştirmesini 100 70-75 rapor verilen insanlar bile tek başına evinin önündeki bahçeye çıkamaz bu yönetmeligi hazırlayanların vicdanı rahatmıdır birde arada sıradada olsa karşınıza bazı doktrlar çıkıpta bu yönetmelikte rakkamlardan daha düşük rakkamlar teraffuz etmezlermi ne diyelim hepsinede binlerce kez yazıklar olsun

Aynı sorun

Aynı sorun benim de başımda benim oranım da düşürüldü sizin oranı yüksek olan rapor 2006 dan sonra çıkartılmışsa o raporu kullanma hakkınız varmış
ben geçen hafta aldım yeni raporu eskisi 2008 tarihliydi. Şimdi ne yapacağımı ben de bilmiyorum itiraz mı edeyim rapora yoksa itiraz etmeden bir süre sonra 2008 de aldığım raporu mu sunayım sürüncemede kaldım
dediğim gibi 2006 dan sonra aldıysan yeni raporu kullanmayabilirsin.

önceden veriliyomuş yüzde doksan doktorun söylediğine göre şimdi verilmiyomuş. üniveristeden alacağım rapor kabul olur mu?

geronimo;
ben de 2005 te buradaki listedeki hastanelerin birinden yüzde doksan rapor almıştım. vergi dairesi kabul etmiyo.

Burası Türkiye

Burası Türkiye; insana ve sağlığına değer, özen ve önem verilmeyen bir ülke onun için bu ülkede her an her şey olabilir biz oturmamış bir ülkeyiz çünkü.

Rapor oranım %62'ye düşürüldü. İkinci dereceden mi emekli olacağım?

özürlü olup da vergi indirimi için başvuran birçok arkadaşlar özürlü sayılmıyo.vergi indirimi için başvurduklarında yüzde kırkın altında rapor veriyorlar.

yüzde kırkın altında rapor alan arkadaşlar erken emekli olamayacaklar mı?

benim raporum yüzde doksandı. vergi indirimi için başvurdum yüzde altmış iki gelecekmiş.ben ikinci dereceye göre mi emeklli olacağım.
türkiyede kamuda 38000 özürlü açığı varmış ve vergi indirimine göre özürlü tespiti yapılırsa açık doldurulmak istendiğinde herkes iş sahibi olur.

radikal 52 arkadaşım sana dahada önce yazmıştım 2006 yılından sonra rapor oranları düşürülmüş ama ben senn için yeni yönetmelige göre bir hesap yaptım dogrulugundan emin olabilirsin sen raporonun 100 de 62 ye düşürüldügünü yazmışsın bende sana 100 de 62.5 rapor alabilecek bir kişinin görme keskinliklerini yazıyorum öncelikle bu degerler gözlüklegörme degerleridir tüm vucut fonsiyon kaybı 100 de 62.5 rapor almak için bir gözün 100de 5 digeri 100 de4 görmesi veya 6 3 veya 100 de 7 digeri 100 de 2 gibi görme keskinligi puanıda 100 de 67.5 oluyor 2 gözün görme keskinligi feet olarak 20/ 450 sen bir yere giderken otobüsdeki levhayı okuyamadıgını söylemizsin benimde sag gözümde ttembellik ve kornea zedelenme var eger sol göz biraz iyi görmese ben otobüsün nereye gittigini 3 metre den bile okuyamam senin 2 gözündede problem oldugu için senin böylede bir şansaın olmadıgını biliyorum unutma 2 gözü hiç görmeyen bir insan artık 100 de 85 rapor alabiliyor saygılar geçmiş olsun

arkadaşlar ben yüzde 62 olarak zarzor aldım henüz elime geçmedi ama öyle dediler.benim merak ettiğim konu şu an özürlü sayılıp da özürlü olmayan birçok insan var. hatta şu an özürlü olanların yarısından çoğu özürlü değil.çünkü vergi indirim için ölçütlendirilme cetveli değişmiş. vatandaş özürlüyüm diye başvuruyo bir de bakıyor ki özürlü değilmiş.kinayeli anlatım olacak ama tıp ilerlemiş

ya arkadaşlar ben 2011 de yani yeni rapor alsam raporun düşme şansı varmı ankarada tıpın ilerlemiş haliyle alınan rapor

Üst Alt