Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvurdum, rapor oranını düşürdüler..?

serdar564

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, ismim Serdar

ben 2014 yılında engelli raporu aldım % 45 aldıktan sonra raporumu isyerine verdim ve vergi indiriminden yararlanmaya başladım. ama sonradan bana eğer erken emekli olmak istiyorsan raporunu vergi dairesine onaylatman gerekiyor dediler. ben de Vergi Dairesine götürdüm bana raporunu Ankaraya gönderecez dediler
2 ay sonra raporum da Sft raporum yok diye geri gönderdiler hastaneye gidip sft raporumu alıp üst yazıyla tekrar gönderdiler.

Geçen aradım raporum olumsuz sonuçlanmış dediler sonucunu şirketinize gönderecekler dediler.
Şimdi Ali Tezel artık engelli raporları ankaraya gitmeyecek burda hastanenin raporu geçerli olacak diye bi yazısını okudum.Eğer böyle bişey varsa ben ve diğer arkadaşların raporları neden ankaraya gönderiliyor. beni yönlendirirseniz sevinirim.İyi çalışmalar

bütün raporlar ankara ya gidiyor. maalesef hala durum böyle. son karar mercii ankara. benim de %71 olan oranımı %57 ye düşürdüler.

serdar564

Son karar mercii hala Ankara. Yapabileceğiniz tek şey olumsuz karara karşı dava açmak...

Ali Tezelin ankaradaki burosuna mail attim derdimi anlattim bu crvabi verdiler.

Serdar Bey 30/03/2013 tarihli resmi gazetedeki yönetmelikte Vergi indirimine esas raporlar

MADDE 15 – (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır. hükmü var siz bir itiraz dilekçesi verirseniz iyi olur yönetmelikten bahsedin
öznur

Bugunde bunu gönderdiler ama ben nasil itiraz dilekçesi verecegim bilmiyorum.

Serdar Bey bir önceki cevabımızı nazara almayın.
Sistem hala özürlü raporunun maliye bakanlığı tarafından onaylanması şeklinde çalışıyor.
Son yıllarda genelde özürlü raporlarındaki oranları değiştirmiyorlar.
Olumsuz bir yazı cevabı alırsanız dava yolu ile sonuç almalısınız.
Olumsuz yazı gelirse tekrar yazışalım.

ALİ TEZLE SIHHİYE ŞUBESİ

Üst Alt