Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvurmak istiyorum. Nereden başlamalıyım?

Seyithan21

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben vergi indirmi için başvuracam ama nasıl bir yol izliyecem yardımcı olursanız sevinirim..yada neler yapmam lazım

Merhaba Seyithan ,

Ben 45 gün önce baş vurdum.İzlediğim yolu seninle paylaşayım.

Aldığın sağlık kurulu raporu ile çalışıyor isen çalıştın iş yerinden çalıştığına dair bir yazılı belge alıyosun ,

raporunla beraber bağlı bulunduğun vergi dairesine gidiyorsun ,oraya teslim ediyorsun ,sana 3 ay bekle diyolar, senden iletişim bilgilerini alıyolar sonuç geldiğinde seni onlar arıyor.

Çaliştigin yerden hangi tarihte işe başladığına dair yazı al kimlik fotokopisini ve rapor aslı yada nöterden tasdikli örnegi ile çaliştigin ilçe vergi dairesine başvurcan rapor ankaya gitcek onaylancak. iş biraz üzün nalayacağin Rabbim kolaylik versin.

Raporun hastaneden aslı gibidir yada fotokopisini kabul etmiyolar bilgin olsun arakadaşım.

ben şimdi çalıştığım şirketten çalıştığıma dair evrakları aldıktan sonra vergi dairesienmi başvuracam onlarmı beni hastaneye sevk edecek yoksa ben kendi kafama göre hastaneye gidib ben vergi indirmi içinmi geldim diyecem

Seyithan21;

iş yerinden görev yeri belgesi alıp vergi dairesine gidiyorsunuz vergi dairesi hastaneye sevk ediyor.

Şimdi oldu tşk ederim arkadaşlar bilgilendirme için..

Selam Arkadaşlar bende vergi indirimi için başvurdum ankaradan istanbul vergi dairesin yolla mışlar elime ne zaman ulaşır acaba? bir bilginiz varmı

size verilen takip fişini kontrol edin. 3 Ay sonra bakın o takip fişinden cevabı göreceksiniz.

Vergi indirmi için başvurduğum evraklar bana ne zaman ulaşır?

Selam Arkadaşlar bişey sormak istiyorum evreklarım istanbul vergi dairesine yollamışlar 2 derece girdim %78 ile vergi dairesi evraklarımı yollamışlar ayın 02.02.2015 şirkete ne zaman gelir ve bu derece maaşıam ne kadar yansız yardımcı olursanız sevinirim..?

Evrakların şirkete gelmesi 1-2 ay sürer
2.derece vergi indirimi maaşınıza 66 lira bi ücret yansıtır
AGi durumunuza göre

Benim başvurum 04.12.2014 tarihinde onaylandı % 52 olarak
Ama henüz iş yerime bir belge gelmedi.
Bekliyorum yani evet 2 ayı geçiyor malesef, sanki Fizandan gönderiyorlar :)

ben 25.12.2014 tarihinde verdim halen ses seda yok... Raporumla ilgili gazeteye kayıp ilanı vermeyi düşünüyorum. Elalem uzayda paraşütle atlıyor bizim kıytırık raporlarımız 2 ayda sonuçlanmıyor, görende cern'de atomu parçalıyorlar sanacak... Ne diyeyim...

Ben 29.01.2015 te başvurdum. "1 ay sonra iş yerine haber verilecek, inş. kabul edip çağırırlar" dedi görevli memur. benim dosyama engelli raporumun fotokopisini koymadılar. sadece duyma testi ve kendi hazırladıkları evrakları koydular. durumu belirttim "bizde var" dediler. nasıl var anlamadım. senin dosya hazırlanırken engelli raporunun fotokopisini dosyana koydular mı?

Günaydın Hüseyin bey raporum onaylanmış yollamışlar ama bekliyoruz %78 onanın 2 derece giriyorum ben bekliyoruz iştee şirkete gelmesini.. bide geriye dönük birikenleri alabiliyormuyuz acaba ücretle ilgili yani?

onaylanıp onaylanmadığını nasıl öğreniyorsun? geriye dönük birikimlerle bir bilgim yok. mütemete sor.

Seyithan21;
Muhtasar dönemi geçmemişse şirketler ödeyebiliyor
Onlar ödemezse almadığınız ayların maaş bordrosuyla beraber vergi dairesine başvurun

@aslantürk
hangi vergi dairesine verdiniz raporunuzu

@earibagi. ankara ulustaki gelir idaresi başkanlığı'na verdim. vergi indirimi birimi vardı. orada dosyamı hazırladılar. benim dosyama engelli raporumun fotokopisini koymadılar. sadece duyma testi ve kendi hazırladıkları evrakları koydular. durumu belirttim "bizde var" dediler. nasıl var anlamadım. sistemde kayıtlı mı yoksa raporum. o şekil mi bakıyorlar?

Vergi indirmi raporum onaylandı şimdi nasıl bir yol izlemem lazım?

Selam Arkadaşlar vergi indirmi raporum %78 olarak ankardan onaylandı ve istanbul vergi dairesi bügün raporumu ulaştırdı bana bundan sonra izliyeceğim yol nedir
yardımcı olursanız sevinirim

Hadi hayırlı olsun
Vergi indirimin yazısı iş yerine gelecek,geldiği zaman orjinalini al sonra vergi dairesine git yararlanmadığın ayların parasını al :) genellıkle bu ayların parasını almak zor ama zorlarsan peşine düşeresen alırsın.

iş yerinden maaş bondrolarını KAŞELİ ve imzalı iste sonra dilekçe yaz işyerinin bağlı bulunduğu vergi dairesine gidip paranı alabılırsın.

Adil hocam merhaba geriye dönük yararlanamadığın aylar için şöyle bir yorum yapabilir miyiz?
Ben 9 yıllık memurum geriye dönük yararlanamadığım aylar için vergi indiriminden faydalanabilir miyim?
Sağlıklı günler

Eüer hzmet süreniz ve hizmet yılınız tamamsa SGK ya emeklilik için başvuru yapın.

merhaba vergi indiriminiz onaylandıkdan sonraki aylar için geriye dönuk alabiliyorsunuz

Fatih Bey Adil beyin dediği gibimi yapiyoruz vergi dairesienmi gidiyoruz?

Ben gittim evrakları teslim ettim ama binbir zorluk çıkarıyorlar almamak için direniyorlar. parayı banka hesabına yatıracaklarını soyledıler ama ne zaman yatırırlar onu da bılmıyorum.fatıh bey 1.5 ay içersinden almış sanırım.

evet ama evrak lazım

1) Sağlık Raporunuzun Fotokopisi,
2) Nüfus Cüzdan Fotokopisi,
3) Vergi İndirim Yazınızın Fotokopisi,
4) Vergi İndiriminden Yararlanmadığınız ay’a ait IK’dan talep edilmiş kaşeli ve imzalı bordrolarınız
5) Ekte yer alan dilekçe

engelliindirimi

Üst Alt