Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvuru süreci ve sonuçlanma süresi..?

radikal52

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben istanbul maltepe de çalışmaktayım.özür oranım % 90. ben vergi indiriminden faydalanmam için ne yapmam lazım?bu işi 1 günde halledebilir miyim? sonucu ne zaman açıklanır? bir de başvurduğum zamandan itibaren vergi indirimi geçerli mi yoksa sonuçlandığı günden itibaren mi geçerli?

Bulundugunuz ilin vergi dairesine veya ilçenin mal müdürlügüne 1 dilekçe ile müracatınızı yapabilirsiniz elinizdeki rapor yeni yönetmelige göre düzenlenmişse 5 dakka da işiniz biter
eski yönetmenlige göre ise vergi dairesi sizi yeniden rapor almanız için yetkili hastaneye sevk eder..

ben 2 şubat ta müracat ettim nisan 25 sonuç işyerime bildiril di.
gittigi gibi onaylanmış %52 (işitme)

eski yönetmelik mi yeni yönetmelik mi olduğunu nasıl anlıyoruz ben 2005 kasım ayında almıştım

Yeni yönetmelik 16 Temmuz 2006 tarihinde yürürlüğe girdi.
Defterdarlığa başvurun kısacık bir sürede hallolur. Ama sevk edileceğin hastanede işler uzun sürer. Sağlık kuruluna gireceksin...

bir günde olması için heyet gününe mi denk düşmek lazım

birgun demişsiniz ancak mınumum iki ay diyorum ...
çok sacma bır duzenleme aslında rapor al şunu yap bunu yap
hatta daha ılerıye gıderek ilerı bır sağlık merkezıne yonlendırılıyor kımı kez benım yaşadığım durum ıbı il merkezindekı devlethastanesınden kabul etmedıler fakulteli bir hastaneye sevk edeceklerini ifade ettiler ankaradakı heyet sözüm ona yolsuzluğu onunu kesecekler yolsuzluk boyle kesilmez yolsuzluk i...
sozum ona sonda muhabeti 6 aydır sonda alamadım neymış raporum ankaraya ıbraz olunması gerekliymiş bunu yapacağına her ilgili kurumda bır makına ıkmal sıstemı ikide memur atsan başına ne medıklacı kazıklar senı nede soyar rapor mevzusuna gelince ne kadar sacma ben iş görmezlik ödeneği alıyorum bır kere ssk nın en yetkili brirmi bana sen sürekli iş görmezlik dılımınde özrümle igili bellı bır oran vermış başvurduğum zaman deftardarlık sgk sıstemınden benım durumu öğrenemezmı tabıkı öğrenır ama iş bilmezlikmidir artık ne dersen o artık bu ssk olayından nefret ettim
yanı işin açıkçası devlet kurumları etkın olmak ıstemıyor nıye malıyete katlanacaksn vatandaşınıda aynı malıyete sokacaksın nedır yanı bir kurumun verdiği raporu diğer bır kurum kabul etmıyor ne kadar sacma yoksa bu doktorların okudukları tıp fakultesınde okudukları ders kıtablarımı farklı
tamam kabul ediyorum suistimal eden afedersiniz kendını bılmez densızler üç kağıtçılar yok değil ama gerekten bu durumda olan ınsanlar boş yere hem para hemde malıyet yonunden madur ediliyor ...
ümit varım bu e-devlet projesınden ve şuan pilot boluda uygulanan kimlik projesı uygulamasından belkı vatadaşın kımlığınde bır verı tabanı oluşturulur ve bu sacma sapan uygulamalar değişir artık

konu nerden nereye geldi
,sn radikal bırgun demişsiniz :)) bir gunde almak 100 metreyı 3 sanıyede kşmak gıbı bişey olsa gerek şuankı halı hazır uygulamalar için

en az 2 ay sürer bu rapor işlemleri kardeş sen kendini ona göre ayarla

Kesinlikle bir günde halledilemez...
De, ben halletmiştim! Bir gün bile değil, yarım günde :) Kurul başkanı insan evladı çıkmıştı ve odasına gidip konuştuğumda işleri bi çırpıda halletmişti. Anlamsız yere zorluk çıkartan birkaç doktora (omurilik felci ile ilgisi olmadığı halde raporu imzalamakta bıdı-bıdı ediyorlardı) bi fırça atmıştı kurulda; evlere şenlik! :)

Abi be didigin insan evladı herzaman denk gelmiyor valla...

Her zaman ne kelime; ben bir daha karşılaşma ihtimali görmüyorum bile :) O bi mucizeydi :)

Bu anekdotu yazmamın nedeni, kurul isterse bu işin ne kadar kolayca halledilebileceğinin altını çizmektir. En azından sakatlığı/hastalığı konusunda en küçük bir şüpheye yer olmayan kişilerin gerçekten de kolayca rapor almaları mümkün olabilmeli...

Üst Alt