Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvuru yapmadım. Eskiye dönük kanundan yararlanabilir miyim?

cembacem

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben 1989 yılından beri hiç aralıksız ssk lı olarak çalışmaktayım. şu anda 6100 gün prim ödemmem var. halen çalışıyorum.
1994 yılında aort kapak ameliyatı oldum. Ebediyen coumadin ilacı kullanmam gerekmektedir. halen kullanmaya devam ediyorum. Bu ameliyat ta vergi indiriminden yararlanabilmem için % 40 rapor alınması gerektiği internette aldığım bilgidir. Bu tür ameliyatlarda % 40 iş göremez kaybı verilir mi.
benim şimdiye kadar ihmallerden dolayı bir talebin olmamıştı.
şu an defterdarlığa başvurumu yapsam örneğin % 30 verseler eskiye dönük ben ameliyat olduğumu ispatlarım. benim bu durunda hak kazancım olur mu. Benim zaten 16 yıl önce ameliyat olduğumu doktorlar tesbit edebilir.

Cevaplarsanız sevinirim.

Vergi indirimi için defterdarlığa başvuracaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler, hastanede sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor ve ona istinaden 3. dereceden sakatlık indirimi alırsanız, erken yaşlılık emekliliğinden hemen yararlanabileceksiniz.
Geçmişte ne ameliyatı olduğunuzun bir önemi yok. Önemli olan sakatlık oranı cetveli'ne göre bugün %40 ve üzeri işgücü kaybınızın olup olmadığı...

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

teşekkür ederim oturan boğa
bu site beni çok aydınlattı. eğer emekli olursam sizinde emeğiniz olacaktır.

ben denizlide oturuyorum. hangi hastaneye gittiniz.pamukkale üniv. zor olduğunu söylüyorlar.

Vergi indiriminden yararlanma.

1989 yılından beri sigortalıyım.
6800 günüm doldu.
% 40 iş göremez raporu alırsam.

Soru: Ben bu raporu almak için hiç sgk ya gitmeden direk olarak verdi dairesi ne gittim.. Vergi dairesi bana devlet hastanesine sevk etti. Devlet hastanesi bana % 40 rapor verirse, vergi dairesi bu
devlet hastanesinden gelen rapora ankaraya gönderecek. Ankaradan belirli bir süre sonra bu rapor tekrar onaylanarak gelirse benim işim tamam olmuş oluyor. Fakat benim günüm ve yılım dolduğu için emekli olmak istiyorum. Ben bu rapor ile sgk yamı başvuracağım.

İşe giriş tarihiniz 01.10.2008'den önce olduğu için vergi indirimi almak zorundasınız.Diğer durumda normal emeklilik koşullarına göre değerlendirilirsiniz buda büyük ihtimalle yaşdan dolayı bir hayli beklemenizi gerektirir.

Erken emeklilik için en az %40 rapor almanız lazım, buda hastalığınıza bağlı.

yarın ilk maraton başlıyor
yarın heyet günü

ve finish. kalp aort kapaktan % 30 ve tansiyondan % 8 toplam % 38 ne zaman ölüme yaklaşırsan o zaman emeklilik. resmen bu geber demektir.

bu kanunu düzelten yokmu
% 38 de kaldı. hey yavrum hey 14 yıl daha çalış

Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri bir oran verilmesi gerekiyordu ve/fakat hastane düşük oran vermişse, il sağlık müdürlüğüne; hastane %40 ve üzeri rapor vermiş ve/fakat Ankara Maliye bunu düşürmüşse, Maliye Sağlık Kurulu'na itiraz etme hakkınız var.
Yeter ki ilgili cetvele göre haklı olun...

Üst Alt