Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvuruda bulundum. %42 raporumun oranı düşürülür mü?

rusa

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
cok kısa...okudukca okudumm..
ve korktum..
vergi indirimi için başvuracaz eyvallah.rapaorumuz ankaraya gidecek..
gitsin..sonucda vergi ile ugraşanlar işletme muhasebe konularında uzman.raopru muzu bir doktor heyetıne gostermelerı dogal.
sorun o doktorların oranları dusurmesı..okudun genelde sepebı kımse bılmıyo yada onlar acıklamıyo..soyle 1 ornek varmı..balhazatda gore alınmıs rapor tarıh yeni oran %42..ama genede dusure bılırlermi...

duşecekse neden bizi onalar muayene etmıyor...ıstanbuldakı doktor heyeti hıpokrat yemını etmemısmı kı de onalar dusuruyo..
yoksa boşunamı işgilenıyom..benim balhazarda gore %49 raporum var 1.1.2006-2007alınmış sureklı tarıhli.basvurdum yenısını al dedıler tamam dedım.
hatamı etım!!!!!!!simdi korktum.
sorum şu..gercekten rapor oraında hastaysak..korkmamalıyız rapor almaktan..bu ezıyetı mecbur cekecez de.
aldıgın raporu senı gormeyen doktorların dusurmesındeki sebep ne??
yada dusururmu?
yanı bana pek mantıklı gelmıyor okuyorum %70 oaran %20 dusmuş dıye ya %70 oran şişirme oran:)yada ..yadasını siz yazın:)

bir soru daha;
bu raporunda ankaradan dustu diğenler.balhazart da gore verılıpde dusenlermi..
yani ankaraya rapor gitti raporda balhazarda gore engel oaranı% 45 yazıyosa o oran düşebilirmi..
yoksa eskı rapor yeni rapordan kasıt balhazarda göre engel oranı yazmayan raporlar ıcın mı gecerli..
cevap ıcın simdiden tesekuru borc bılırım..
vergi iadesi içim basvurdum..panık haldeyım.bakam ne olacak.:(

güzel kardeşim ,

bir çok doktor tam muayene etme zahmetine girmeden yönetmeliğe bakmadan heyet raporu veriyor.Zahmete girme yok...Bazıları müstesna tabi.Ankara'dan dönen raporlar ya yönetmeliğe uygun değil veya da eksik bilgi düzenlenmiş.

Hakan beyin dediği gibi malesef bazı doktorlar hastayı fotokopi ceker gibi bakıyorlar, Ankaradaki sağlık kurulunun oran tablosundan haberdar değilller, oysaki tabloya göre şikayeti ve derecesini yazsa Ankara aynen onaylar.Yeni yönetmelik bu konuda biraz daha iyimser, tabi başta gidilecek hastanenin vergi indirimi için alınacak doktor heyeti de bilgili olması lazım.Baltazar formülü genellikle birden cok hastalık toplam yüzdesinde ufak bir sünnet etme payı her zaman vardır.

abilerim..
su an rapor alma safhasın da ugraş vermek teyım..kurul felan hıkeye..
senı n hastalıgını soruyolar.doktora bir rapor kagıdıyla gonderıyoler.doktor hastalıgının tespıtını yapıyor..bulguları yapıp o kagıda yazıyor..ısşlem bıtınce kurul denen bıneye goturup evrak kagıda teslım edıyon.sonrası;
oradakı işlem kanum ca gozlerımle gordum..heryerde balhazatdın oran lıstesı kayıtlı masalar da duvarlarda.ona bakıp tanıya gore oran yazıyolar.ardından kurul doktprları imzayı basıyo..bunu da yazarken hatamı yapıyolar..
kastınız bumu..yoksa yanlış tanimi..
soru 1 =yani prosodur yanlışlıgın dan mı oran dusuyo..
soru 2=yoksa hastalıgının oranını ankaradaki kurul mu kseın belirliyor..
soru 3=balhazart formulune gore %49 yazan oran nı düşürebilirler mi boyle 1 örnek duyan bilen varmı

malesef kardeşim düşürme yapıyolar benimde %56 raporumu %34 düşürdü bende bunu idare mahkemeye taşıdım danıştay emsal kararı ile birlikte dur bakayım ne çıkaçak
,

yormaz kardeş..
aman aman irtibatı koprma.sonucu merekla beklerimm..
anladığım kadaryıla.bahanesiz indiriyorlar...
bıde raporun tarıhi neydii? yeni tarihli rapor için mi yaptılar...

Şişli Etfal saglık kurulu doktorunun amacı ne!?

kardeşler;

BAŞLAMADAN TECRUBESİ ÖNERİSİ BAŞINDAN BENZERİ GECEN VARSA AMAN AMAN CEVAPLASIN...

31.1.2006 suresiz şişli etfal hastanesinden raporum var.iş kur gondermişti sag salım alıp işe girdik..
fakat o sırada vergi indirimin den haberim yoktu..şu an oldu..ve topkapı deftrerdarlıgına gıderek basvurdum..dedıler raporun eskı yensını al.itiraz edınce..kazanılmış haklar vs.vs sen onceden bas vurup almadıgın için boyle bır hakkın yok.. yenı yasaya gıre yenı rapor al hak kazan dedıler...mantıklı geldi..malıye nerden bılsın benım ozurlu oldugumu dedım
ken dıme guvenerek memur hangi hastaneye sevk ıstıyon deyıın ce önceden rapor aldıgım şişli etfal hastanesi ni dedimmm...
olayda bum dan sonra başladi;;
tam bir cile;;
özürlüye yardım yok negatıf ayrımcılık var...
kısakısa anlatayım ,randevu aldık gitik geldık tekrar ranevu tekrar gıt gelvs vs..
her hastalık ıcın ayrı randevu ayrı barkod uygulaması oldugundan 1 gun sonrasına tekrar randevu tekrar sagılık kurulu sevk tekrar polıkılınık randevu tekrar barkod tekrar sırauazdıkca uzadııı..
tek goz hıc gormuyor,diğer goz numaralı doktor muaenısn den cıkan sonuc..
ayrıca panık atak krız lerı ve kronık depresyon var...
ASIL SORUN TAM BURADA;
eskı raporumu dok tora gosterdim,durumu mu anlatımm;
bana bu pıskolajıyle calısamazsın deyıp ılac yazdı 2 hafta sonra muayeneye gel durumu degerlendırecegim dedi...
sonra tekrar sagılık kuruluna gonderecegımdedi(aynı sıra randevu -barkod cılesi)
ve beni 1 korku sardı ....

1-acaba doktorun amacı ne?
2-boyle bir şeye hakı varmı?
3 eski raporumdan farklı oran gelirse ne yapmalıyım?
not:elımde 31.1.2006 şişli etfalden alınmış suresız balhazarda gore
tekgoz gormeme%32
panık bozukluk%25
balhazarda gore iş gucu çalışma kaybu özür oranı %49 yazıyo..
hemde daha balhazart hesap tablosu cıkmamışken 6 ay öncesinde oranı o tabloya gore yazıp verdiler idi..
cevaplayıp yorum ve fıkrı olanlar sımdıden bır dost kazandı...

hastane aynı- hastalık aynı ropor farklı ise ???

şişli etfal hastanesi
31.1.2006 surekli saglık kurulu raporu
teşhis tek sag göz lokum oluşumu görme(0 sıfır)- diger göz +1.00.......%32
panik bozukluk..........................................................................%25

balthazar a iş gücü kaybı.............................................................%49

not:tarihlere baktım daha yasa cıkmadan (yeni yasa tarihi(20.7.2006))şişli etfal hastanesi 2003 değil 2006 daki yasaya göre rapor düzenlemiş..yani yeni yasayı ve yeni oaranları baz almış..oran yuksek oldugundan ne yasadan ne orandan bılgım yok tu ozman..farkedemedim itiraz etmedim...

buraya kadar herşey normal..
sene 2011 vergi indirimi için gitdiğimizde raporu kabul etmeyip yeni den hastaneye sevk ettiler.gönül rahat lıgıyla şişli etfale sevk ıstedik

teşhis tek sag göz lokum oluşumu görme(0 sıfır)- diger göz +1.00.....??????% kac
panik bozukluk.....??????? %kac
doktor surekli depresyonda oldugumu bu durumda calışamayacgımı bana ılac verıp 2 hafta sonra polıklınıge muayene için gel diye cagırdı kararını sonra belırtecegını soyledi...

soru 1:aynı raporu vermese ne yapmalıyım..??(dava-şikayet dilekce.vs.vs)
soru 2:aynı raporu vermesi için ne yapmalıyım..??(aglamak -sızlamak yasayı hatırlatmakvs.vs?)

sayın arkadaşlarım lutfen bılgısı tecrubesı olan yazsın

Eldeki rapor defterdarlık kabul etmiyorsa, bu konuda yapılabilecek tek şey dava açmak. Ama dava açıp eski raporunu kabul ettirene bugüne dek rastlamadım.

Yeni rapor söz konusu olduğunda ise belirleyici olan şey sakatlık oranı cetveli'dir. Oranlar balthazard formülü ile toplanıyor...

Bir gözün görmemesi için %27-32 arasında rapor veriliyor

Panik bozukluk için:
[FONT=Calibri][SIZE=3]D- Nevrotik, stresleilgili ve somatoform bozukluklar; (yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu,fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağırstres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]1-Tedaviile işlevselliği tam düzelen %0[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]2-Tedaviile işlevselliği kısmen düzelen %25[/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Calibri]3-Tedaviile işlevselliği düzelmeyen %50[/FONT][/SIZE]

sayın abim...asıl sorum bir üstteki mesajımda...
onun hakındaki düşüncelerin benim için altın degerınde...

hastane aynı- hastalık aynı ropor farklı ise ???

korkunun ecele faydası yok deftarlıktan sevkli gitmişsen yeni rapor için bırak baltazalı felan bırak 2006 öncesi ve sonrasını adam gibi gereken bulguları yaptırıp dr ların dedigini yapacaksın başka çaren yok dedgim gibi sonra sonucu göreceksin burdan ne anlatsan ne yazsan boş yaşayıp görecen

Arkadaşım kendini bu kadar sıkmana gerek yok, 2006 yılında alınan raporu defterdarlık kabul etmeyebilir.Siz yeni yönetmeliğe göre rapor alacaksınız, yeni yönetmelikte puanlar artırıldı sizin menfaatinize.Şu anda bu vergi indirimini neden almak istiyorsunuz amacınız erken emeklilik değilse , sırf maaşınızın 15-20 lira yükselmesinimi istiyorsunuz vazgecin
%40 altına düşerseniz özürlü kadrosunda da çalışamazsınız, bu sitede forumları araştırırsanız bu hataya düşen çok kişi var.Raporu aldığınız hastane baltazar uygular zaten, Ankarada düşürebilir veya aynen onaylar, burada özürlü ölcüt tablosuna göre değerlendirme yapılması.Ben raporu İstanbul/hasekiden aldım biraz uğraştım ama heyet doktorları işi biliyor ,ölçüte göre yazıp ciziyor Ankarada %60 aynen onayladı ve erken emekli oldum.

Şişli Etfal'de en önemi kriter heyet öncesi muayenedir. Heyete gireceğin gün kimse ilgilenmez ve heyet günü geldiğinde göz uzmanı heyete %90 katılmayacağından senin için en önemli kriter ilk göz muayenesi aşamasında mutlaka derdini iyi anlatarak ve eski oranını belirterek ve durumunu bu raporu neden istediğini anlatarak bolca göz oranlarına ait rapor oran puanlarını toplamaktır. Evet biraz oyunlarda bonus toplamak gibi bu anlattığım ama emin ol bu iş böyle. Psikiyatri için ise söyleyebileceğim şişli etfal'de en kıl ve randevu alınıp doktora muayene olması en zor polikliniktir! Sana bu konuda da sağlam bir tüyo vereyim sakın ama sakın durumunu doktor önünde abartma ve eski raporda aldığın durumun aynen vaki olduğunu fakat zamanla kendi iradenle ve eğer verilen ilaçlar var ise bunlar ile birlikte bu sorunun üstesinden gelebildiğini lakin amacının vergi indirimi almak olduğunu belirt. Eğer doktor senin için senin istemediğin yanlış bir kanıya kapılır ve "bu durumda çalışamazsın" der. Bizzat şahit olduğum bir olay dır: Kalp ameliyatı geçirmiş 55 yaşında bir bayan psikiyatri doktorunun sorduğu bir çok genel sorunlarla alakalı sorulara olumlu yanıt verdiğinden psikiyatrist raporu onaylamayıp 2 aylık bir ilaç ve tedavi başlatmış ve süreci bu tedavinin sonucuna göre durdurmuştu. Şayet her sorulana düşünmeden muayene'nin ortamına ve doktorun yakınlığına aldanarak kafa sallarsan istediğin sonucu elde etmen çok zor olacaktır.

Kısaca :

- Kendini bir yarışma ortamında imiş gibi çok iyi ifade etmeli ve o hastaneye hangi amaç için geldiğini yalın ve doğru bir şekilde anlatmalısın
- Muayeneler esnasında her sorulana nokta atışı tarzı cevaplar vermeli ve mümkün olduğunca istedin oranı doğru balthazar oranları ile destekletmelisin. Bunu doktorlar kuracağın diyalog ile yaptırabilirsin.
- Raporun sonuç kısmına mutlaka doktorun özel yorumunu katmalı ve vergi indirimi hakkı alman gerektiğine dair destekleyici bulgu tümceciğini ekletmelisin.

Ben rapor alma konusunda 17 yaşından beri 6 kez şişli etfal kapılarını tırmalayan biri olarak bu taktikleri uygulayarak son raporumu 2 gün gibi rekor bir süreyle istediğim şekilde aldım. Tabi Allah C.C'da yardım etti ki ikna çabalarım sonuçsuz kalmadı. Ama önceki durumlarım da ki pısırık ve doktorun gözünün içine bakan bir tavır sergileseydim o zaman zahmetsiz rahmet olmaz ve bu seferde takla olurdum.

Dileğim umarım istediğin raporu alır ve bize güzel haberlerle geri dönersin.

Sağlıcakla.

sayın istikbal kardeşim;
bu kadar olur pes dedımm..aynen anlatığın gibi gelişti olay..
göz doktoru muayene eti.sati sorun yok tek göz tamamen görmüyo..oran yaz mıyo ..ama bılıyomki oaran %32 gelecek yani eksik kalıyo...
harbidende yaklasik 15 senedir yogun olarak bazen panık atak krızlerı geciriyorum,depresyon cabası....bu sepeple halen psıkolaga gıdıyor ve lustral kulanıyomm..
kurula piskolak ta yazdıgımdan, oraya zor zor gittik..
genc bayan 1 doktor basladı muyeneye..once gozumun gormedıgını panık atak krızlerım oldugunu soyledım.buradan alınmış raporum oldugunu da belırtım..
lustral kulanıyom dedım..dınledı basladı ardı ardına sorular ben de cevapladım..dedı sen bu durumda calışamazsın(senın anlatgının aynısı)ılac yazdı 2 hafta sonra gel polıkılınkte muaye o ldedii..
şimdi ben ne yapacamm...ben ilestım mı dıyem-rapordakı oran a ıhtıyacım mı var dıyem...ne yapacam sasırtımm
bir yontem soyle..
doktorun o anki amacı benim durumumu tespıt edıp kurul a bıldırmekmii
yoksa benı tedavı etmek mı anlamadım gitti..
ya bu gune kadar askere almadılar..ehlıyet vermedıler daha dune kadar...memeur olamdık calısamadık..engelı kadroları harıc..
bır pıkolagun bunu anlamayıp tek uzvu olmayan 1 admı normal mıs gıbı degerlendıte bılırmı...
yazık yahu tek gozum yok...ne saglamım ne sakat...sakat dıye ıse almıyolar senını suratına bakınca mıdemız bulanı yo dıyolar...
doktora gıdın ce saglam mı dıyecekler...
aıleme yuk olmaktan bıktımm vergı ındırımını alıp emeklı olamk ıstıyom sadece ve ınasan yuzu gormemek..onlar da beımkını gormez yasar-ölur gıderızz..
:(
1 -ben doktora ne dıyeyım de bana yardımcı olsun..???? vergı ındırımı ıcın desem kadın dıyecek sen hasta degılsın vermem..
2-eskı raporumdan dusuk gelurse..şisli etfalı mahkemeye verebılır yada duzeltmesını ısteye bılırmıyımm..?????
bunu sureklı soruyorum cunku pıskolojım bozuk...
az cık olsun sısın tecrubelerınız yol gosterırse rahatlarım dıye dusunuyom..
saygılar cevap onerılerınızı beklerımm..

Öncelikle istediğin takdiği bi üstteki mesajımda zaten vermiştim keşke uygulasaydın. Ama halen geç değil; sana ilaç verip 2 hafta sonra gel demesi bişey ifade etmez gelecek hafta git ve ben geldim ilacı da kullandım de. Tekrar sıra randevü filan uğraşma gir psikiyatri polikliniğe oktor beni çağırdı özellikle hastasıydım de. Raporunda mutlaka elinde olsun. Bak ne güzel derdini gelip bize anlatıyosun "tek derdim bu indirimi alma"k diye aynen bunu doktoroda söyle: "Ben kendi problelerimle yılların verdiği alışkanlıklar nedeni ile baş edebiliyorum. Lütfen sizde
bana yardımcı olun ve eski oranı yazın ki şu indirimi alayım" de. Aksi takdir de ağlamayana emzik yok misali daha çok gider gelirsin. Türkiye'de bu ehl-i keyif doktor hasta ilişkisi
sürdükçe ben,sen ve bizim gibiler için bu maraton hep var güzel kardeşim. Ya da 7 göbek sülale öteden de olsa bi tanıdık ve ya tanıdığının tanıdığını bulman gerek.

Bana verilen heyet kağıdında hastalığımla alakası olmayan ,göz ve psikoloji kiliniğine gitmek zorunda kaldım.Göz doktoruna şikayetim yok dedim sağlam yazdı, psikolojiye gittim psikoloji doktoru morg görevlisi gibi adam, klasik şeyleri anlatayım dedim coğu engellinin sorunu olan kalabalıktan kaçma, sinirlilik, işe girememe den dolayı huzursuzluk doktor başta yemedi bu herkezde var dedi ,zayıf olduğum için bende dedim bu sıkıntılardan dolayı yemek yeme problemi başladı kilo kaybettim dedim son zamanlarda 20 kilo verdim değince karalılıkla, doktor anladı baş edemeyeceğini beni 550 soruluk test kitapcığı verdi başka bir odada , cevap anahtarına kodladım cevapları tam üç saatimi aldı,bu 550 sorunun içinde yirmiden fazla soru 3-4 kez sorulmuştu hepsine kararlılıkla aynı şekilde cevap verdim girenler bilir soruların içeriği öyle bir secilmişki bazılarını cevaplamakla utandım neyse bir hafta sonra gel dediler sarı zarfın içine raporu koymuşlar, bunu açma doktoruna ver dediler doktor açtı okudu raporu bana sonuç %10 kronik deprasyon.Doktora bağlı herşey ,doktor kıl biriyse ne yaparsanız yapın işiniz zor.

bnm raporum 1oode 40 aynı rapor ankaraya gitti wergi için yine 100de 4o geldi bnde tip 1 diyabet war bnmi sanslıyım yoksa hakkımmi?

iide bnm rapor neden giç düsmedi 100 de 40 raporum wardı 2008de aldım wergi dairesi aynı raporu yolladi ankaraya sonuc aynı editörümüze de sordm 3.dereceden aldım wergi indirimini????

sayın istikbal kardeşim:
aslında benim de içimden gecti amacım vergi indiri için %13 oran alamak demek ...(gerci gercektende ilac kullanlıom gercekten depresyon ve panık atagım mevcut tam 10 senedir boyle)
ama korktum bunu doktora soylersem vay uyanık amacı demek sadece vergi indiriymiş diyerek benı terslemesındenn...
desemmi demesemmı ıkılemde kaldım..eskı raporummu gosterıp o nu baz almasını ıstedımm..kadın tedevı etmeye basladı benıı..bu aslında bana ınan mayıp sankı beni kotrol edıyomus hıssı uyandırdı...
asıl sorun yahu madem sen calısamayacak kadar hasta dıyon bana..o zaman raporu dırek verıp benı oyle tedavi etmesi gerekmezmi..
yanı hastalıgımı kendısı kabul etmiş olmuyomu ki bu durumda..ne zulum dur kardeşim..of ki ne offff...
sen diyosun o genc bayan doktora deki benim hastalığım var ama ben yılların verdıgı alışkanlıkla bas edıyom.bana vergi indirim için yardımcı olun...
diyiçem ınşallah senın tecruben haklı cıkarda beni tersleyıp ışı yokuşa surmez...
diyelim surdü..eski raporumda aynı hastane oldugundan şikayet itiraz.vs.ıle bır hak idaa edebilirmiyimm..??

arkadsim senn dedigin hastalıklardan arkadsımın raraporu 100 de46 dı wergide 100de 30 a düsürüler daha yenii niyene sansın bol olsun

taxin ..kardeş..
ben de surekli okuyorum rapor oranı düştü diye..ama anlam veremiyorum..
şimdi ben mayıs 2011 tarihli vergi indiriminin gönderdiği şişli etfal hastanesinden balhazarda göre %46 rapor alacağım ve o rapor ankaradan rapor düşecek sen özürlü eğilsin mi denecek....şişli etfal sağlık kurulu raporunu tüm kurallarına uygun yapsada genede düşecekmi ..
sen kuralara uygun olsada rapor düşecek diyiyorsun yani
.
tek göz monokuler kronık asosyal ve depresyon ayda bır panık atak gecıren ben..benim raporum ankara için yeterli olmayacak.arkadşinda aynı mı rapor tarihi ve özür durumu??

göz haric dgerlerii arti olarak bi ayagı sekiyor arkadsim kronık asosyal ve depresyonu pek önemsemiyorlar wergi indirimi için buna cok sahit oldum bildigim için yazdım buraya arkadsim cok ii bi doktora denk gelmen lasim ankarada ..

hayda..buyur burdan yak..:)
şişli etfal sağlık kurulu raporunu tüm kurallarına uygun yapsada genede düşecekmi ..
sen kuralara uygun olsada rapor düşecek diyiyorsun yani..
yani diyon göz%32 kesin..ama piskolaji asla gecmez.ankaradan döner öylemi..
yani balhazart felen hikaye hastalık adı tanısıda onemli...piskolojiyse asla gecmez...
ama bu mantıklı değil ozaman 3 derec -2 derec-1 derec sakatlık oaranlarının anlamı kalmıyor..
biz özürlülerin asıl sorunı bir uzuf kaybından daha cok sosyal hayata uyum saglayamamaktan iş bulamamaktan gecim derdinden piskolajimizin bozulması değilmi.
bir uzuf u olmaya biriyle olanın pıskolajisi nasıl aynı olur..

tek bise dicem abimim raporu 100de 77 pisikolojikten 100de 36 geldi ankaradan.wergi indirimi için artık hesapla ...

sagol..tecrubelerını paylastıgın ıcın..
ama içim karardı..ozman bıze mahkem yolu gorundü..

Özetliyelim o zaman:

Türkiye de çalışan doktorlar ve Ankara'da heyet'de bulunan görevliler veya maliyedeki memurlar nazarında ve en önemlisi bu ülkenin sözde yöneticileri gözünde bir sivrisinek kadar değerimiz yok! Senin gözün yokmuş, benim elim yokmuş ötekinin ayağı yokmuş, diğerinde depresyon, berikinde sara varmış. Kim ne! Almış önüne yalandan icat edilmiş balthazar diye ilk okul çocuklarına bile verilemeyecek kadar saçma bir şekilde hazırlanmış cetveli kesip biçiyorlar. Kardeşim benim senden fiziksel olarak eksiğim var ben hayatta ölene dek senden hep 5-0 geriden geleceğim . Bana yol aç! Benim önümdeki engelleri kaldır! Bana o çok girmek istediğin Avrupa'da ki standartları uygula! Kısa kesicem çünkü ne kadar debelensekte boşuna. Ben 01.01.1981 Almanya Bonn Recklinphausen doğumluyum 30 sene önce engelli doğdum diye heriflerin yapmadıkları test ve tedavi, vermedikleri extra bakım ücreti, uygulamadıkları öncelik kalmamıştı. Tam 30 sene önce dile kolay! İşte Türkiye İşte Almanya. Halep orda ise arşın burada .

O yüzden rusa kardeşim yılma onlar çok bilmişlikmi yapıyor, sende yap! onlar seni umursamıyormu, sende umursama inatla git. Şişli olmadımı , bakırköye o da mı olmadı kartal'a ben 17 yaşımdan beri kompedanı oldum . Bu heriflere insan değil çakal lazım. Boynumuzu büktük de noldu , daha önceden 2 hafta da alamadığım raporları artık 2 günde alıyorum. Niye mi? Artık sağolsunlar sayelerinde girişken olduk,atik olduk hak arar olduk.

istikbal kardeşim..;
yazıyı takip ettiysen ..taxin arkadaş...şişli etfalden gözden ve piskolajiden alsan da ankaradan döner diyor..
anladığim tek göz olamamsı %40 altında tutmak için %32 sabitlemişler..
ısrarla piskolajıden gelecek oranın ankarada n düşecegini yaşanmış öenekle anlatıyor...
yani boşuna debeleniyom ben..
tek göz %32alsamada...piskolajık rahatsızlıklarım emeklı olamayayım diye gozardı edılecek....
vay halime ki ne vay..
işyerinde gözun yok diye calıştırmazlar ...askere alamzlar....kız vermezler...
emeklılıge gelınce sen saglamsın.....

Ben 01.01.1981 Almanya Bonn Recklinphausen doğumluyum 30 sene önce engelli doğdum diye heriflerin yapmadıkları test ve tedavi, vermedikleri extra bakım ücreti, uygulamadıkları öncelik kalmamıştı. Tam 30 sene önce dile kolay! İşte Türkiye İşte Almanya. Halep orda ise arşın burada .

.

Ağzına sağlık bende turnikesiz bahnoff (tren istasyonu) ları görünce şaşırdım! Meğer çözüm bu kadar basit imişşş.
Turnike yok ama bir tane vatandaşı biletini almadan trene binmez!!!
Kazığı yiyen vatandaşta mı suç yoksa kazık atandamı?
Bir malı 2-3 kalem vergi koyup vatandaşına giydiren başka devlet varmıdır aceppp:confused:
Forumda bir arkadaş Dünyadaki bürokrat maaşlarını ve emeklilik şartlarını yazmışşş!
Bilmiyorduk öğrenmiş olduk ne kadar enayi olduğumuzuuu:confused: Öyle 2 senede hiç bir yerde emekllilik yokmuş! Bu kadar maaş da yokmuşşş:confused:
AZZZiZ NNNESİN haklımı acaba :confused:

Üst Alt