Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvuruda bulundum. Raporumun kabul edilme olasılığı nedir?

hasci

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba 26.02.2010 da özürlü sağlık raporu aldım oran %60 yeni işe başladım ve vergi indirim için vergi dairesine başvuruda bulundum raporumun;
kas isklet sistemi : ortapedi 24.02.2010/621 ve açıklaması
Fizik :24.02.2010/2235 ve açıklaması
teşhis bölümünde s82.2 tibia şaft kırığı,
süresi : sürekli ,
kişisel muracat: evet ,
raporun arka kısmında 2022 sayılı kanundan yararlanabilir diye yazıyor.
bu rapaorum acaba kabul edilirmi yoksa tekrar sevkle rapor almam istenir mi?
not: aldığım hastane hakem hastane listesinde mevcut

konuyla ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim....

öncelikle kolay gelsin.aynı tarihlerde bende göz ve tansiyondan toplam %79 rapor aldım.2011 ocak ayında defterdarlıga müracat ettim.önce raporu almak istemediler fakat zor da olsa verdin.1 ay sonra eksik evrak gerekçesi ile aynı hastaneye sevkimi yaptılar.1.5 ay sonra sonucu ögrene bildim aynı hastane.sadece gözlerimden %77 vermişti ikinci gidişimde %27 olarak cevabı defterdarlıga göndermiş.aldıgım hastane hakem hastane raporun arkasında 2002 den yararlana bilir ve vergi indiriminde kullanılabilir ibareleride vardı sonuç tolamda %34 verdiler.şunu söylemek isterim burda ugraştırıyorla inşallah istedigin gibi gelişr fakat adamlar 2011 tarihli raporda ısrarlılar.kolay gelsin

büyük ihtimalle sizi tekrar rapor almanız için hastaneye sevk eder defterdarlık...

hayırlısı inş. ümidim kabul edilmesi

Şans... Kabul etme olasılıkları bence daha çok.

bnm raporum 2008 tarihli 100 de 40 tip bir diyabetten 2 ay önce aynı raporla bas wurdum wergi indirimine kabul ettilerr ama yine 100 de 40 werdiler

Hakem Hastane

Arkadaşlar ben yaklaşık 2 yıl önce sağlık bakanlığının verdiği listede ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU VERMEYE YETKİLİ SAĞLIK KURULUŞLARI listesinde olan bir hastastaneden ` oranında rapor aldım bu raporla 2 ay önce vergi dairesine başvuruda bulundum beni oradan aradılar ve hastaneye sevk edeceklerini söylüyorlar. benim merak ettiğim, sitede 2 grup liste var biri ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU VERMEYE YETKİLİ SAĞLIK KURULUŞLARI diğeri ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKEM HASTANE LİSTESİ acaba şimdi beni bu hakem hastane gurubundaki bir hastaneye mi yolluyacaklar yoksa ben önceden aldığım hastaneye gidebilirmiyim...

Genelde ikinci raporları üniversite ve araştırma hastanelerinden istiyorlar amaç bence bu hastanede torpil veya tanıdık varsa diğer hastaneden nasıl sonuç alacağımız şeklinde benimde başıma geldi ikinci hastaneden de aynı raporu almanız durumunda zaten onaylıyorlar çoğunlukla bizim açımızdan biraz daha zaman kaybı

hastane randevu tarihi

merhaba arkadaşlar,

ankara raporumu vergi dairesine yollamış beni hastaneye sevk ettiler bende hastane gittim evraklarımla bana aralık 15 te şu numarayı ara sana uygun tarihe randevu vereceğiz diyorlar böyle bişey olurmu ya 5 ay var birde ozamndan sonra ne zamana verecekleri mechul ne ben vergi dairesini arasam başka hastaneye sevkimi istesemmi yoksa başka türlü ne yapmam gerek tavsiyelerinizi beliyorum..

Hay maşallah !

5 ay sonra ara diyorlarsa uygun tarih Allah bilir 5 yıl sonra olur :)

yeniden rapor alsam sanırım daha hızlı sonuçlanır..

Bence defterdarlığa gidip durumu anlatın ve başka bir hastaneye sevk isteyin.

Ya da, başvurunuzu iptal ettirin, 5-6 ay sonra yeniden yeni bir rapor alarak vergi indirimi için başvuru yapın...

Aşağıda belirtilen 18. maddeye göre eski raporların vergi indirimi için kabul edilmesi gerekmiyormu yoksa ben kendime göremi yorumluyorum arkadaşlar konu hakkında yeni rapor talabine itiraz eden varmı ? varsa alınan sonuç hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜMÇeşitli ve Son Hükümler
Atıflar
MADDE 17 – (1) 16/7/2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik ile 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine yapılan atıflar bu Yönetmelik hükümlerine yapılmış sayılır.
Kazanılmış haklar
MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.
Yürürlükten kaldırılan hükümler
MADDE 19 – (1) 16/7/2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.
Yürürlük
MADDE 20 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 21– (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Özürlüler İdaresi Başkanlığının bağlı bulunduğu Bakan ile Sağlık Bakanı yürütür.

Kabul edilmez... Ne yaparsan yap ne Maliye ne SGK eski raporları kabul eder.

Üst Alt