Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvurup rapor oranının düşük verilmesi..?

İBRAHİM_68

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1993 yılında geçirmiş olduğum trafik kazası sonucu sol ayağımı diz altından kaybettim.
Daha önceki aldığım raporlarda ( 2002 yılında Aksaray Devlet Hastanesi bu raporlar 2022’den yararlanmak ve Başbakanlık Özürlü Kimlik Kart içindi. Bu karttaki oranımda % 45. )
1997 yılında sigorta başlangıcım var ama vergi iadesinden yararlanmadım.
2007 yılında Şişli Etfal Hastanesinden Büyük Mükellefler Vergi Dairesi aracılığı ile vergi indiriminde yararlanmak üzere sağlık kurulu raporu aldım. Verilen özürlülük oranı % 34 . 22/03/2010 tarihinde tekrar aynı hastaneye sağlık kurulu raporu için başvurdum sonuç aynı.

Sizlerden ricam ben ve benim gibi olanların bu konuda yapması gereken nedir. Rapora itiraz edebilir miyiz ve yasal haklarımız var mıdır.

Konuyla ilgili yardımlarınızı rica ederim.

Böyle bir site kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkürler.

İbrahim EŞMEKAYA

cevabınız için teşekkürler.
yapılabileceğimiz herhangi bir işlem bulunmamaktamıdır.daha önceden yararlanmış olduğumuz haklarımızdan yaralandığımız için şuçmu işlemekdeyim. özürlü kimlik kartıyla tren bileti almak,iett'nin beyaz kartında yaralanmak gibi. o zaman ben ve benim gibi durumda olanlar, özürlü olarak kabul edilmiyor anlamınamı gelmektedir.

itiraz edip peşinde koşturabilirsiniz tabi bu sizi yormazsa,sonuç mu Allah kerim.
keşke 1997 yıllarında vergi indirimine başvurmuş olsaydınız o zaman o hakkınızı kullanbilirsiniz.
aynı şekilde bende trafik kazası sonucu sol dizaltımı kaybettim ve o zaman babamın uyarısıyla maliyeye bildirmiştim ve o zaman raporum %40 idi şimdi ise % 34 olmuş.

Ancak sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri bir oran verilmesi gerekirken bu oranın verilmemesi halinde itiraz etmek gerek. Sakatlık oranı cetveli tek geçerli kriter zira.
Eğer sizin durumunuz bu cetvele göre %40 ve üzerinde rapor almayı sağlamıyorsa, itiraz etmenizin bir anlamı yok maalesef.
Keşke bu yeni cetvel yayınlanmadan önce vergi indirim hakkı elde etmiş olsaydınız. Kötü şans...

Cetvelden önce vergi indiriminden yararlananların almış oldukları raporlar, emekli olmak için geçerli midir.
şayet bu raporlarla emeklilik hakına sahip olan ve emekli olmuş özürlüler şuan geçerli olanla cetvelle ölçülmüş olsa sakatlık oranları çok düşük çıkacaktı.
bu konuda yasal bir yol açık değil midir.

1995 yılında Aksaray Devlet Hastanesi'nden İş ve İşçi Bulma Kurumu'na verilmek üzere almış olduğum Sağlık Kurulu raporumun oranı %50, süresi ise SÜREKLİ, yine 2002 yılında aynı hastaneden özürlü kimlik kartı ve 2022 sakatlık maaşı için almış olduğum sağlık kurulu raporu -Sürekli ve oranı % 45'tir. Verilen her iki raporunda asılları ilgili resmi kurumlara verilmiş olup bende mevcut değildir. Bu raporların asıllarına ulaşıp tekrar vergi indirimi için, vergi dairesine vermiş olsam sonuç ne olur. Kabul edilir mi ?

Bülent Bey

ilk almış olduğum raporun aslına ulaştım. bu raporla yapılabilecek 10.04.2010 tarihindede bahsetmiş olduğum herhangi işlem varmıdır.

Eski tarihli rapor ile bugün bir işlem gerçekleştirebilmeniz maalesef mümkün değil.

Üst Alt