Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvurursam ve rapora beklenmeyen ifadeler yazılırsa...?

Konular
55
Reaksiyonlar
14
merhaba,

öğretmenim.adaylığım kalkarsa vergi indirimi için başvuru yapmayı planlıyorum. peki başvurdum ,sistem de beni bir hastaneye yönlendirdi diyelim ama hastane rapora mesela açıklama kısmına öğretmenlik mesleğinde sorun çıkaracak bir ibare koyarsa yada buna benzer /çağrışım yapan bir ibare yazarlarsa,

bu durumda problem çıkar mı?

kar&yağmur

Merhaba,öncelikle engelli sağlık kurulu raporu(hastaneden alınan rapor) almanız gerekiyor.Bu raporu aldıktan sonra kurumunuz vergi dairesi engellilik servisine engelli sağlık kurulu raporu ve sizin çalıştığınız gösterir belge ile başvuru yapıyarak Engelli Vergi İndirimi belgesi (Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulu-Ankara tarafından incelenerek onaylanan belge veya rapor)alıyor.

Sizin ilk aldığını engelli sağlık kurulu raporuna(hastaneden alınan rapor) yazılacak herşey önemlidir.Bu rapor asli olan ve doktorlarla muhatap olduğunuz kısımdır.Burada çalışmayacağınız bir yer veya durumu belirtirseniz ve hastane sağlık kurulu bunu uygun görüp onaylarsa rapora yazılıyor.

Örneğin ortopedik bir probleminiz var ve sağlık kuruluda bu durumu uygun gördü ise rapora"Ayakta Yapılan İşlerde Çalışamaz" yazabilir veya KKB probleminiz var ise ve sağlık kurulu bu durumu uygun görürse ise rapora" İşitme ile Gerçekleştirilen İşlerde Çalışamaz" yazabilir.

Bu durumlardan hangisi yaptığınız mesleği etkiliyor yani yapmanızı zorlaştırıyor veya imkansız kılıyor ise o işte çalışma şansınız kalmaz.

Böyle bir durumda size hangi işleri yapıp yapamayacağınız konusu sağlık kurulu heyetine belirtirseniz çok özel bir durumunuz yok ise bu tip bir metni engelli sağlık kurulu raporuna eklemezler.Sıkıntı ortadan kalkmış olur.

Bu durumun çok farklı versiyonları mevcuttur." Ağır ve Dikkat gerektiren işlerde veya Görme işlevi ile yapılan işlerde çalışamaz gibi"

Saygılar.

merhaba,

öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkürler. Metni dikkatle okudunuz mu yada gözden mi kaçırdınız veya başka bir şey mi emin değilim.
Ama ben zaten öğretmenlik yapıyorum şuan mebde. atandım yani. hatta yeni atandım sayılır 11 ay felan oldu.

eğer doğru anladınız ve benim anladığım kısım dada sorun yoksa sizin dediğiniz şu anlama (da) geliyor:

eğer bu vergi indirimi için başvuracağım rapora doktorlar öğretmenlik yapmaya engel teşkil edecek yada böyle bir şeyi çağrıştıracak birşey yazarlarsa beni öğretmenlikten alıkoyabilecekler, doğru mu. yani ilginç çünkü öğretmenlik yapabilir raporunu ben zaten yeni aldım sayılır. işte atanmadan 1 ay bilemedin 3 ay önce almıştım.

yani ne bileyim sonuçta herşey ihtimal dahilinde , hiç rapor için emekliliğe kadar başvuru yapmasam sanırım daha iy.
neticede beni hiç tanımayan bir doktora denk gelme ihtimalim yüksek.

Engelli kadrosu ile mi atandınız?
Sözleşmelimisiniz?
Rahatsızlığınız?

kar&yağmur

Merhaba,sizi yanlış bir fikre yönlendirdiysem üzgünüm.Size rapor sürecinin önemli ayrıntılarını paylaşarak kendiniz adına doğru veya önemli bilgileri alabileceğinizi düşünüşerek ilgili metni yazmıştım.Yazını okudum ve aklınızdaki soruları yanıtlamak adına bildiklerimi yazdım.

Engelli sağlık kurulu raporu sürecinin son kısmında heyet karşısına çıkacak ve bu sırada yukarıda yazdığım çalışamaz kararları ile ilgili sizinle konuşulacaktır.Sizin mesleki durumunuzu ve ihtiyaçlarınız belirterek ilgili notların engelli sağlık kurulu raporuna yazılmamasını söyleyebileceksiniz.

Neden bu durumu belirtiyorum çünkü; sahip olduğunuz rahatsızlıklarınızı durumunu bilmiyorum ve tümevarım yoluna gitmek zorunda kalıyorum.Sizin işe başlamadan önce aldığınız rapor tabi ki önemli ve aslında sizin bu işe engel teşkil edecek bir rahatsızlığınız olmadığına işarettir.Ancak daha öncede belirttiğim gibi engel durumunuzda farklı bir nokta var ise kontrolün sizde olmasını sağlamak adına paylaşımda bulundum.

Şahsım adıma yaşadığım deneyimimi paylaşmak gerekirse; kanser (evre 3) ve zatürre teşhisi konulduğu, ameliyat olduğum aydan yaklaşık 3 ay önce orta(tehlikeli işler) statüde bulunan iş sektöründe çalışabilmek için işe giriş raporu talebi nedeni ile başvuruda bulunduğun özel hastane bana çalışabilir raporu(göz,kbb,göğüs poliklinik muayeneleri , işitme ve kan testleri yapıldı) vermişti.Rahatsızlıklarım bahsettiğim işe başladıktan 1,5 ay sonra ağırlaştı ve hastaneye kaldırıldım.Bu olayların sonucunda süresiz engelli sağlık kurulu raporuna sahip oldum.Engelli sağlık kurulu raporu ile iş hayatıma rahatsızlıklarım ve süreçlerine bağlı bazı sınırlamalar gelmiş oldu.

Ülkemizde bazı konular ne yazık ki sağlıklı ve sıhhatli ilerleyemediği için bu durumu bilmenizde fayda olduğunu düşünüyorum.Asıl önemli olan kendiniz ile ilgili doğru bilgileri yalnız sizin biliyor olmanızdır.

Engelli sağlık kurulu raporu konusu tarafınıza ait bir karar olmakla birlikte naçizane görüşüm doğru süreç yönetimi ile dileklerinizle uyumlu sonuçlar alabilmeniz muhtemeldir.

İnşAllah sizi yormadan paylaşmak istediğim önemli noktaları tarafınıza aktarmayı başarabilmişimdir.

Saygılar.

Son düzenleme:
Engelli kadrosu ile mi atandınız?

evet engelli kadrosu ile atandım.

Bilgi Hazinedir
merhaba sarfettiğiniz efor için sizi takdir ediyorum.
umarım benim yüzümden kendinize kötü davranmadınız. sadece zaten ekpss ile atandım onu söylemeye çalışmıştım.
Ama şurası bence doğru, doktorlar bazen yanlış kararlar alabilirler.
bu duruma düşmemek için ben vergi indirimi için başvurmayı dşünmüyorum.

tekrardan teşekkür ederim.
iyi ve sağlıklı günler diliyorum

kar&yağmur

Rica ederim.

Benim hayat görüşümde her insan bir başka insandan bilgi yani en değerli hazineyi kazanır.Bunu fark ederek zenginleşmek, inanın benim adıma çok güzel bir bütünleşmedir.

Her varlık kim olduğu, ne olduğu yada nasıl olduğu değil bu cihanda bir canlı olduğu için saygıyı hak eder.Sizin sayenizde hayatı kendi renkleri ile resmeden bir hazine sahibi ile tanıştım.Bu konuda asıl ben teşekkür ederim.

Umarım her şey gönlünüzce olur.

Sevgi,sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.

Saygılar.

Üst Alt