Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için ben başvurmadım, sanırım muhasebe başvurmuş..?

moustapha

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
1983 doğumluyum. doğuştan gözlerimdeki rahatsızlık nedeniyle engelliyim. ama bana pek fazla rahatsızlık vermediği için yada bu şekilde yaşamaya alıştığım için hiç rapor almadım.
ilk engelli raporumu 2003 tarihinde askerkiğe uygun görülmediğim muaf olduğum için çevremdeki bazı kişilerce yönlendirilerek işkur a vemek amacıyla aldım. rapor oranı %60 idi. daha sonra kimlik kartı çıkarmak için aldığım rapor %70 idi.
bir kaç sigortalı işte normal statüde çalıştım. bu arada ilk işe başlangıcımda 01/04/2003 tür . şu anda özel bir sektörde görev yapmaktayım. vergi muafiyeti için aldığım rapor ise %40 oranındadır. yanlız ben yazışma filan yapmadım. muhtemelen muhasebe yapmıştır sanırım.
sizlerden ricam benim ne zaman emekli olabileceğim konusunda aydınlatmanız ve bundan sonra emekli olmak için ekstradan bişiy yapmam gerekecek mi? gerçi daha çok erken sayılır ama şimdiden bilgililenmemin iyi olduğunu düşünüyorum
teşekkür ederim.

vergi indiriminden faydalandığınıza göre emekliliği beklemek gerek 20 yılda emekli olacaksınız. 2023 yılında emeklisiniz.

Bu arada raporunuzdan şüpheleniyorsanız düşük verildiğini düşünüyorsanız yeniden defterdarlığa başvurabilirsiniz. Sonuç pek değişmeyecek: sadece emekliliğiniz belki erkene alınacak. 20 yıl yerine 18 yıl yada 15 yıl gibii.

Vergi indirimi için sen defterdarlığa başvurmadıysan, büyük ihtimalle vergi indirim hakkı almamışsındır. İşyerin raporuna istinaden uyguluyordur...
Defterdarlığa gidip sor bence: vergi indirim hakkım var mı yok mu?
Yoksa, almak için başvur. Seni hastaneye sevk edecekler vs.vs.

Erken emekli olabilmek için öncelikle vergi indirim hakkını elde etmen gerek. Eğer %40-60 arasında oranla vergi indirimi alırsan, 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 gün pirimle emekli olabileceksin.

moustapha,
vergi indirim belgesiyle rapordaki özürlülük oranını karıştırmayalım. Vergi indiriminde deftardarlık çalıştığın işyerinin vergi dairesine "şu vatandaşa şu derecede vergi indirimi uygulanır" mealinde belge verir ve ilgili kişiyi ayrıca bilgilendirir. Oturan Boğa'nın dediği gibi işyerin raporuna istinaden indirim uyguluyorsa -ki uygulayamaz- ceza yer ve indirim konusu yaptıkları vergiyi gecikme zammıyla birlikte geri ödemek zorundadır. Çalıştığın işyerinin bağlı olduğu vergi dairesine bir dilekçeyle durumu sorup öğrenebilirsin. Senin için en iyi yol, vergi indirimin yoksa müracaat et ve vergi indiriminden yararlanarak erken emekli ol.

Vergi indiriminden faydalanabilmen için,diğer belgelerin yanında mutlaka imzalı dilekçen olması gerekmektedir.Muhasabe senin adına başvuruda bulunamaz.Bu konuyu mutlaka muhasebenle görüş.

Üst Alt