Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için bireysel başvuru yapmam soruna yol açar mı?

Eluş23

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Eluş23
Eluş23
İyi günler beni şu konularda bilgilenditebilirmisiniz. İşitme problemim var cihaz almak için işitme testi yaptırdım ve bu testi sitemizde bilgisi olan arkadaşlarla paylaştım. Bu teste göre % 40 rapor alabiliyorum. Ben çalışıyorum ve vergi indiriminden faydalanmak istiyorum.Vergi dairesinden sevkli gidebilmek için iş yerimden hizmet belgesi almalıymışım burda okuduklarımdan bunu anlıyorum. Ancak özürlü raporunu kesin alıp alamayacağımdam şüpheliyim. Biraz doktorların insafınada kalmış ve özürlü raporunu almadan iş yerime bilgi vermek istemiyorum. Yani özürlü raporum elimde olsun sonra iş yerimden yazı alıp vergi dairesine başvurayım istiyorum. Böyle yapabiliyormuyum.Yani rapor vermeye yetkili her hangi bir devlet hastanesinden rapor alsam iş yerimin bağlı bulunduğu vergi dairesinin bunu kabul etmeme durumu varmı. Bizim sevk ettiğimiz hastaneler dışındaki hastaneden rapor almışsınız derlermi. Birde hastaneye bireysel başvuru yapacağım için dilekçede vergi indirimini işaretleyemeyecekmiyim.İşaretlemessem vergi indirimi için vergi dairesine müracaat ettiğimde bu raporla vergi indirimi alamazsın derlermi. Lütfen bana bu konularda bilgi paylaşımında bulunabilirmisiniz. Şimdiden teşekkür ederim .

Son düzenleme:
şunu acık ve net diyeyim gidip sağlık kurulu raporunuzu birseysel olarak basvuru yapıp alırsınız ama sağlık kurulu raporunuzu aldıkdan sonra vergi indirmini almak isterseniz işyerinizden yazı almanız gerekiyor.

Sonrasında iş yerimden tabiki yazı alacağım. Benim sorum bu değil. İş yerimden vergi dairesinden herhangi bir yazı almadan hastaneye kendim müracaat edeceğim. Hastanede vergi indirimi alabilir ibaresini işaretlermi. Sonra bireysel aldığım için vergi dairesi raporu kabul edermi. Kurul raporunu vermeye yetkili herhangi bir devlet hastanesinden rapor alsam olurmu.

Kardesim bende bireysel aldim vergi dairedi herturlu kabuleder sen vergi indirimi kutucugunu isaretle problem olmaz yeterki %40ve uzeri alrahat ol

Eluş23

İşyerinden yazı almadan gidersen Heyete girecen hastanaye 300 TL vereceksin daha fazla da olabilir.raporu alırsın sonra kuruma verirsin kurumdan vergi indirimi talebinde bulunursun.kurum seni vergi dairesine yönlendirir.Vergi dairesi ankara merkeze ankara merkez inceler kodlamalar düzgün belirtilmişmi açık ve net mi eğer değilse tekrar hastaneye hakem heyet hastanesine gönderirler sonra başvuru yaparsın daha sonra bu sonuç hastane tarafından ankaraya ordan da sonuç ne olursa odur değişmez ( çok zor değişir )

Kurumdan yazı ile gidersen daha iyi olur Tavsiyem budur

bende bireysel olarak hastaneye basvuru yapıp 2 yıllık sağlık kurulu raporum aldım.sağlık kurulu raporumda vergi indirmi işaretli olmadığı halde işyerinden bu işte calıştığıma dahil yazı alıp vergi dairesine verdim daha sonra ankara sağlık kurulu gönderildi ankara sağlık kuruluda vergi indirimimide süresiz verdi yani ömür boyu verdi.anlayacagın sen %40 oranı ve üstünde bir rapor all gerisi gelir.

ayrıca ben devlet hastanesinde yaptırdım para flan vermedim.

tarum 41

Çok teşekkür ederim . Hastaneye giderken kimlik ve fotoğraf dışında bir şeye ihtiyaç yok değilmi.

Bedriatak

Yakın zamandamı aldınız

Birde hastaneden raporu alırken ne diyerek aldınız özürlü kimliğimi alıcam dediniz mesela

1 sene bile olmadı yok oyle bişey demedim sadece sıraya girip engelli raporu almak istediğimi söyledim randevu verdiler randevu verdikleri tarihde gittim tek tek doktorlara gözüktüm raporum %54 cıktı ama balthazar hesaplaması yaparak %48 olarak 2 yıllık engelli raporum cıktı oyle vergi indirimi flan işaretlenmemişti.işaretlenmese bile vergi indirmi basuvuru yaparken sıkıntı olmuyor içiniz rahat olsun.

Çok teşekkür ederim . Bende randevu aşamasındayım ama en erken Şubata veriyorlar gün. Yeni yıldan sonra hayırlısı inşallah

işllah alırsınız yeterki %40 ve üzerinde rapor alın.ayrıca zamanında corumda okudum corum meslek yüksekokulunda corumu cok iyi bilirim güzel ve temiz bir şehir

bireysel olarak rapor alıp sonradan vergi indirimi için kendin başvurabilirsin. ÖTV için rapor almayacaksan ücret ödemezsin.

Bir şey daha soracağım. Ben İstanbul Haseki Araştırmadan almayı düşünüyorum raporu çünkü araştırdım en yakın tarihe orası veriyor randevuyu.Bunun bir sakıncası olurmu

Rahatsızlığım işitme kaybı bu arada.

hiç bir sıkıntı olmaz nerden daha erken alabiliyorsanız ordan alın ona bakarsanız ben istanbul dan rapor aldım ama işyerimin ana firması ankaradaydı vergi indirmimi izmirdeki işyerimde yaptı yani anlyacagınız bir problem cıkmaz

Ben bir şey daha sormak istiyorum biraz önce internet üzerinden randevu aldım. Randevu alırken mutlaka birini seçmek zorundaydım. Seçenekler arasında engelli kimlik kartı, 2022, evde bakım, gurup bireysel, ötv \ vergi indirimi vardı. Ben ötv / vergi indirimini seçtim acaba doğrumu yaptım.

Ya ben az önce randevu aldım. Seçenekler arasında engelli kartı, gurup bireysel, 2022, evde bakım maaşı, emeklilik, ötv / vergi indirimi vardı ve ben ötv/ vergi indirimini seçtim doğrumu yaptım acaba

--- elus23
ben 1 hafta önce sağlık raporu aldım özür durumunu gösterir rapor aldım (müracaatı öyle yaptım)
---şahıs müracaatını vergi indirimi diye olmuyormuş, özür durumumu gösterir rapor diye müracaat ediyormuşsun (hiç bir farkı yok ama)
--hastaneden aldığım raporu ileride lazım olur diye 5 nüsha çoğalttım ( başhekim imzasıyla)
--iş yerinde çalıştığına dair yazı
----kimlik fotokopisi
---- ilgili formu doldurduktan sonra verdim.
devlet hastanesineden hiç bir ücret almadılar ama heyet doktorlarını gezerken hepsi için barkot çıkartıldı ileride ilaç alırken ücret çıkarmı bilmem ama hastaneden hiç bir ücret alınmadı kolay gelsin sizede

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bende bireysel engelli raporu aldım
Oranı 70 ve sürekli. Vergi dairesine başvuru yapacağım . Kabul edermi raporumu. Raporumda Alia nedeninde vergi indirimide yazıyor.

Üst Alt