Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için bireysel olarak başvuru yapabilir miyim?

ALİRİZA1

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 1.5 yıldır işsizim ve önceki denemelerimde rapor oranımı ankara düşürmüştü.Şimdi tekrar denemek istiyorum ama sigortam yok.Bu durumda bireysel başvuru yapabilirmiyim hastaneye maliyeden sevk almadan yoksa illa ssk lı olarak çalışmam gerekiyormu?bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum teşekkürler.

şahsi tavsiyem sigortalı gözükme şansınız varsa maliye sevkiyle hastaneye gidip raporunuzu ilettirmeniz...ama öncesinde durumunuzun %40 ve üzeri olduğundan emin olun !

ali fikri kardeş teşekkür ederim öncelikle cvp yazdıgın için,ben polio sekeli olup vergi indirimi alamayanlardanım,uzun yürüme cihazını yaptırdım belki oranımın yükselir diye iyiki yaptırmışım rahatladım 9 cm kısa ve güçsüz inşallar %40 üstü alabilirim ankaranın düşürme olasılıgınıda düşünürsek %40 ve üstü almam gerek.bireysel başru ile işveren sevki ile almanın nasıl bi farkı var ben onu merak ettim.

çok geçmiş olsun, sadece usulüne uygun olsun diye söylemiştim...

Ben de Sigortasız olarak Ankara Atatürk Hastanesine gittim kurula başvurdum eğer engel oranı çıkmaz ise sizden rapor ücretini istiyorlar aksi taktirde ücret talep etmiyorlar bence bir hastaneyle görüşün öncelikle.

Arkadaşlar c.tesi günü ali tezel vergi indirimi için önce ssk lı olmak gerekiyor dedi.bende maliyeye gidip sordum işsizsen direk hastaneye müracaat edebilirsin dedi.hangisi ni önerirsiniz? sizce biyerde çalışıyor gibimi işlemlere başlayayım yoksa direk hastaneyemi gideyim.bu konuda bilgisi olan arkadaşlar dan ricam.teşekkürler

Kaymakamlıktan gelir testi yapılsa gss kapsamıyla şahsen başvurulsa olmazmı.sonra bir işe girilip vergi indirimi için başvurulamazmı.

Engeli raporu için şahsi baş vurarak ta rapor ala bilirsiniz almış olduğunuz şahsi raporlarda vergi indirimi için geçerli olur fakat vergi indirimina bas vururken sgkli olmanız şart SGK yoksa vergi indirimine başvurunuzu kabul etmez defterdarlık

Rapor için ileri tetkik yapılacaksa aletlere girilecekse Tomografi ,ultrason,emg vs.. Bunların Parasını istemesinler sonra ?

Bu ne şimdi kısaca emeklilik için vergi indirim belgesi almak için maliyeden illa sevkmi almak gerekiyor sevk almadan laylaylom gidip rapor alıp maliyeye veremiyoruz diyorsunuz.maliyedeki memura dedim ki işsizim vergi indirimi almam gerek nasıl yaparım.git hastaneye raporunu al gel dedi.

Tamam işte şahsende başvurabilirsiniz raporu aldınız %40 ve üzeri hastane ile iş bitti ..sona bir işe girip vergi dairesine gidilecek SSK lı olarak ,,

Buraya kadar tamam ... Şimdi benim sorduğum hiç bir Sağlık şemsiyesinin Altın'da değilsen (SSK BAĞ-KUR vs)gss için kaymakamlığa mı başvuralım.çünkü tıbbı aletlere girilecekse parayı kim verecek eğer rapor ORANI düşük çıkarsa..

Evt arkadaşlar ant.atatürk hastnesine gittim ssk sız oldugum için bireysel başvuru önceden alınmış sürekli raporlarım yüzünden kabul edilmedi.v.dairesi sevkiyle tekrar yapabilirmişim.yeni düzenleme felan diyor neyse şimdi v.dairesi sevkiyle gidip %40 altı oran çıkarsa ilerde sen önceden müracat etmişsin alamazsın derlermi ?bu şansım ölecekmi artık yeni düzenlemede bilgisi olanlar yazarsa sevinirim teşekkürler

ALİRİZA bahsettiğiniz raporun tarihi nedir? Elinizde nüsha da mı yok? O hastaneye gidip "aslı gibidir" nüshası talep ettiğinizde bunu vermediler mi?

Rapor çıkmazsa kurul ücreti alınıyor diye biliyorum.

2010 yılında alındı %18 bi halta yaramıyorki 40 almak için müracaat edecektim rapor elimde artık ssk başlatmaktan başka carem yok sanırım.

Üst Alt