Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için düzeltme beyannamesi..?

mehmet alturan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 26.09.1985 dogumluyum, %40 diz altı amputasyon kullanıyorum. 14.04.2008 tarihinde bir bankada işe başladım, vergi indiriminden ve malulen emekli olabilmek için almış oldugum vergi indirim yazımı vergi dairesine verdim. fakat benden hala vergi kesiliyor geçmişe yönelik hatta şu güne kadar olan vergi kesintisini iade alabilmek için düzeltme beyannamesi yapılması gerktigini söyledi
bunu kim yapacak ve %15 vergi indirimi kapsamında olupta kaç yol da emekli olabilirz?

bilgisi olan varmı

Geçmişe dönük vergi iadesini almak bir sürü işlem gerektirmektedir.Düzeltme beyannamelerini bankanın muhasebe servisi hazırlayıp vermesi gerekmektedir.Bu da 9 aylık beyannamenın tekrar düzenlenip verilmesi demektir.Eğer uğraşmak istemiyorsanız vergi dairesine bir dilekçe vererek geçmişe dönük vergi iadesini almak istemiyorum diye dilekçe vermelisiniz.Bankada bu düzeltmelerden kurtulur.Fakat sizinde 9 aylık maddi bir kaybınız olacaktır.Tahminen 300-500 ytl arası.Bu parayı alıyım derseniz en az 6 ay yazışmalar,bürokrasi sizi sıkıntıya sokar.

İlk işe giriş tarihiniz 14.04.2008 ise %40 vergi indiriminide aldığınıza göre 20 yıl sigortalılık süresi ve 4000 gün prim şartını yerine getirdiğiniz takdirde erken emekli olursunuz.

Üst Alt