Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için edevletten başvuru yaptım ancak vergi dairesinden çağırdılar!?

eser37

Üye
Konular
63
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar çalıştığım yerden vergi indirimi için yazı aldım e-devlet üzerinden başvurdum raporun raporunuz da beraber 15 gün içinde gelin diyor al yazı yazdı bilgisayar ekranında Şimdi benim ne yapmam lazım Raporum ile beraber vergi dairesine mi gideyim ne yapayım e-devlet üzerinden vergi indirimine başvuran var mı süreç nasıl işliyor Siz neler yaptınız Lütfen beni bilgilendirir misiniz Teşekkürler

Evet raporla beraber gideceksiniz. Orda halledecekler zaten. Onlarda Ankara'ya gönderiyor. Benim yaptığımı anlatayım size. İş yerimden yazıyı aldım, iş yerimin bağlı olduğu Şişli Büyük Mükellefler vergi dairesine gittim. Raporun aslı gibidiri ve fotoğraf ile. Sonrasında onlar halledip Ankara'ya gönderdi. Sonuçlanınca da iş yerinize mail gönderiyorlar Vergi indirimi başlamış oluyor.

eser37
E-rapor ile daireye gitmeden başvuru sistemi gelmedikten sonra e-devletten başvurmanın bir anlamı yok, raporu elden vereceksiniz mecbur.

Arkadaşlar vergi dairesine gittim raporumu teslim ettim 3 ay içinde belli olacakmış vergi indirimi %90 raporla başvurdum 3600 gün primim var ama raporu maliye vergi indirimi için düşünüyorlarmış raporu düşünürlerse Örneğin maliye raporumu yüzde yetmişe düşürürse 3600 günüm emekli olmam için yeterli olur mu yoksa Raporum düştüğü için emeklilik Primimi etkiler mi

Son düzenleme:
eser37
İlk sigorta başlangıç tarihinize göre değişir bu, tarihi yazarsanız net cevap alırsınız.

Sigorta başlangıcım 26 Nisan 2008 ... pirim 3.638 Şu an çalışmaya devam ediyorum Sigortam aktif ama her an çıkabilirim O yüzden vergi indirimi alayım dedim ileride emekli olmam için bir kere vergi indirimi aldığım zaman emekli olurken de almaya gerek yok değil mi

eser37

İlk sigortalılık 1 ekim 2008'den önce idiyse ve emeklilik 4a statüsünde olacaksa, bugünden alınan -süre kısıtlaması olmayan- vergi indirim hakkı emekliliği de garantiler. Emeklilik zamanı yeniden rapor ya da vergi indirimi istenmez.
Yalnız, her ne sebeple olursa olsun, vergi indirimine temel olan raporun tarihinden sonra düşük oranlı başka bir rapor alınırsa, bu durumda emeklilik zamanı geldiğinde sgk bu rapora istinaden yeniden rapor ya da kontrol muayenesi isteyebilir. Yani düşük oranlı yeni rapor emeklilik açısından büyük risktir.

1 ekim 2008 öncesi sgk girişim var.
4/c de görev yapmaktayım. erken emeklilik için vergi indirimi almak gerekli midir?. kesin bir bilgisi olan var mıdır? bu konuda

2008 öncesi sigorta girişi olupta ,4/c den emekli olacak bir kişi vergi indirimi almalı mı?. net bir bilgisi olan varmı

Üst Alt