Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi İndirimi için elimdeki raporla başvurmam soruna yol açmış olabilir mi?

sinem çağrı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba ;

Ben size şunu sormak istiyorum ,İstanbul'da Üniversite Hastahanesinden aldığım %53 engel durumunu gösteren raporum var.Ben bu raporla İstanbul Vatan Caddesi bulunan Vergi Dairesine başvuru yaptım.Sorgulama ekranında 25/10/2018 tarihinde raporum işleme alınmış gözüküyor ancak hala cevap bekleniyor deniyor.
Sorum şu; ben Defterdarlık üzerinden onların tayin ettiği bir hastahaneden mi sağlık raporu almalıydım, bu şekilde yaptığım başvuru geçersiz mi? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba ;

bence sorun olmaz. bende bireysel başvuru ile aldığım raporla müracaat ettim ve onaylandı. 06 eylülde başvurumu yaptım 15 ocak gibi sonuçlandı. yaklaşık 4-4,5 ay sürüyor.

Geçmiş olsun raporunuzun ne durumda olduğunu öğrenmek için Ankara'daki raporu inceleyen kurumla görüşün istanbul da evis ten sorgulama yaptığınızda gözükmüyor genellikle çünkü ya iş yüklerinden yada aymazlıktan gelen evrakı sisteme girmiyorlar o yüzden direk arayın bilgi alın aynı olay başıma geldi rapor gelmiş 1 ay olmuş hala sisteme girmemişler

sinem çağrı
Bireysel başvuru ile alınan engelli sağlık kurulu raporları vergi indirimi için geçerlidir.
Vergi indirimi başvurularının sonuçlanması biraz uzun sürüyor sadece.

sinem çağrı
Burada size rastlamışken özel mesaj ile sorduğunuz soruya da buradan cevap vereyim. Zira özel mesajlara dönüş yapmıyorum. Mesaj kutusu doldukça bir çoğunu da hiç okumadan siliyorum. Çünkü özel mesaj ile soru cevap forumun amacına ters düşmektedir. Burada amacımız, tek kişiye verilen cevaptan, aynı durumda olan bir çok kişinin istifade etmesi. Bunu fırsat buldukça açık bir şekilde belirtiyorum ki, özel mesaj olayı minimuma insin.
Sorunuza gelirsek:
Evet, SGDP kapsamında emekli çalışan da vergi indiriminden faydalanır. Yapılması gereken şey normal çalışan ile aynıdır.
Aynı işyerinde devam ediyorsanız zaten vergi indiriminiz de devam edecektir. Ayrıca bir işlem yapmanıza gerek yoktur.
Yok İşyeri değiştirmiş iseniz; işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair bir belge ile vergi indiriminizin kayıtlı bulunduğu vergi dairesine başvuracaksınız. Onlar hazırladıkları yazıyı ya hemen orada size verirler, ya da işverene kendileri tebrik ederler.

Sgk dan alınan emekli olabilir kağıdının son kullanma tarihi varmıdır?

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Smyrnagen..o kağıt ile istediğiniz zaman emekli olabilirsiniz,son tarihi olmaz ki o evrağın çünkü hakkettiğiniz bir eylem...ha siz olmak istemez normal çalışmaya devam edersiniz o ayrı konu,çünkü emekli maaşların durumu malumunuz..

sinem çağrı
Bireysel başvuru ile alınan engelli sağlık kurulu raporları vergi indirimi için geçerlidir.
Vergi indirimi başvurularının sonuçlanması biraz uzun sürüyor sadece.

Ufukalp hocam selam olsun, benim bireysel başvuru ile alınan raporum var ve vergi indiriminde kullanıyorum. Emeklilik şartlarını sağladığımda farklı bir rapor mu almam gerekecek?

hcm
Vergi indiriminde kullanıyorum derken ?
İlk sigorta başlangıç tarihiniz 1 Ekim 2008 tarihinden önce ise,
4A statüsünden emekli olacaksanız
Vergi dairesine başvurarak sürekli vergi indirimi hakkı elde etmişseniz,
Emekli olurken ayrıca rapor almayacaksınız, elinizdeki vergi indirimi belgesi yeterlidir.

Ufukalp evet girişim 1 Ekim 2008 öncesi (Eylül 2008 :) ) , bireysel raporum ile vergi dairesine başvurdum ve vergi (engellilik) indirimi aldım. Vergi indirimi için gelen yazının aslı işyerinde, elimde bulunan ayrıca bir yazı yok.

hcm
O yazıyı işyerinden siz alın lütfen, onlar için fotokopisi yeterli.
Aslında emeklilik başvurusu için de fotokopisinin yeterli olması gerekiyor. Çünkü SGK vergi dairesi il yazışarak vergi indirimini zaten teyit ettiriyor. Ama bazı memurlar Hülya de Aslı gerekiyor diye diretebiliyorlar.
O yüzden o yazının aslını alan ve saklayın.
Emeklilik şartlarınız oluştuğunda ayrıca herhangi bir rapora ihtiyacınız olmayacak.

Ufukalp Muhasebeye sordum e-imzalı gelmiş, benle pdf ini paylaştılar, ıslak imzalı gelen doküman olmadığı için elden veremiyorlar. e-imzalı pdf i geçerlidir zannediyorum. Ne dersiniz?

hcm
Sorun olmaz, şimdilerde hep öyle geliyor zaten.

deathless

Teşekkür ederim. Deathless peki şimdimi emekli olsam yoksa bu düzenlemeleri beklesemmi

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Smyrnagen...onu sizin özel durumunuz belirler,çalışıp çalışamama durumu şu anki memnunluk durumunuz maaş durumunuz vs...yani tamamı ile size kalmış bir durum:)

Üst Alt