Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indirimi için elimdeki raporu kullanamaz mıyım?
vergi indirimi için mal mürlüğü beni sevk etti
gittiğim hastaneye bana verilen özürlü raporunu gösrericem mi
bi de raporda sürekli yazıyo neden bi daha rapor istiyolar anlamadım
Elinizdeki raporu ne zaman almıştınız..
Sevk yolu ile aldıysanız raporunuzu kabul etmek zorun da.....
Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın konuyla ilgili açıklaması şöyledir (bkz)
Özürlü vatandaşlar diğer kuruluşların (Sağlık İl Müdürlüğünce özürlü kimlik kartı almak için veya SSK. tarafından işe girişlerde) sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere [Sakatlık İndirimi için] başvurabileceklerdir.
Yani illa da bir sevk şartı arıyorlar, ama bu sevk edenin Defterdarlık olması şartı yok.
Vergi indirimi için defterdarlığa gittiğinizde elinizdeki raporu gösterip onunla işlem yapılmasını istediniz mi? Elinizdeki raporun alınma tarihi ve nedeni nedir?
Yeni rapor çıkartmak zorunda iseniz, evet, eski rpaoru da yanınızda götürün hastaneye giderken. Yararı olur zararı olmaz.
HAYIR PAZARTESİ.çalıştığım için izinim o güne bi süre sınırı varmı acaba iş kur içinde vergi indirimi içinde raporu aldıktan kaç gün sonra vermem gerekir
Bir süre kısıtlaması yok. Ama çok da uzatmamak lazım
Ayrıca, elinde tek bir rapor varsa, noterde aslı gibidir onaylı bir nüsha daha çıkart bence. Birini işkur'a diğerini defterdarlığa verirsin...
Sayın oturan boğa ben vergi indirimi için gittim başka bi hastaneye sevk ettiler benim oran % 72 idi bu oranın aynısını ordada almam gerekiyo doğrumu.bide oranı düşürme imkanları varmı baya bi korkuyom çünkü okbde iki oran var % 35-veya % 70 böyle bi durumda bendemi itiraz edicem
Vergi indirimi için mal müdürlüğüne gittim memurlar ne yapacağını bilmiyorlar adamlara dilekçe örneklerini siteden çıkartıp verdim çalıştığım yerden bi yazı aldım onuda ekledim götürdüm verdim sevk ettiler ama inşallah yanlış sevk etmemişlerdir nedir bu çektiğimiz arkadaşlar raporda sürekli yazıyo beni tekrar tekrar sevk ediyolar valla anlamadım
Rapor yakın zamanda alınmışsa, üzerinde "sürekli" ibaresi varsa, hele de bir kurum sevki ile alınmışsa, o raporu kabul etmek zorunda defterdarlık. Yeniden hastaneye sevk edemez.
beni iş kur sevk etmişti raporu aldığım tarih 04/11/2009 özürlülük oranı % 72 sürekli vergi indirimi için gittim tekrar beni aynı hastaneye sevk ettiler ne olur yardımcı olun kimse bi şey bilmiyo
ilker abi ozaman ben mal müdürlüğüne gidiyim bütün belgeleri veriyim çünkü raporu alalı daha bir ay olmadı ve benim raporda sürekli ağır özürlü ibaresi var onlar direk gelirler idaresine gönderirler öylemi
abi götürdüm adamlar bana şunu söylüyolar seni biz sevk etmediğimiz için tekrar alacaksın diyolar adamlara aldığım tarihi gösteriyom bizim sevk ettiğimiz tarihten önce olduğu için olmaz diyolar ankarayı aramışlar öyle söylemiş
Sen o yukarıdaki link in çıktısını yanında götür...
Hatta sayfanın linkini yaz orada baksınlar o link maliye bakanlığının sayfasında yayınlanıyor..
Ben Ocak ayında aldım martta vergi ind. için teslim ettim ilk başlarda bana da sorun yaptılar ama saolsun müdür bey kabul etmelerini söyledi ve gittiği gibi onaylandı geldi..
Hatta deki siz bu raporu kabul etmezseniz sizi Ankara'ya şikayet edeceğini belirt bakalım kabul edecekler mi?
anlamıyolar abi yav gelirler idaresi başkanlığını yanında aradım kendisi konuştu memurun ankara sorun yok diyo bunlar anlamıyo illa benim sevkimle aynı raporu bi daha al gel diyorlar kafayı yedirttiler.bende yarın aynı hastaneye gidicem kabul ederlerse yenilettiricem ne vergi indirimiymiş be ömrümüzden ömür götürüyorlar
emr-osman keşke vergi indirimi için başvurunda eski raporunla müracat etseydin.kabul edilmezse işte o zaman yeni rapor için seni sevkederlerdi mutlaka.
ben raporumu 2001-2002 gibi almıştım.iş bulamadım 2005'e kadar.
2005 de o raporu defterdarlığa götürdüm kabul edildi.
tam bilgim yok ama bendeki rapor engelli iş yasasına göre düzenlenmişti.
ilgili yasa maddesi ve yasa numarası üzerinde yazdığından sorun edilmedi.
işkur'da aynı şekilde sorun etmeden kayıt altına almıştı.
tanıdığım bir kaç kişide şöyle bir durum olmuş.
açıklama kısmında ne için alındığı yazmıyorsa defterdarlık'taki memur işlem yapmıyormuş.öyle olunca yeni rapor al gel diyorlarmış.yani sürekli yazması yeterli gelmemiş onlara.ne için alındığı yada engelli iş yasası için alındığı rapor üzerinde yazarsa rahatça her işini görürsün.
engelli iş yasası ile ilgili yazmazsa raporda çok sıkıntı çekebilirsin.
Sayın bülent ve ilker bey ben maliyenin sevk ettiği hastanedende aynı oranda rapor aldım rapor cuma çıkacak oraporu maliyeye götürücemmi elden ankaraya götürsem sıkıntı olurmu.bide diyelimki beni işten çıkardılar o zaman ne olur vergi indirimi geçersizmi olur