Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için engelli raporu nasıl alınır, nereden sevk almalıyım?

Zubeydem

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,
1987de sol gözümü kaybettim
ancak 1994te normal şartlarda çalışmaya başladım ve bu tarihe kadar normal statüde çalışmaktayım.
bu yıl başka sağlık sorunları da yaşamaya başladım. şimdi engelli raporu alarak vergi indirimi ve sonrasında da emekli olabilmek için başvurmak istiyorum.
hali hazırda 19 yıllık sigortalıyım ve de 4000 işgünü primim var.

Cerrahpaşaya rapor için başvurduğumda bunu bireysel yaparsam 200 tl gibi bir ücret ödemem gerektiği söylendi. Hastaneye bireysel mi başvurmak işlemi hızlandırır yoksa önce nereye başvurmalıyım ve sevk almalıyım?

şimdiden çok teşekkürler...

devlet hastanesinden yüzde 40 ın üzerinde rapor almanız geliyor

hastaneye gidip engel raporu almak istediğinizi söyleyin,v indirimi,engelli kartı gibi şıkları işaretle,sonra yönlendirilirsin,parada verilmiyor,

öncelikle calıştıgın yerden calıştıgına dair belge alman gerekiyor sonra bağlı oldugun vergi dairesine baş burman gerekiyor.vergi dairesi seni bir yazı ile tam teşekküllü devlet hastanesine sevk yapıyor sen hastanede heyete giriyorsun.bundan sonraki akış hastane o raporu ANKARAya gönderiyor sana ve iş yerine yazı geliyor vergi indirimini yapmış oluyorsun (eger ankaradan gelen rapor en az %40 olmalı)

Vergi indirimi icin mutlaka vergi dairesinin sevk etmesi mi lazim, rapor aldiktan sonra vergi dairesine basvurma fark eder mi? Islemlerin hizi acisindan fark olur mu?

Dediğiniz gibide olur
Şahsi başvuruyla aldığınız raporu vergi dairesine verebilirsiniz
Raporla beraber,işyerinden çalıştığınıza dair belge,nüsuf cüzdanı ve 1 ad.fotoğraf götürün

Zubeydem yakin zamanda rapor almis biri olarak sana tavsiyem bireysel basvuru yap mesela bakirkoy devlet hastanesine %40 oran cikarsa rapor parasi odemezsin asagida kalanlardan 200 tl aliyorlar kurum sevkiyle basvuru yaparsan eline rapor vermezler kesinlikle bireysel basvuru derim

@earibagi teşekkürler, herhangi bir dezavantaji olmadigini anliyorum bu durumda.
@fidanatilla elimize rapor verilmeyecegi gelmemisti aklimiza tesekkurler.

Üst Alt