Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için eski raporumu göndersem olur mu?

TONKA

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim 2006 yılında aldığım %46 ortopedi raporum vardı , 2017 9 ayında vergi indirimi için vergi dairesine başvuru yaptım ancak yeni rapor almazın gerekiyor dediler tabi uzun bir süreçten sonra 2017 yılında yeni rapor aldım %46 gene ankara ya gitti ve %20 lere düşürmüş ankara
bu aşamada ne yapmam gerekiyor.

şimdi çevap yazısını beklememmi gerekiyor,itiraz için itiraz dilekçesini yazıp direk ptt kendimi vereyim. yoksa gene vergi dairesi aracılığı ilemi olacak bilgisi olan arkadaşım varmı

ayrıca bu itiraz işe yararmı yoksa mahkemeyemi başvurmamı gerek

bugün ankara yı aradım rapor sınucumu öğrendim %20 ye düşürmüşler

anladığım kadarı ile her hangi bir bilgi ve belge eksikliği ile ilgili hastahaneye sevk etmemiş ne yapmam gerekiyor. evrak elime ulaştığında .

TONKA

Evrak elinize ulaştığında kuruma idari başvuru yapıp itiraz edeceksiniz. İtiraz etmeden mahkemeye gidemezsiniz, zira idare mahkemeleri üsülü ilk itirazın idareye yapılacağını söyler. İdare sizi reddettikten sonra tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde dava açma hakkınız bakidir. 60 günü geçerse karar karara itiraz edemezsiniz.

itirazınızı PTT aracılığı ile haber kağıtlı olarak ya da kuruma evrak sayı numarası alarak yapmalısınız...

hozgul
bilgiler için çok teşekürler
bugün yazıyı aldım ancak herhangi bir hastahaneye sevk etmemiş bilgi belge eksikliği dememiş direk direk raporu %40 altına düşürmüş
bugün itiraz yazısını göndereceğim
ancak pek işe yararmı bilmiyorum .itiraz edipde kabul edilen varmı acaba

bu şekilde bir itiraz dilekçesi göndereceğim.
sizce olmuş mu? itiraz bir şeye yarar mı?

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı

Tarih :25/01/2018
Konu :Raporumda gerçekleştirilen oran değişikliğine itirazım

SİİRT VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA
(Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü)

İlgi :16/01/2018 gün ve 42371202-120.08.01(172673)-4634 sayılı yazınız.

08./12./2017 tarihinde vergi indirim belgesi almak için tarafınıza gönderilmiş olan 29/11/2017 tarihli raporumda rapor derecem %46 dır ancak sizin tarafınızdan benim yeni rapor yönetmeliğine göre almış olduğum rapor derecem %18 düşürülerek tarafıma %18 olarak gönderilmiştir. ( Resmi Gazete Tarihi: 16.07.2006 resmi Gazete Sayısı: 26230 yayımlanan özürlülük ölçütü, sınıflandırması ve özürlülere verilecek Sağlık kurulu raporları hakkında yönetmeliğin ekinde yer alan özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları) cetveli ve hesaplama tablosuna göre belirlenen oranlar sabit olup bizzat beni muayene eden doktor tarafından rapora işlenmiştir. İlgili cetvel kabul edilmişken, bizzat konunun uzmanı doktor tarafından muayene gerçekleştirilmek suretiyle rapor tanzim edilmişken engel oranımın beni görmeden ilgili komisyon tarafından söz konusu cetvele rağmen %18 düşürülmesinin yasaya aykırı olduğu kanaatindeyim. Bu nedenle raporumda yapılan oran değişikliğine itiraz eder raporumun değişiklik yapılmaksızın kabul edilmesini arz ederim.

[-] Değerleri ,Hocalarım daha önce Adıyaman Devlet Hastahanesinden aldığım ekdeki %40 lık raporum bilgi belge eksikliğinden dönmüştü, ancak o arada engeliğimden dolayı aileme yakın olayım diye banka atamamı Siirt Şubeye yaptı belge eksikliğini tamamlamak için zamanım olmadı.
Simdi Siirt İlinde ikamet ediyor burda çalışıyorum vergi indirimi almak için ilgili kurumlar üzerinden Siirt Devlet Hastahanesinde yapılan tetkikler ve muayne sonucunda %46 rapor aldım .
Siz raporumu %18 indirdiniz değerli Hocalarım ben YapıKredi Bankası Siirt Şubesinde engelli kadrosuyla çalışıyorum, Bankanın engeli kadrosunda çalışan çok sayıda arkadaşım var benim gibi çoçok felcinden dolayı %40 ve üstü raporu olan tüm arkadaşlarım vergi indiriminden faydalanıyorlar.
Bu nedenle raporumda yapılan oran değişikliğine itiraz eder tekrar değerlendirilmesini raporumun değişiklik yapılmaksızın kabul edilmesini arz ederim.

Not: Bilgi belge eksikliği varsa tekrar hastahaneye sevk edilmesini arz ederim.[/-]

Ekler:
1- 2017 yılı Siirt Devlet Hastahanesi 7141 Numaralı %46 lık sağlık raporum
2- 2016 yılı Adıyaman Devlet Hastahanesi 160001840 %40 sağlık raporum
3- Engelli kimlik kartı
4- Kimlik kartı

TONKA

Dİlekçede %18'e düşürdüğünü yazmışsınız? Merkez sağlık kurulu dediğiniz maliye gelirler idaresi başkanlığı mı?

TONKA

Uslüp olarak doğru ve yerinde olduğunu düşünüyorum. Yazı içinde geçen adlar (idare adları) doğru ise verilebilir...

Mutlaka yazarsınız ama hatırlatmak bakımından:

Ad-Soyad
Adres
TCKN
Telefon
Adres

gibi bilgileri de ekleyin lütfen...

ilgili dilekçemi bugün gönderdim bakalım,
gelen cevabı siznle paylaşacağım.

arkadaşlar merhaba,

ben 2017 nin 11 ayında %46 rapor aldım ancak Ankara %40 altına düşürmüştü bende 25/01/2018 tarihinde itiraz dilekçesi yolladım.

şimdi benim Muş devlet hastahanesinde 2006 yılında aldığım %46 da var bunu vergi dairesi aracılığı ile göndersem olurmu sizce

@alimutlu2308

Merhaba değerli Arkadaşlarım,
Uzun bir aradan sonra tekrar beraberiz.
Geçen zaman zarfında mücadelemi kısaca sizlerle paylaşmak isterim.
Bildiğiniz gibi vergi indirimi için 2017 -11 ayında aldığım raporu Maliye %18 e düşürerek gönderdi.
Bunun üzerine KIZIROĞLU kardeşimizin belirttiği dilekçe ile itiraz ettim.
Ancak yine raporunuz zahten incelenmiş ve %18 e karar verilmiş diye cevap geldi.
Bende Hakem Hastahane ye Sevkimi İstiyorum diye tekrar itiraz dilekçesi yolladım.
Siirt de en yakın 3 saat lik mesafede bulunan .Diyarbakır eğitim ve araştırma hastahanesi hakem hastahane olarak seçilmiş beni oraya sevk etmişler,
Şimdi Asıl Mücadele Burda Başlıyor.
Mesafe 3 saat sabah 06:00 da ilk araba Diyarbakır a 09:00 vardım Hastahane merkezden 1 saat uzaklıkta varana kadar saat 10:30 zu buldu hasahane o kadar kalabalık ki ben kayıt sırası bile alamadan geri döndüm sıra gelmedi ve arabanın hareket saai yaklaşmıştı ertesi gün gene gittim sadece kayıt sırası alabildim öğleden sonra Dr lar muayne etmiyormuş heyete giriyorlarmış yani anlıyacağınız sabah öğlene kadar tüm işleri bitirmeniz lazım ancak il dişından gelenler için bu çok zor.
Tekrar Diyarbakır a gittim Dr ları dolaşmaya başladım Noroloji Dr EMG testi istedi gittim 45 gün sonra gün verildi bende il dışından geliyorum engelliyim EMG testi 10 dk sürüyor kimsede yok şimdi alın lütfen dedim yok küstah tavırlarla git 45 gün sonra gel dorumumu anlatmaya fırsat vermeden bir nevi kovmaktan beter etti .
45 gün sonra gittim EMG testine girdim diğer tüm testlerle beraber heyete teslim ettim öğleden sonra heyet toplandı girdik çiktık 2 hafta sonra roporun çıkar dediler beklemekten başka şansımız yok raporum %42 olarak çıktı Raporda POLİO SEKLİ TEK BASTON VE UZUN BACAK BREYSİ KAFO’YU KULANMAK ZORUNDADIR TABLO 3-4 diyor.
Değerli tecrübelerinize dayanarak
Bir iki sorum olacak
Vergi dairesi 03/07/2018 de raporunuzu ANKARA ya gönderdik diyor Ankara bize gelen bir şey yok diyor sizce bu normalmi

Hakem hastahane kararı kesin kararmıdır?
Maliye tekrar düşüre bilirmi.?

Not: değerli arkadaşlarım burda amacım kafanızı şişirmek değil sadece mücadele etmenizi, hakkınızı aramanızı pes etmemeniz için mücadelemden biraz bahsettim hakkınızı helel edin .

raporun tarihi : 05/06/2018 siirt gelir idaresi 03/07/2018 de ankaraya elekronik posta ile yolladık diyor ancak ankarayı aradığımda elektronik posta kabul etmiyoruz Normal posta ile gelmesi lazım diyor siirt gelir müdürlüğüne gittim durumu anlattım biz posta ilde gönderiyoruz dediler ama tam 1 ay oldu ankaraya gitmemiş normal midir .
sizce

Son düzenleme:
sayın; genel yayın yönetmenim OturanBoğa
Uzun ve yorucu bir süreçten sonra Hakem Hastahanesinden %42 Rapor alım
Ancak siirt gelir idaresi 03/07/2018 tarihinde evrakğı Ankaraya Gönderdiklerini söylüyorlar.
Ankarayı aradım evrak bize gelmedi diyor 1 ay 7 gün oldu ankaraya ulaşmaması normalmi sizce
ne yapmam gerekiyor? siirt gelir idaresi biz yoladık diyor takip numarasını verin diyorum toplu gönderdik birde elektorik olarak gönderdik . ne yapacağımı bilmiyorum Rapor alana kadar çektiğimiz sıkıntı yetmiyormuş gibi birde bunların evrağımızı kaybetme itimali ilede uğraşıyoruz.
saygılar.

eviss den sorguladınızmı evragınızı. 16 temmuz 2018 tarihinde bende vergi indirimi için müracatta bulundum eviss ten sorguladığımda evraklarımın bankanlığs gönderildiğini görüyorum.

Engelliler için engel yaratan bir sistem ne yazıkki.......

Moderatör tarafında düzenlendi:
OturanBoğa

sayın Genel Yayın Yönetmenim bildiğiniz gibi uzun uğraşlar sonunda beni hakem hastahaneye sevg ettiler hastahaneden %42 rapor alım raporda TEK BASTON UZUN BACAK BREYSİ KULANMAK ZORUNDA tablo 3-4 demiş

A) şimdi bu hakem hastahane kararı kesin kararmıdır ?
B) sizce raporu bu rapğordada sıkıntı çıkartırlarmı.,,

TONKA
Metin Bey Merhaba,
Ankaraya gönderilen raporların dönüşü genelde 2 ayı buluyor. Bugün yarın sonuçlanacaktır. Raporunuz Tablo 3.4 göre verildiğini belirtmişsiniz Bulgularda düzgün yazılmış ise sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ankarada zaten polio sekeli rahatsızlıkları için genelde tablo 3.4 ü baz alıyor. Umarım çektiğiniz zorlukların karşılığını alırsınız. Allah yardımcınız olsun.

Nihayet uzun uğraşlar sonunda vergi indirim belgem onaylanmış .Darısı bu işle uğraşan arkadaşlarımın başına , ama sakın pes etmesinler

@OturanBoğa]

hocam maliye raporumu onayladı rapor müracat tarihi 16/04/2018 rapor tarihi 05/06/2018 bugün tarihi 15/10/2018 aradaki vergi indirimini ödermi işyeri maliye 05/06/2018 tarihinden itibaren geçerlidir dermi

Üst Alt