Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için gereken evrakları verdim ve calıştığım kuruma cevap geldi..?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
Vergi indirimi için gereken işlemleri yaptım,yani evrakları verdim ve üç ay gibi bi sürenin ardında çalıştığım kuruma cevap geldi.Cevapta uygun gorulmustur vergiden muaş oldugum ancak maaşıma herhangi bir fark olmadı.MAAŞIMA FARK OLURMU._? OLACAKSA NE KADAR Bİ MAAŞ FARK OLU..%80 RAPORUMDU.?

Bende vergi indirimine başvuracağım ama işyerinden verdiler 1 - 2 kağıt ama merkez onaylaması gerekiyor mu kaşe imza falan yok gerekiyor mu ?

Gerekıyor ayrıca senın ısyerınle ılgılı bı ısın yok kı..sadece orda calıstıgına daır kagıt al ve verdi dairesi baskanlıgına gıt.hangı ildeysen orda zaten goreceksın..

Kuruma gelen yazıda şu tarihten itibaren vergi indiriminden yaralanması uygun görülmüştür denilmiştir ve 2.derece indirim (%60-% 80) arası aylık 400 liranın vergisini vermiyorsunuz buda 400 X % 15 = 60 lira maaşınıza yansıtılır.Yazının geldiği tarihten (vergi indiriminden yararlanması denilen tarihten) geçerli geçmişe dönük almanız gerekir.

Son düzenleme:
[FONT=Verdana][SIZE=1]1.derece sakatlar[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1]İşgücünün % 80'i kayıp[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1]( Özel indirim tutarı x 8 ) + Özel İndirim Tutarı[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=1]2.derece sakatlar[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1]İşgücünün % 60'ı kayıp[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1]( Özel indirim tutarı x 4 ) + Özel İndirim Tutarı[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=1]3.derece sakatlar[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1]İşgücünün % 40'ı kayıp[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1]( Özel indirim tutarı x 2 ) + Özel İndirim Tutarı[/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana,Times New Roman][SIZE=1]- Birinci derece sakatlar için 440 lira,[/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana,Times New Roman][SIZE=1]- İkinci derece sakatlar için 220 lira,[/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana,Times New Roman][SIZE=1]- Üçüncü derece sakatlar için 110 liradır.[/SIZE][/FONT] bürüt olarak

Benim sıkıntım şöyle bana çalıştığım bir arkadaş kağıtları çıkardı verdi ne imza ne mühür var götürüp vereceğim ama imza mühür yok diye sıkıntı yaşarmıyım yoksa benim mi imza atmam gerekiyor ?

arkadaslar ben basvurumu yaptım,%80 raporlu olarak onaylandı..Mutametlik'e verdim ama maasımda hıc bı ek ucret yapılmadı..bılgısı olan varsa lutfen acıklarmı arkaslar.

Aynı sorunu bende yaşamıştım, 2 ay yansıtılmadı İnsan kaynakları uzamnıyla görüştükten sonra maaşıma yansıtıldı. baheneleri ise gözden kaçırmış olmalıyız olmuştu....

_Songül_;

Benımde İkiinci Ay olacak ama maasıma herhangı bı mıktar yansıtılmadı.mutemet Senın durumunda olupta bu ıslemden sonra maasına yansıtılan arkadaslar varsa.Bıze MAAS BODROSUNU getir Bızde ona göre ne yapmamız gerekıyorsa onu yapalım dendı...SONGÜL hanım Sızden rica...Durumu anlayan kımınle gorusebılırım..Yada Maas bodrosu alabılcegım Kımse varmıdır.

mrb.bu dediğiniz tutarlar eski yeni bilgi degil 1901 tl yaklaşık maaşda 3.derece için 28,5 tl

mrb arkadsalar...Benım 2 ay oldu..3 ayda işlem surdu toplam 5 aydır maasıma herhangı bır sey yansıtılmadı..Bununla ılgılı benı yonlendırcek,yardımcı olabılcek arkadaslar varmı acaba...

%80 RAPORLU oldugum onaylanmış bır sekılde belge geldi..ancak hıc bır ek ucret yapılmadı benım maasıma..Mutemetlıkle gorustum,onlarda gorustu zaten vergı kesıntısı olmuyor bende denıldı..o zaamna bize gelen ne..ne yapmak lazım sımdı.5 ay olcak..

Celal, bordronuzda sakatlık indirimine dair bir ibare var mı? Belki de kurum daha en baştan sakatlık indirimini uygulamıştır maaşınız için.

Üst Alt