Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için gerekli evrakları elden vermek şart mı?

wise53

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
1
s.a istanbulda çalışıyorum vergi indirimi için başvuruda bulunacaktım ama istanbul defterdarlığı bana ters kalıyor haftanın 6 günü çalışırken karşı tarafa geçip gerekli evrakları vermem zor posta yolu ile oluyormu acaba ?

Posta yoluyla olmaz.çünki orada sana bir form dolduruyorlar imzalıyorsun ve akabilinde sana hastaneye vermen için bir üstyazı veriyorlar o yazıyla hastaneye müracaat edebiliyorsun.Vatan caddesinde il emniyet müdürlüğünün yanıbaşında hemen.Marmaray ve metroyla ulaşımın kolay

Peki Vergi İndirimi İçin İlla Vergi dairesinin sevki gereklimi yani diyelimki biz memuruz 2015 te ocak 1 da biz kurum sevki olmadan direkt Yetkili hastenelerden birine gittik ve hastaneye özür yüzdemizin bildirlmesi için başvuruda bulunduk ve raporu aldık örneğin özür oranı yüzde 80 oldu bu raporu alıp direkmen vergi dairesine gidip kardeşim ben memurum al sana buda yetkili tam teşekküllü hastaneden alınmış bir sağlık kurulu raporu- hastane raporu , ben vergi indiriminden faydalanmak istiyolrum istiyorum diyebilirmiyiz ??? bizi bir daha bir daha hastaneye sevk edip aylar boyu uğraşa sevk ederlermi ???

Vergi dairesine başvuru yapman şart kardeşim kabul etmiyorlar yoksa

Hayır Polat. Yanlış Bilgi. Kabul ediyorlar. Sevke Gerek Yok. Kendiniz yeni tarihli raporunuzu pekala verebiliyorsunuz. Kendiniz raporunuzu alın. Dilekçe örneği var, birde çalıştığınız şirketten hizmet yazısı ile 2 adet resim ile gidin. Bu resimler mutlaka raporda ki ile aynı olmalı. İşlem bu kadar.

Peki Göksel Değerli yorumların için teşekkür ederim sağolasın Kardeşim. Raporu şahsi başvuru ile aldım elimde aslı var artı memurum ya idari işlere gittim hizmet belgeside aldım iki adette resim götürdüm başvuru yaptım diyelim sonraki süreç hakkında bilginiz varmı ? Forumu okuyorum elimden geldiğince takip ediyorum ama bu işleri ilk defa yapıyorum biraz acemilik var bilginiz süreç hakkında paylaşıma açalım , Şimdiden Çok teşekkürler .

Maliye kabul ederse evraklarını bu şekilde raporunu ankaraya merkez sağlık kuruluna gönderiyor orada inceleniyor uygun bulunursa bir yazı ile iş yerinize tebliğ edilir işyeride size gerekli bilgi verir. Siz ankara maliyeyi arayıp oradanda önceden bilgi alabilirsiniz ...

aynen. hakanmemik in dediği gibi o evrakları hazırla hocam, sonra git vergi dairesine oraya teslim et. Sana bir dosya numarası verecekler, 15 gün sonra evis internet sitesinden takip etmeye başlarsın.

Bir tanıdığınız da sizin adınıza teslim edebilir ama evraklar tam olmalı...

Bize dosya numarası falan vermediler izmirde öyle bir uygulama yok kimlik numaran ve soyadın ile işlem yaptık bizde ben 3 defa denedim sonunda aldım yorucu ve stressli bir süreç oldu gerçekten :)

bana verdiler valla dosya numarası. ama evis'te dediğin gibi kimlik numarası ve soyad bilgisi ile sorgulama yapabiliyoruz.

goxel banada dosya numarası verdiler ama takip edebileceğim bir site yok antalya olduğu için

arkdaşlar elden vermek şart değil yeterki herşey tam olsun belgelerde form olsun resim ne isteniyorsa ben posta yolu ile gönderdim oldu

vergi indirimi hakkında

S.a Vergi indirimi takibinde yazan birşeyi paylaşacağım ne yapmam gerekiyor ?
( Vergi indirimi yazınız iade edildi. Başkanlığımıza müracaat etmeniz gerekiyor ... ) 25.05.2015 tarihinde yazıldı bu yazı

Şimdi ne Yapmam gerekiyor Başkanlığımızdan kastı neresi ? ve acelesi var mı şu an çalışmaktayım vergi indiriminden faydalanmamış mı oluyorum şuan anlamadım ?

wise53

Arif, bu nerede yazıyor? Sen vergi indirim hakkı elde etmiştin zaten. Bu ne ki?

internetten takip ettiğim sitede eviss den

25.05.2015 Vergi indirimi yazınız iade edildi.Başkanlığımıza müracaat etmeniz gerekiyor
21.04.2015 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
06.02.2015 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

aynen bunlar yazıyor birşey anlamadım şirketede yazı gelmedi hala

Allah Allah! O zaman defterdarlığa bir gidip sor bence. Bir terslik olmasın...

Üst Alt