Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için hakem hastaneden alınan raporun Ankara'da düşme ihtimali var mı?

MESTAN

Üye
Konular
67
Reaksiyonlar
1
Vergi indirimi içn maliye nin sevkiyle rapor aldığımız hastane aynı zamanda bir hakem hastane ise raporun Ankaradan düşük dönme olasılığı varmı ve düşük gelirse itiraz sonucu sonraki hakem hastane nasıl belirleniyo?Sevk farklı bir ildeki hakem hastaneyemi olacak ?

Kalem hnm ben şimdi vergi dairesi sevkiyle rapor alacağım ,alacağım hastane aynı zamanda hakem hastane raporum Ankaradan düşüp dönerse itiraz sonucu sevkedileceğim hastane hangi hakem hasane olcak ,yine aynı hastanemi yoksa farklı ildekimi ?

Yeni rapor alacaksınız yani. Bu Yönetmelik esaslarına göre düzenlenen bir sağlık kurulu raporunu düşüremezler. Öyle bir yetkileri yok artık.
Önceki Yönetmelik, vergi indirimi için nihai kararları kapsamı dışında tuttugu için Ankara'dan düşürebiliyorlardı.
Şimdiki yonetmelikde oyle bir durum yok. Bu Yönetmelik kapsamında alınan raporlar geçerlidir artık.

Peki düşürmezler derken süreç nasıl olacak ,hastanenin oranı kesinmi olacak

Kurum itiraz edip itiraz ettiği il saglık müdürlüğü kanalıyla başka bir hastaneye sevkdilmezseniz aldıgınız rapor kararı ,evet, kesin olacak.

İşte bu noktada kurumun yönlendireceği hastane sonuçta bir hakem hastane olacak sanırım ,o halde rapor aldığımız hastane aynı zamanda bir hakem hastane olduğu zaman farklı bir ildeki hakem hastaneyemi sevk yapacak .

Mestan, sen vergi indirimi raporu için vergi dairesinden sevk edildin di mi? Sevk edildiğin hstane ayı zamnda hakem hastanesi. Fakat bu senin ilk sevkin di mi?
Daha raporu almadın bile.
Doğru mu anladım hepsini?

Evet öyle Kalem hanım fakat süreci öğrenmek istedim :)
Sevkimi aldım hastaneye bu hafta gidecem gideceğim hastane aynı zamanda hakem hastane ,daha sonrası için olumsuzluk olması halinde sürec nasıl olur
Bu benim 3 cü sevkim yalnız önceki raporlara bir itirazda bulunmamıştım

Tamam o halde:)
Aldığın raporu kabul etmek zorundalar. Bu yönetmelik esaslarına göre düzenlenmiş bir raporu düşürme yetkileri yok. Raporu kabul etmek istemiyorlarsa, rapora itiraz edebilirler ancak. Kendileri sevkedemezler başka bir yetkili hastaneye. İl saglık mudurlugune itiraz edebilirler ve il sağlık müdürlüğü kanalıyla başka bir hastaneye sevkedilebilirsiniz ancak.
Öbür türlüsü o raporu kabul etmek zorundalar:)
Raporda bu Yöntmelik esaslarına göre bir eksiklik kabul edrseler yeni bir rapor isteyebilirler sizden. Ya da kendi kurumlarıyl alakalı bir eksiklik görürseler.
Mesela SGK 2022 aylıklarında özürlü sağlık kurulu raporunda "2022" ibaresi olmayınca eksiklik kabul edip yeni rapor istiyor. Bunun gibi.
Onun haricinde evrakta eksiklik yoksa kabul ediyor.
Vergi indirimi için de artık böyle:)
Bu Yönetmelik esaslarına göre düzenlenmiş özürlü sağlık kurulu raporları geçerlidir.
Bu yönetmelik esaslarna göre alınmış bir raporda nihai karar Ankara'ya ait değil artık.

İl sağlık müdürlüğü beni hangi hastaneye sevk edebilir ,farklı bir ildeki hakem hastaneyemi başka alternatif kalmıyo çünkü
Sevk edeceği hastanenin hakem hastane olma şartı var sanırım

Raporun bu yönetmelik esaslarına göre düzenlenmişse ve eksiklik yoksa kabul edilecek:)
Rahat ol.

MESTANCIM RELAKS SIKINTI YAPMA KENDİNE HASTANEDEN ALACAGIN RAPOR YENİ DÜZENLEMEYE BAKILARAK RAPOR ALACAGIN İÇİN %40 AŞTINMI SENİ KİMSE TUTAMAZ BUYÜZDEN ORANINI %40 ALMAYABAK DİYERİ KOLAY:rolleyes:

vergi indirimi

bende 08.20.2010 da raporum ankaraya gitti eksiklik varmış tekrar aynı hastaneya bakırköy sadi konuk hastanesine sevk verdiler tekrar çıkardım ankara gene eksiklik var diye haydarpaşa numaune hastanesine hakem hastane diye sevk etti tekrar çıkardım ordan oranda düşme olurmu acaba raporum %44

Bizde ablamın raporunu cerrahpaşadan aldık %58 ankara kabul etmedi tekrar hastaneye daha açık yazın dedi %55 düşürdüler sonra kabul etmediler haydarpaşadan sev aldık daha 3 ay felan oldu 43 geldi onuda kabul etmiyorlar ne yapacağız şimdi.
bi akıl verin allah aşkına.

Nevett arkadaşlar bugün ocak ayında heyete girip aldığım raporun sonucunu öğrenmek için Ankarayı telefonla aradım ve eksik evrak için geri yollandı cevabını aldım bakalım süreç nasıl işleyecek ve eksik olan şey ne merak ediyorum şahsen.

Evet ocak ayında Ankaraya giden raporum eksik evrak gerekcesiyle geri geldi ve bugün işlemleri tamamladım
Fakat Ankara merkez sağlık kurulu alt extremite için tablo 3.4 değerlendirmesi iistemiş tablo 3.4 görede benim oranım düşüyor ? Süreç nasıl olacak Ankara hastanenin verdiği değerlendirmeyi yokmu sayacak?

aydın merhabaa...cok uzuldum..ınan bende bugun arayacaktım ankarayı sımdı forumda bır gezeyım dedım tırstım sımdı arayasım gelmedı ınankı..ınsallah surec senın ıcın hayırlı bır sekılde sonuclanır..

aydın bende aradım sımdı benımkıde malesef eksık evrak gerekcesıyle gerı gonderılmıs..bende eksıklık ne onu bılmıyorum ama tablo 3.4 degıldır umarım cunku ohalde benımde oranım cok dusuyor.aydın surecten benıde haberdar edersen sevınırım

Adaş şunu söyleyebilirim tablo 4.1 mefta oldu doktorun söylediği şu artık 4.1 e göre değerlendirme yok

aydın benımkı 4.1 gore degıldıkı?farklı 3 dort tablonun degerlendırmesıyle %47 almıstım..senın yazın vergı daıresıne gelmısmı benımkı gelmemıs daha henuz.eksıklıgın ne oldugunu bılmıyorum yanı

Eksiklik dediği olay kişiyi şu tabloya göre değerlendirin dicek

ozaman malesef benıde 3.4 gore degerlendır dıyecekkı ozaman bu oranı almamız zor..:(

Benim raporuma eksik diye şöyle acıklama yapmış biz raporda adı gecen şahsın özür derecesini anlıyamadık siz tablo 3.4 e göre durumunu değerlendirin ayrıca rötgen filmi istemiş
Ankara doktorun teker teker yazdığı teşhisi anlıyamamış adaş veya anlamak istememiş senin anlican

ya adaş benım filmlerin gitti gönderilen rapordada degerlendırme unsurları aynen soyle;(3.9 %18(+(3.1 %15)+(3.3 %13)+(3.5 %7+%7) toplam:%47
yanı bende ınankı anlayamadım dertlerı ne bunların?

eksik evrak vede tablodan korkmayın benimde başıma aynısı geldi %47 olan rapor %41 olarak onaylanıp geldi korkunun ecele faydası yok arkadaşlar

Üst Alt