Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için hangi hastaneye başvurmalıyız?

mrt28

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar Hepinize Allah kolaylık versin.ben istanbulda yaşıyorum.

eşim 2014 yılında beyin kanaması geçirdi anevrizma amaliuatı oldu beyne stend takıldı 2 ay sonra normal yaşantıaına döndü. akin 2016 yılı mart ayında tekrar beyin kanaması geçirdi tekrar beyin amaliyatı oldu 2.stend takıldı
şuan hala raporlu çalılıyordu işvereni bayramdan sonra çıkışını vericek. şuanki durumu çalışmaya müsait değil. şöförlük yapıyordu ama sol kol ve sol bacakta his kaybı konuşmada bozukluk hafızada sıkıntılar vb gibi hasarlar kaldı.

şimdi benim sizden öğrwnmek istediğim birkaç şey var.eşim için vergi indiriminden faydalanması için başvuru yapıcam. başvuruyu direk hala tedavi gördüğü hastane olan okmeydanı ssk danmı yapsak yoksa işyerinden çalışıyor kağıdı alıp vergidairesinemi yapsak.vergi dairesi hengi hastaneye yönlendirir hiç bilemiyorum.şimdiden teşekkür ederim

mrt28 Öncelikle geçmiş olsun daha önce alınmış engelli raporu varmı ilk defamı başvuracaksınız

Çok teşekkür ederim.Engelli raporu yok ilk kez başvuruda bulunucam

Engelli raporunun bize emeklilikte ne gibi faydası olucak.şuanki şartlarda işe girişi 2006 pirimi 2680 gün şuanda alıcağı rapor oranı ne olur hangi şartlarda erken emkliliğe tabi olur hiç bilemiyorum.malulen emekliliğe müracat edebilmek gibi bir imkanımızda varmış ama ikiside farklı şeyler.ikisinede aynı anda müracatta bukunabilirmiyim.nasıl olcak hangi yolları izliycem kafam karıştı inanın

mrt28 2006 başlangıçla engelli emekliliği için 20 yıl 4400 gün gerekiyor eğerki rapora başvurunca net olarak % 60 yakalarsanız malüllen olabilir 10 sene 1800 gün gerekli o da zaten dolmuş hastalığından dolayı % 60 alabilecek durumu varsa direk sgy başvurup malülen emekli olmak istediğinizi beyan ederseniz onlar sizi hastaneye yönlendirir ama dediğim gibi % 60 gerekli hem malül hemde engelli emekliliğine başvuramazsınız zaten engelli emekliliği için daha durumunuz oluşmamış sizin için şu an sadece malülen emeklilik için başvuru yapabilme durumunuz var tekrardan geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim arkadaşım.şuanda malullük için başvuru yapıcaz sanırım.hakkımızda hayırlısı bakalım

Çok gecmis olsun kardeşim ilk başta 120 gun prim istiyorlar yani çalışırken emekli olmak için sonra maliyeye gidip maliye ust yazi yazarak sizi hastaneye sevk ediyor rapor için kardeşim sen yinede bir araştır şartları allah yar ve yardımcımız olsun herkes icin

ikaruss 07 biz şuanda sadece erken emeklilik için değilde %40 ve üzeri alabileceğimiz raporla faydalanabileceğimiz diğer haklardan yararlanmak için engelli raporu almak istesek olmuyor mu. yani vergi indiriminden faydalanmak istiyoruz diyerek maliyeye müracatta bulunsak onlarda bizi hastaneye sevk etse çıkıcak rapor sonucu ne olur henüz birşey diyemiyorum ama velevki 40 ve üzeri alırsa faydalanamazmı. aynı anda Malullük için başvuruda bulunsak peşindende vergi indiriminden faydalanmak için müracat etsek olmazmı.hani olurda malülen emekli olmak için gerekli oranı alamazsa zaman kaybetmeden vergi indirimi için gereken heyet vb gibi işlemler başlamış olur.en azından %40 ve üzeri alırsa dışardan pirim ödeme yolunada gidilebilir yada başka bir yerde çalışıyor gibi gösterilebilir..sizin verdiğiniz 20 yıl 4400 gün pirim şartının gerçekleşmesi için 10 yıl daha sigortalı görünüp en az 5 yıl pirim ödemesi yapılması gerekiyor diye düşünüyorum.ilerde emeklilikten faydalanabilmesi için bu zemini hazırlamak iyiolmazmı.bu sadece benim araştırmalarımın sonucunda kafamda oluşan çözüm yolu işin aslı oluru nasıl olur onuda sizlerin tecrübeleri ve kendi deneyimlerimizden öğrenicez artık..

mrt28

Okmeydanı hastanesinden alacağınız engelli sağlık kurulu raporu ile daha sonra vergi indirim başvurusu yapabilirsiniz.

sakatlık oranı cetveli'ne göre raporu alın, vergi indirim başvurusunu ne zaman isterseniz yaparsınız...

merhaba arkadaşlar bir kaç ay önce yazdığım üzre malulen emeklilik için sgk ya başvurduk oda bzi okmeydanı hastanesine sevk etti heyete girdik heyet sonucunu bize hiç göstermediler.direk bakanlığa yollamışlar aradan 1 ay sonra falan sgk dan yazı geldi başvurunuz uygun bulunmadı itiraz edebilirsiniz diye.
şimdi oturan boğa beyin daha önceki açmış olduğu konu başlığı olan itiraz dilekçelerini inceledim içeriğinde rapor oranlarınada değinilmiş.Lakin biz rapor oranı hakkında hiç bişey bilmiyoruz itiraz dilekçesini yazarken bunu yazmamak eksi bir durum oluştururmu.
birde bu dilekçe ile bizi kendi belirledikleri başka bir hastaneyemi sevk edecekler..bilgilendirirseniz sevinirim..ne kadar çok sorun oluyor bu konular çok zor gerçekten

birde bize gelen yazıdada rapor oranları hakkında hç bir açıklama neden vsr e değinilmemiş :(

mrt28

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak gerektiği konusunda ısrarcıysanız, red kararı gönderen birime hitaben "Malulen emeklilik başvurum malul düzeyde iş gücü kaybım olmadığı gerekçesiyle reddedildi. İlgili yönetmeliğin itirazı düzenleyen maddesi uyarınca başvurumun yeniden değerlendirilmesini arz ederim" deseniz yeterli.

Üst Alt