Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için heyete girmem gerekiyor muydu?

bist

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bir bankada çalışıyorum. Engelli indirim talebinde bulundm 2 ay önce. Bugün banka tarafından insan kaynaklarından aradım. Gelir İdaresi Başkanlığı bi yazı göndermiş bana vergi indirimiyle ilgili. Olumlu sonuçlanmış. Fakat internetten okuduğum kadariyla heyete gitmem gerekmiyor muydu? Bilen bi arkadaş varsa yardım ederse çok mutlu olurum.
Acaba vergi indirim uygulaması ne zamandan başlayarak geçerli olacaktr.
Herkese iyi akşamlar dilerim

Gelirler idaresi Başkanlığından gelen yazıda belirtir ne zaman başlayacağını.

Elinizde en az % 40 oranında rapor varsa ve bununla başvurmuşsanız, kabul edilmiştir raporunuz ve olumlu sonuçlanmıştır. Raporun olmaması ya da eski tarihli olması durumunda kurum sevkediyor zaten.

bir arkadaşıma bu siteden bahsettim size bir soru sormamı rica etti

kendisi bir zaman önce 2007 civarı vergi indirimi için defterdarlık aracıyla hastaneye gidiyor hastane kurulundan kendisine bir oran söylenmeden işlem yapmış ve maliyeye göndermiş maliyedede bir doktor heyeti varmış ordan % 25 GELMİŞ

dediğine göre 2 gün sonra tekrar itiraz etmek için maliye gelirler müdürlüğüne direk gitmiş bir dilekçe istemişler ve durumunu belirtir bir şekilde yazmış müracatını yapmış

aradan 1 ay sonra arkadaşa maliye doktorları onayı ile gelen yazıda kişinin önceki raporunda % 25 olan rapor oranı tekrar ele almamız sonucunda kişinin % 50 olduğuna karar verilmiştir
buna göre işlem yapılması gerekir sonucu gelmiş vergi indirimi devam ediyormuş

arkadaşın kafasına takılmış bu sitelerde haksızlığa maruz kalan kişileri görünce bir yanlışlık veya sorun çıkarmı diyor

her engelli vergi indirimi talebinde bulunur ancak gelirler müdürlüğü tekrardan bir heyet raporu ister bu rapor oranıda en az %40 olursa vergi indiriminden yararlanılır başlama süreci almış olduğunuz heyet raporunun tarihinden itibaren geçerlidir.

Bir sorun olmaz tosunu. Arkadaşın şanslıymış! Böyle düzeltmeler çok sık olmuyor...

OturanBoğa teşekkür ederim cevapladığın için arkadaşa cevabını ilettim emekli müracatını etmiş zaten

Üst Alt